Baikal Herbals Szampon do włosów cienkich i delikatnych 'Objętość i siła'

• 22 czerwca 2020 o 11:24
    Średni
    Zaczniemy może od rzeczy wizualnych. Opakowanie szamponu jest bardzo przyjemne dla oka, plastikowa butelka z zakręcaną nakrętką - i tu już pierwszy minus - otwór. Nie mamy żadnego dozownika tylko po prostu dziurę i ciężko wydozować idealną ilość produktu. Szampon jest w kolorze różowym i jest bardzo gęsty, przypomina tężejącą galaretkę. Co do mycia to jest ok, lecz nie widzę żadnych efektów, a w dodatku plącze włosy :/ Taki średniaczek. Pod koniec już miałam go dosyć i chciałam jak najszybciej go zużyć.
    Zalety:
    Wady:
    • Plącze włosy
    • Nie zauważyłam żadnego działania
  • 5 listopada 2018 o 21:45
    Ulubieniec do codziennego stosowania
    Super szampon! Mam włosy średnioporowate, z tendencją do szybkiego przetłuszczania się. Poszukiwałam delikatnego szamponu z przyjaznym składem i znalazłam ulubieńca! Ładnie pachnie, dobrze się pieni, fajnie odbija włosy u nasady, dobrze oczyszcza. Nie zauważyłam przesuszenia ponieważ zawsze używam maski lub odżywki. Szampon nie wpłynął także na przedłużenie świeżości co nie zmienia faktu, że lepszego produktu do mycia włosów i skóry glowy nie używałam.
    Zalety:
    • Zwiększa objętość
    • Dobrze oczyszcza
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Nieporecznie opakowanie
  • 26 czerwca 2017 o 21:16
    Mój łagodny codzienny ulubieniec
    Długo szukałam swojego pewniaka bez mocnych detergentów do codziennego mycia i w końcu mam! Szampony z SLS są dla mnie nieco za mocne, z kolei SCS przy dłuższym stosowaniu powoduje u mnie łupież. Bardzo ucieszył mnie zatem skład tego myjadła Baikal, naszpikowany po prostu ekstraktami ziołowymi i kwiatowymi. Dobrze myje, nawet przyzwoicie się pieni jak na kosmetyk bez SLS, włosy zawsze były po nim puszyste i oczyszczone. Fakt, że nie zmywałam nim olejów - do tego zawsze używam jednak mocniejszych detergentów - ale wszystkim codziennym zanieszczyszczeniom dawał radę. Zawsze po myciu używam odżywki, stąd ryzyko plątania się włosów zredukowane jest do zera, ale i tak po spłukaniu włosy były gładkie i lśniące. Zgadzam się, że opakowanie jest nieco niepraktyczne, ale mimo to jakoś opanowałam niewygodny duży lejek i ku mojemu zdziwieniu, nie wpłynął on zupełnie na wydajność szamponu, bo przy codziennym myciu używałam go prawie dwa miesiące. Szampon ma przyjemny, kwiatowy zapach i transparentny, różowawy kolor. W drogerii internetowej można go upolować za 8-9 zł i to naprawdę bardzo przyzwoita cena jak na szampon z takim składem, ja już robię zapasy!
    pauli25
    16 maja 2017 o 21:56
    Trudno ocenić skuteczność ;)
    Zakupiłam ten szampon bardziej pod kątem problematycznej skóry głowy (łojotokowe zapalenie skóry) i tu kompletnie się nie sprawdził. Niestety nie łagodzi świądu, wręcz go nasila i pojawił się "łupież" (nadmierne łuszczenie). W kwestii poprawy gęstości włosów i ich wygladu to trudno mi ocenić, bo rzeczywiście włosy przestały nadmiernie wypadać, jednak chyba raczej jest to zasługa suplementów ;) Ładne, ale mało wygodne opakowanie. Irytujące jest odkręcanie tej sporej zakrętki. Szampon jest bardzo gęsty, trudno go wydobyć i odpowiednio dozować, z reguły wychodzi za dużo.
  • 27 czerwca 2015 o 0:01
    Nie powalił mnie
    Dość przeciętny szampon. Ale nie zły. Zmywa dobrze, co ma zmywać. Zapach ma ok. Pieni się spoko. W użyciu nie ma zastrzeżeń. Włosy natomiast nie są po nim jakoś super rozczesywalne. Nie zauważyłam żadnych zmian w objętości. I nie wiem w sumie, co jest takiego w tym szamponie, co by go predysponowało do miana szamponu do włosów cienkich. Nic z tą cienkością nie robi, wręcz trochę plącze, mam wrażenie. Ale jeśli chodzi o naturalne szampony, to ma on taką przewagę nad innymi szamponami Agafii, że mi nie przyciemnia włosów. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego