Gillette Venus, ProSkin MoistureRich, Golarka dla kobiet

Gillette Maszynka do Golenia Venus Proskin MoistureRich + 2 Wkłady

Lilith1
    13 lipca 2017 o 22:29
    Rozczarowanie
    Niestety, maszynka ma co najmniej dwie wielkie wady: 1) Niezależnie od tego, jak bardzo się staram uniknąć wszelkich podrażnień i zacięć, po każdym goleniu nogi są dosłownie "poharatane". Z żadną inną maszynką takiego problemu nie mam. 2) Paski żelowe odklejają się po 2-3 użyciach maszynki, szczególnie górny pasek, podczas gdy dolny trzyma się i jest zdecydowanie mniej zużyty. Po oderwaniu się paska maszynka drapie skórę, więc o komforcie golenia można zapomnieć. Wytrwale używałam ostrza jeszcze dwa razy po utracie paska, ale w końcu dałam za wygraną. W porównaniu z innymi maszynkami Gillette ta zdecydowanie wypada słabo. Osobiście więcej jej nie zakupię.
    Zalety:
    • Pierwsze dwa użycia są przyjemne i komfortowe.
    Wady:
    • Zacięcia i podrażnienia po użyciu, odpadające paski żelowe.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    Odonate
    11 września 2014 o 15:04
    dwa razy
    To bardzo interesujący produkt. Bardzo fajnie, że główki są wymienne, a trzonek/rączka pasuje również do innych wkładów Venus. Nie wiem z czego wykonane są te "żelowe poduchy", ale pod wpływem wody rozpuszczają się i ślimaczą nadając poślizg. Niestety prawidłowo działają przez pierwsze i drugie golenie (w wannie). Golenie jest wtedy komfortowe, maszynka idzie gładko, nie skrobie skóry. Niestety później jest już gorzej i maszynka zachowuje się jak każda inna w miarę przyzwoita golarka, oprócz tego, że wygląda obleśnie dzięki ślimakowatym, nierówno rozpuszczonym paskom. Plus za to, że te "ślimaki" da się zdjąć i używać maszynki dalej bez nich, bo ostrza zachowują dobre właściwości dość długo. Nie jestem pewna, czy ponownie kupię tę wersję "wkładów", ponieważ mam wrażenie, że nie warto przepłacać dla 2 przyjemnych sesji golenia. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kilka sztuk ("wkładów")
  • 12 lutego 2014 o 14:53
    TRAGEDIA
    Nigdy więcej! Kupuję Gilette Venus&Olay, ale do tej maszynki zachęciła mnie niższa promocyjna cena. Do dzisiaj żałuje! Zabrałam ja ze sobą na wakacje, po pierwszym użyciu nogi były całe pozacinane (a niby to produkt do wrażliwej skory), przez co przez tydzień nie mogłam sie kąpać w morzu, bo strasznie szczypało. Musiałam cały czas nosić plastry. Mało tego skóra pod pachami była po niej podrażniona i zaczerwieniona. Najgorsza maszynka Gillette, z jaka miałam do czynienia. Używam tego produktu od: Raz Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 14 sierpnia 2013 o 18:12
    She\'s got it Yeah, baby, she\'s got it !
    Jestem wierna Venus od początku mojej przygody z depilacją. Zazwyczaj używałam zwykłych wkładów wymiennych do mojej golarki, ale ostatnio wpadły mi w ręce (w promocyjnej cenie ^^) ostrza Venus ProSkin MoistureRich. Są GENIALNE! Można totalnie zapomnieć o żelu do golenia, wystarczy woda, a ostrza delikatnie usuną nadmierną ilość włosków. Nie pozostawiają krostek ani strupków. Jak dla mnie rewelacja! W trakcie golenia czułam się jak w reklamie, a w tle leciała piosenka " She\'s got it Yeah, baby, she\'s got it I\'m your Venus, I\'m your fire At your desire " :-D Polecam, dla mnie super i na pewno się z nimi nie rozstanę, chociaż regularna cena jest trochę zniechęcająca ;) Używam tego produktu od: w trakcie pierwszego ostrza Ilość zużytych opakowań: pierwsze z czterech
  • 20 czerwca 2013 o 17:17
    KATASTROFA
    Maszynkę kupiłam z ciekawości, bo czytałam dużo pozytywnych recenzji na jej temat. Niestety u mnie się nie sprawdziła, paski żelowe powoli się rozpuszczaja przez co mam wrażenie, ze gołe się najzwyklejszą maszynką w dodatku na sucho ! Wysychają i zniekształcają się raniąc skórę, pozacinalam się nią wszędzie ,w dodatku po każdym goleniu nogi pieką, szczypią i pojawia się wysypka. Maszynka do golenia przeznaczona do skóry wrażliwej nie powinna siać takiego spustoszenia na moich nogach. Kompletna porażka, NIGDY WIĘCEJ. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: Jedno opakowanie z 2 wkładami