Fitomed Glinka różowa

ika091
    17 grudnia 2018 o 11:10
    świetny produkt!
    Glinka znajduje się w plastikowym, przeźroczysty,m pudełeczku z zakręcanym wieczkiem, zdobione biało-różową etykieta. Proszek, pachnie jak błotko, jednak po nałożeniu na skórę woń szybko znika. Skóra po aplikacji jest oczyszczona, wygładzona i doskonale przygotowana do dalszych kroków pielęgnacji.
    Zalety:
    • działanie
    • aplikacja
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 14 marca 2018 o 17:58
    Boska
    Od jakiegoś czasu bardzo lubuję się w glinkach. Dużo dobrego o nich czytałam, więc postanowiłam, że koniecznie muszę zacząć je używać. Tak też wprowadziłam kilka do mojej pielęgnacji. Jedną z najnowszych jakie posiadam jest Glinka różowa FITOMED. Jak widzicie glinka jest zmielona drobniutko, jest miałka, gładka w dotyku, a w połączeniu z wodą nie tworzą się w niej grudki. Po rozprowadzeniu na twarz zasycha całkowicie i mocno napina skórę. Ja za tym efektem nie przepadam, dlatego w takich chwilach sięgam po hydrolat i spryskuję nim twarz. Spłukuje się bez problemów, a efekt jaki pozostawia jest boski. Twarz już po pierwszym zastosowaniu jest rewelacyjnie wygładzona i napięta. Podrażnienia są złagodzone, a cera wygląda promienniej i zdrowiej. Od pewnego czasu zmagam się z suchością skóry przez hormony, które muszę zażywać - a ta glinka jest wybawieniem. Po jej spłukaniu twarz jest jak po zabiegu peelingiem. Nabiera jakby wilgoci i trzyma ją przez cały dzień. Zakochałam się w tym efekcie. Używam jej dwa razy w tygodniu - stosuję od około miesiąca i wydaje mi się, że mam jej w opakowaniu połowę. Także wydajność oceniam na plus. Na dzień dzisiejszy jest to moja ulubiona glinka tej marki - stosowałam również zieloną jednak ta zdecydowanie bardziej mi służy.
    Zalety:
    • skuteczność
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 3 kwietnia 2017 o 13:25
    Polecam dla cery delikatnej i naczynkiwej
    Tak jak każda glinka różowa i ta jest mieszanką dwóch glinek dzięki czemu mamy właściwości obu. Jest świetnym rozwiązaniem dla skóry wrażliwej a zarazem naczynkowej. Ja osobiście raczej nie mam wrażliwej cery ale czasem lubię użyć takiej maseczki bo nie dosyć że wzmacnia naczynka (dzięki zawartości czerwonej glinki) to dodatkowo łagodnie oczyszcza i odżywia skórę (dzięki białej glince). Po zastosowaniu tej maseczki (z dodatkiem hydrolatu z rumianku i oleju ze słodkich migdałów) moja cera jest nawilżona, odżywiona i mniej się przetłuszcza w strefie T. Jeśli stosuję ją regularnie lub zamiennie z czerwoną to widzę, że naczynka są znacznie mniej zauważalne.
  • 11 listopada 2016 o 19:49
    Glinka.
    Fajny produkt, który w zasadzie niczym szczególnym nie różni się od różowych glinek różnych producentów. Glinka różowa jest połączeniem czerwonej i białej. Oczyszcza i nawilża jednocześnie. Nadaje się do każdego rodzaju cery. Jest miałka, miła w dotyku, po zmieszaniu z wodą nie tworzy grudek. Zasycha na wiór i ściąga skórę. W celu uniknięcia nieprzyjemnego uczucia należy spryskać twarz wodą. Dobrze się zmywa. Pozostawia twarz miękką i oczyszczoną, bez podrażnień. Lubię.
    losek78
    22 lutego 2016 o 11:08
    kolejny udany produkt naturalny
    Glinka różowa Fitomed jest kolejnym, udanym produktem naturalnym z tej marki. Używałam już glinki zielonej i czerwonej z Fitomed. Ta jest najbardziej łagodna z tej trójki. Myślę, że i do cery wrażliwej się sprawdzi. W moim przypadku sprawdzają się wszystkie rodzaje glinek sypkich. Te z Fitomed są dobrej jakości. 45 g słoiczek starcza mi na około miesiąc. Do glinek zazwyczaj dodaje hydrolat, lub olejki. Pilnuje, aby mi glinka nie wysychała na twarzy. Jestem bardzo zadowolona tej glinki i polecam. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie