Bourjois 10 Days Nail Polish (Lakier do paznokci)

Je2bnik
    12 września 2014 o 22:39
    Jeden z najlepszych lakierow na rynku :)
    Swoj lakier zakupilam w tk maxie za jakies grosze,spodobal mi sie bardzo gleboki wisniowy kolor.Ogolnie nie jestem lakierowa maniaczka i nie mialam ich w zyciu wiecej niz 30 :P Ten jest naprawde jednym z moich ulubionych,napewno bardziej podoba mi sie niz essie i opi :) Przede wszystkim nasycony kolor,wystarczy jedna warstwa do pokrycia plytki.Bardzo wygodnie maluje sie tym pedzelkiem,nie nachodzi na skorki,nie wychodza z niego wloski,ani sam lakier dziwnie sie nie ciagnie.Moim zdaniem ma idealna konsystencje.Co do trwalosci 10 dniowej.Na moich dloniach napewno nie przetrwalby zaden lakier nawet 1 dzien,gdyz bardzo intensywnie codziennie rekami pracuje,duzo sie brudze,duzo mocze rece wiec w ogole nie biore tego pod uwage.Za to na nogach lakier trwa bez zadnego zarzutu nawet 2 tyg i wiecej(tylko pozniej i tak paznokcie odrastaja :) Po zmyciu nie odbarwia plytki paznokcia :) Jestem bardzo zadowolona z tego lakierku i chetnie kupie jeszcze jakis ladny odcien :) Polecam! Używam tego produktu od: ok miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    blanx
    4 grudnia 2013 o 13:47
    10 dni? Ktoś tu ma fantazję...
    Nigdy nie wydałam na lakier więcej niż 20 zł, dlatego skuszona promocją -40% w Rossmannie kupiłam piękny czerwony kolorek tegoż Bourjois. Pierwsze, co mnie zaskoczyło (jak się okazało - mile), to skośny pędzelek, malowanie paznokci zajęło mi 4 minuty, do tego tak precyzyjnie jak chyba nigdy. Z reguły zawsze kładę2 warstwy lakieru ale tym razem jedna w zupełności wystarczyła, co jest dużym plusem. Niestety lakier już na drugi dzień zaczął się ścierać z końcówek a nie robiłam nic spektakularnego (mycie podłog czy naczyń :D). Podsumowując, za tą cenę (w Rossmannie cena regularna to bodajże 39,99) to śmiech na sali pod względem jakości. Summa summarum pędzelek+krycie = 5, jakość = 1 - średnia, to 3. Pozostaje wrócić do Inglota :) Używam tego produktu od: ponad tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1.
  • 14 czerwca 2013 o 21:35
    przeciętny
    Ten lakier utrzymuje się na paznokciach tyle co inne lakiery (o te obiecane 10 dni można włożyć sobie między bajki). Na drugi, trzeci dzień są widoczne odpryski (nawet jeśli w tym czasie powstrzymamy się od prac domowych). Lakier słabo kryje, musiałam malować paznokcie 2 razy. Po pierwszym pomalowaniu są widoczne prześwity. Pędzelek - jakoś dziwnie skrojony po skosie, gruby, u stóp jak najbardziej się sprawdza, a pomalowanie nim dłoni może być problematyczne. Plus za gęstość, "nie spływa z paznokci" Podsumowując lakier nie jest wart swojej ceny. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 4 kwietnia 2013 o 15:16
    Dobry
    Odcień numer 26 tak mi się spodobał, że bez zbędnego zastanawiania się wrzuciłam do koszyka. :) Zalety: + idealnie kryje już przy pierwszej warstwie + szybko wysycha + nie śmierdzi + ma piękny kolor + dzięki kulce w środku można go dobrze wymieszać + pędzelek, mimo dziwnego kształtu, dobrze radzi sobie z malowaniem + jest trwały (u mnie trzyma idealnie trzy dni, czwartego dnia pojawiają się przetarcia lub/i odpryski) + łatwo można domalować odpryski. Wady: - mimo wszystko lakier nie trzyma się na paznokciach obiecane 10 dni ;) - cena. Zdecydowanie zainwestuję w inne kolory lakierów z tej serii. Trzymają się u mnie zdecydowanie lepiej niż Essie czy OPI. Warto spróbować. Używam tego produktu od: około miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej buteleczki
  • 16 marca 2013 o 21:42
    TRAGEDIA!
    Miałam ochotę kupić jasny różowy, ale postawiłam na czerwień- bo jak trwały to tylko czerwony! Odcień 20. Nie liczyłam absolutnie na 10 dni trwałości bez poprawek, broń Boże ale te kilka dni z domalowywaniem chciałam ponosić, szczególnie że słyszałam że z łatwością można "załatać" dziury, a wszystko stapia się tak, że nic nie widać. Nic bardziej mylnego. Trwałość tego lakieru to dno! Zwyczajnie dno... Ale po kolei, pędzelek maluje dobrze mimo nietypowego kształtu, naprawdę wygodnie można dociągnąć pędzelkiem wokół skórek. Kolor bardzo mi się podoba, taką czerwień lubię. Kolorem długo się nie nacieszyłam, już około 2 godzin po pomalowaniu lakier zaczął ścierać się z paznokci i odpryskiwać, końcówki były niemal całe pozdzierane. Żenada pomyślałam, pomalowałam drugi raz, drugą warstwę. Ledwo doczekałam by wrócić z pracy następnego dnia i zmyć. Lakier wyglądał potwornie, wstyd było mi pokazać dłonie. Rzecz jasna nigdy więcej nie użyłam i chyba jemu nie dam drugiej szansy. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego