Nivea Lip Care, CareGloss & Shine, Błyszczyk do ust (różne odcienie)

• 19 czerwca 2014 o 18:36
    Wysusza usta.
    Parę lat temu przeżywałam wielką fascynację błyszczykami w tubce. Gdy znalazłam go w pobliskiej drogerii, nie mogłam się oprzeć, szczególnie, że nie był drogi. Dostępna była tylko różowa wersja, więc taka trafiła do koszyka. Od razu po wyjściu ze sklepu rozbroiłam opakowanie, by móc powąchać zawartość tubki. Nie zawiodłam się - delikatny zapach mi się spodobał, choć kojarzył się z nieco... może z mydłem? ;) Gdy go w końcu zaaplikowałam trochę się przestraszyłam - nadał ustom sztucznawy, różowy kolorek. Myślałam, że będzie delikatniejszy. W dodatku się lepił i wchodził w zagłębienia, co nie wyglądało dość estetycznie. Później nałożyłam go w mniejszej (minimalnej wręcz) ilości i było znacznie lepiej, ale szybko nie było po nim śladu. Trwałość na minus. Co do opakowania nie mam prawie nic do zarzucenia - estetyczne i proste, wolę to, niż przekombinowane \'badziewia\' ;) Zawartość się nie wylewała, nie było ryzyka, że coś się samo otworzy, mogłam bez obaw wrzucić kosmetyk do torebki/plecaka. Jedyne, co mi się nie podobało to ciężkie wydobywanie błyszczyka pod koniec. Po dłuższym czasie używania zauważyłam wysuszenie ust, musiałam go na trochę odstawić i odtratować wyschnięte wargi mazidłem ochronnym. Na szczęście nie było to zbyt trudne i mogłam wrócić do różowej tubki. Podsumowując: +ładny, naturalny kolor (o ile nałoży się malutką ilość) +wydajny +delikatny zapach +cena +/-opakowanie - ciężko wydobyć błyszczyk pod koniec -wysusza -podkreśla zagłębienia ust -bardzo nietrwały -lepi się Ogólnie już raczej nie kupię, ale to dlatego, że trzymam się od błyszczyków z daleka. Nie polecam także ze względu na wysuszanie. Jeśli jednak Wam to niestraszne, można go wypróbować - szczególnie w takiej cenie. Używam tego produktu od: używałam parę lat temu Ilość zużytych opakowań: Jedno (różowe)
    Je2bnik
    3 października 2013 o 23:24
    Wlasciwi sa w porzadku
    Kiedys dosc czesto kupowalam ten blyszczyk i niedawno mi sie o nim przypomnialo;) Kupilam dwa za 5 funtow.Mam brzoskwiniowy i rozowy:P Brzoskwiniowy jest zdecydowanie lepszy.Daje ladny efekt blyszczacych,zdrowo wyglądających ust.Bardzo ładnie pachnie,usta są mieciutkie,nawilżone,ogolnie super :)Ten rozowy daje efekt lekko metaliczny.Ma male srebrne drobinki ktore nie wygladaja jakos super na ustach:( Lekko je przesuszaja mam wrazenie.Zapach tez mnie nie powalil.Blyszczyki nie lepia sie na ustach.Nie sa zbyt trwale,wiec w sumie moje odczucia sa pol na pol.Blyszczyk jest bardzo tani.Tubka poreczna,zmiesci sie w kazdej kieszonce.Wydajnosc jak najbardziej na plus.Polecam brzoskwioniowy :) Używam tego produktu od: znam go ok 7 lat Ilość zużytych opakowań: ok 5-6
  • 17 września 2013 o 17:15
    Przeciętniak
    Miałam wersję różową. Jednak mnie nie powaliła. Za krótko utrzymuje się na ustach Pod koniec ciężko wycisnąć błyszczyk. Nie nawilża wystarczająco.. Dosyć mocno się klei.. Niewydajny.. Zapach chemiczny... Na plus mogę wymienić ciekawe opakowanie.. Jakoś mnie nie zachwycił.. Używam tego produktu od: jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 7 czerwca 2013 o 14:48
    super!
    Rewelacyjny produkt, miałam kolor transparentny. Malutki minusikiem jak dla mnie był średniawy zapaszek i to, że na lato się zbytnio nie nadaje (jest naprawdę tłustawy i dość ciężki), ale jesienią i zimą bajka... + mega fantastyczny połysk + świetne nawilżenie i natłuszczenie, lepszy od wielu balsamów do ust + wydajność + lubię błyszczyki w tubkach ze ściętym aplikatorem + trwały efekt na ustach + cena w stosunku do jakości Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 5 lutego 2013 o 23:50
    Nie ma mowy
    Jedyny produkt z Nivei którego zupełnie nie mogę używać. Jego zaleta to ładne kolory i na tym dobre strony się kończą. Już po pierwszym nałożeniu na usta zaczęły piec, puchnąć, może nawet się wysuszać. Z niczym innym do ust nie miałam takich problemów. Nie mówiąc już o konsystencji, która też nie jest najfajniejsza. jakiś czas temu kupiłam znowu, myśląc, że może trafiłam na kiepski egzemplaż, za szybko się zraziłam? Niestety nie. Usta piekły, a wokół nich tworzyły się zaczerwienienia i plamki. Używam tego produktu od: kilka lat temu. Ilość zużytych opakowań: Dwa napoczęte