EcoTools Beautiful Expressions, Kabuki Set Zestaw pędzli

• 23 kwietnia 2014 o 20:31
    świetny zestaw!
    Długo się zastanawiałam, czy je kupić. Bałam się , że takie maleństwa nie będą wygodne w użytkowaniu, ale okazały się być idealne! Do ich rozmiarów przyzwyczaiłam się błyskawicznie, a nawet teraz jest to dla mnie zaleta. Włosie jest bardzo miłe, zbite. Na początku z pędzla typu flat-top wypadły chyba ze 4 włoski, ale na szczęście na tym się zakończyło. Pędzelki myję po każdym użyciu płynem facelle (wersja różowa, sensitive), schną same położone na ręczniku kuchennym i mają się dobrze. 4 pędzle za niecałe 40 zł- taniocha! Bardzo podoba mi się filozofia firmy- produkty przyjazne środowisku,nietestowane na zwierzętach, a do tego 1% ze sprzedaży idzie na ratowanie planety! Przyjemne z pożytecznym :) Używam tego produktu od: ok. 4- 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 (czyli 4 pędzle)
  • 1 kwietnia 2014 o 7:32
    Świetne i tanie
    Naprawdę opłaca się kupić ten zestaw. Pędzle wyglądają na małe i niepozorne, ale są naprawdę dobre. Ich wielkość ani trochę nie przeszkadza w użytkowaniu ich. Pędzel do korektora (z różowym wzorem) świetnie nadaje się też do podkładu. Bardzo dobrze nakłada się nim korektor pod oczami i przy skrzydełkach nosa. Włosie jest bardzo zbite, nieco śliskie, ale nadal miękkie i delikatne. Bardzo precyzyjny. Pędzel do konturowania (z zielonym wzorem) jest świetny zarówno do różu, bronzera, jak i do rozświetlacza. Włosie ma dość zbite, ale miękkie. Trudno jest nim zrobić sobie plamę którymkolwiek z wyżej wymienionych produktów. Nada się też do podkładu. Pozostałe dwa pędzelki zgubiłam (ze względu na ich wymiary nie trudno o to), ale również były dobre. Z żadnego nie sypało się włosie. Pędzle nie odkształcają się po myciu. Wszystkie są solidnie wykonane, choć mogą sprawiać inne wrażenie. Małe, niepozorne, a jednak myślę, że to idealny wybór dla początkujących i nie tylko. Tanie i dobre, czegóż chcieć więcej? :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    Flicka
    12 marca 2014 o 12:19
    a takie niepozorne...
    Zamówiłam bezmyślnie na allegro, bo takie małe, ładne i limitowane. A okazały się w pełni wystarczającym zestawem do zrobienia pełnego makijażu mineralnego. Mój ulubiony to pędzel do pudru - zbity, dość twardy, ale "konkretny";) Wszystkie są porządnej jakości, faktycznie niewielkie, ale to zaleta, a nie wada. Nie tracą włosia, można je zabrać w podróż, mają niewygórowaną cenę... Nie mogę znaleźć żadnej wady. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 (TAK, CAŁE)
  • 8 marca 2014 o 9:38
    Cudeńko- dobre na początki
    Pędzelki znalazłam na allegro, i z przesyłką kupiłam za ok 30-40 zł, ponieważ na iHerb już ich nie było. Są milutkie, spełniają swoją rolę i takie limitowanki lubię. Co prawda ja nakładam nimi tylko makijaż mineralny. Używam ich wszystkich a moje serce skradły szczególnie dwa: najmniejszy do korektora i pędzel przeznaczony do bronzera, którego ja używam do pudru- primer/wykańczający. Pędzel do różu też spełnia swoje zadanie, a na flat topa nie narzekam, chociaż spodziewałam się, że będzie miał więcej włosia i że będzie ono troszkę bardziej zbite. Mimo to i tak flat top jest dobry i podkład mineralny nakłada całkiem nieźle Adekwatna w ich przypadku jest cena do jakości i wielkości. Dla mnie to akurat plus, że nie mają one takiej wielkiej rączki, jak pędzle ecotools "pełnowymiarowe" dostępne np. w Rossmannie. Włosie jest miłe, zbite, nie wypada, syntetyczne. Ja myję je szamponem babydream, schną same włosiem do dołu i nic im się do tej pory nie stało. Te komplety pędzli są jedynie serią limitowaną i dostępne są na allegro. Są to też miniaturki, wykonane z przyjaznych środowisku materiałów, nietestowane na zwierzętach. Jak najbardziej mogę na początek je polecić.
  • 31 stycznia 2014 o 16:21
    Super mini mini
    Super pedzelki flat top uzywam do plynnego podkladu tak, tak docpodkladu! Do pudru rozniez dobry ale taki 2w1 :) do bronzera pedzelek ok bardzo go lubie a ze jest taki rzadki to uzywam do pudru sypkiego, tak tak uzywam nie zgodnie z przeznaczeniem :D do korektora 100% trafiony pedzelek! Nie pije korektora i super sie naklada. Do konturowania jest dla mnie fajny w podrozy, ma mile wlosie aplikacje i wloski nie wypadaja. Caly zestaw myje szarym mydlem (naturalnym bialy jelen) i sa czyste bez bakteri i wloski nie wypadaja. Najlepszy + to taki ze nie sa z zwierzat tylko syntetyczne! Zakupilam na allegro za 41 bodajze o ile dobrze pamietam z przesylka Używam tego produktu od: Dłużej niż rok Ilość zużytych opakowań: 1