Achtel Simple Beauty, Mleczko do zmywania paznokci

• 25 sierpnia 2012 o 15:30
    50/50
    Sięgnęłam po ten zmywacz w zeszłym roku na wakacjach zachwycona zapachem "zmytych" paznokci koleżanki. Cudownie pachnie kokosem - a dla mnie wszystko co kokosowe to bajka. Jak oceniam ten zmywacz? Ani źle, ani dobrze :) Bardzo lubię zmywacze z Simple Beauty przede wszystkim przez zapach, który pozostawia na płytce paznokcia po ulotnieniu się wszystkich chemikaliów. Pierwszy plus dla zmywacza. Konsystencja. Minus. Nie podoba mi się wersja "mleczko" do paznokci. Dla nie bardzo nieekonomiczna, trzeba nałożyć sporo preparatu na wacik, który i tak rozlewa się po opuszkach opatulając tym samym cały palec, a na płytce wiele tej mazi nie zostaje. Trochę zabawy przy zmywaniu. Mało wydajny przez to, chociaż ja mam jedno opakowanie od roku. Tylko dlatego, że używam go do zmywania tylko gdy mam samą odzywkę na paznokciach. Według mnie kiepsko radzi sobie z mocnymi kolorami, a co dopiero brokatem. Kolejny plus, zaciekawił mnie jego skład, który nie wysusza paznokci, skórek i nie odbarwia płytki. Cena. Też jest ok. W osiedlowej drogerii w moim mieście to 3,50. Fajna cena za dużą pojemność. Gorzej z jego dostępnością. Może przez niezadowolenie klientów? Nie wszędzie tam gdzie kupuję inne produkty, zmywacze tej firmy jest dostępna wersja mleczko kokosowe. Co pisze producent? "Dokładnie zmywa lakier, jednocześnie regenerując wygładzając i nawilżając płytkę paznokcia. Posiada właściwości stymulujące wzrost oraz wzmacniające płytkę paznokcia." wygładza, nawilża - średnio stymuluje wzrost - nie zauważyłam (na początku używałam regularnie tylko tego zmywacza) wzmacnia płytkę - to zmywacz, ma zmywać nie pielęgnować ale w tym wypadku chyba muszę się zgodzić :) Jednym słowem pół na pół. PLUSY: + cena + zapach + nie przesusza skórek i paznokci + wzmacnia paznokcie MINUSY: - konsystencja - dostępność - skuteczność (ciężko radzi sobie z mocnymi kolorami) - mało wydajny Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 9 lipca 2012 o 13:46
    super!
    Kupuję ten produkt już bardzo długo. Nie śmierdzi przerażająco (jak te inne). Nie liczyłam na wzmocnienie paznokci (bo jak coś co ma środki zmywające, ma pielęgnować paznokcie?). Plusy : +cena - 3.99 (150ml) +konsystencja (bardzo odpowiednia dla mnie) +łatwość +wydajność (jeśli się namoczy wacik i przyłoży na 30 sekund do paznokcia a nie szoruje - oszczędzamy kosmetyk) - trudna dostępność Ja zdecydowanie polecam i to mój hit. Od wszystkich innych kicham, od tego o dziwo nie.
  • 17 marca 2012 o 13:17
    Ujdzie
    Kupiłam, bo moje paznokcie od lakierów i zmywaczy były w strasznym stanie, zasugerowałam się witamią A i jedwabiem, więc kupiłam. Plusy -ZAPACH. boski, waniliowo - kokosowy. cudowny. -Pojemność -wydajny Minusy -Sposób aplikacji - trzeba zużyć dużo wacików i dużo mleczka, żeby dokładnie zmyć lakier -konsystencja - nie podoba mi się W sumie tyle. Od 2 miesięcy ani nie wzmocnił, ani nie przesuszył moich paznokci. Ot, taki sobie Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno