Gucci Pour Homme EDT

aegon
    17 sierpnia 2015 o 0:11
    WTF...?
    "Nie wiem, nie wiem, nie rozumiem nic..." - tak muszę zacząć, parafrazując tekst zespołu, bodajże Buzu Squat. Nie wiem, jak ten zapach zdobywa serca ludzi. Po prostu nie wiem. Podskórnie czuję, że jest to dzieło zacne, ale "naskórnie" przekonuję się, iż nic ono nie znaczy dla mojego nosa. Cóż począć... Wyczuwam w nim tylko zapach palonego drzewa owocowego z ogniska nad Wisłą. Bardzo chcę i aplikuję sobie co jakiś czas chmurę tego pachnidła, jednak nic, tylko "ciemność, widzę ciemność..." Wydaje mi się, że to kadzidło sprawcą tych perypetii jest, gdyż nie jestem zwolennikiem tego składnika w perfumach. No sorry, nic nie poradzę. Ale, przecież miliony Gucciego kochają...?! Przypomina mi to sytuację, w której zdecydowana większość wierzy w istnienie Stwórcy, a zupełnie marginalna grupa twierdzi, że jest inaczej. Przecież większość nie może się mylić... Nieprawdaż? ;) Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 6 maja 2014 o 14:02
    klasyk
    Obserwując z prawej strony ranking najlepszych zapachów tej kategorii zgadzam się z pierwszym miejscem ( Hermes ) i na tym samym poziomie stawiam Hermes z Gucci. Natomiast dwa zapachy Chanel które tez bardzo lubię i od czasu do czasu używam są wspaniałe ale między terre i tym który opisuję tutaj jest ogromna przepaść. Na mojej liście są te dwa nr.1 i daleko, daleko niżej dopiero allure i platinum które są przyzwoite, wyróżniające się wśród tandety oferowanej przez rynek ale jednak porównywalne z czymś innym, z czymś co już jest. Tak jak kilka razy platinum porównywany był do dezodorantów :/ Gucci i Hermes są jedyne w swoim rodzaju. Ciężko je opisać. Ich wyjątkowość jest ponadczasowa. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: kilkanaście próbek
    yhmmma
    28 grudnia 2013 o 11:30
    klasyk
    Zapach, który znam już od dobrych kilku lat i zawsze robi na mnie tak samo wielkie wrażenie ! Poznałem go dzięki mojemu tacie, który go namiętnie używał. Wtedy myślałem - tak właśnie powinien pachnieć dojrzały elegancki mężczyzna. Zapach jak dla mnie jest bardzo tajemniczy, dymno - kadzidlany - jakby palone drzewo. czując ten zapach wyobrażam sobie eleganckiego mężczyznę po 40, ubranego w skrojony na miarę garnitur siedzącego w skórzanym fotelu - w pokoju pełnym staroci - antyków. Długo się zastanawiałem czy będzie się nadawał dla mnie młodego mężczyzny - czy go sobie zakupić - kiedy zamawiałem próbki GPII stwierdziłem, że wezmę I nie żałuję - mimo tego, że zapach jest na prawdę wyjątkowy i elegancki - nie widzę przeszkód by nosiły go osoby w moim wieku - jeśli dobrze się w nim czują. Mi nosi się go cudownie. Daję 5 - dla mnie to klasyk. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: kilka próbek - ale z zapachem obcowałem cały czas
    Mr_Joe
    31 sierpnia 2013 o 0:50
    Jest dobrze, ale...
    Zacznę od tego, że jest to zapach dość specyficzny. Nie przypadnie do gustu każdemu. Mnie również z początku średnio się podobał. Zakupu dokonałem, ponieważ ktoś określił tę wodę jako absolutny "must have". Po nałożeniu go nic nie wskazuje na to, żeby zapach mógł się spodobać, ale przychodzi taki moment (po godzinie, dwóch). Jeżeli lubisz orient, ten zapach jest dla Ciebie stworzony. Podsumowaniem niech będą słowa, które usłyszałem po skorzystaniu z publicznego środka transportu zaraz po nałożeniu wody i wyjściu z domu: "Kurde, ale coś tu kadzidłem wali". Osobiście u mnie budzi mieszane uczucia. Używam tego produktu od: Rok Ilość zużytych opakowań: W trakcie opakowania 50 ml
  • 23 maja 2013 o 14:14
    imbirowe kadzidło w drewnie
    Nie zgodzę się z tym, że jest to zapach dla dojrzałych, starszych mężczyzn. Pierwszy raz Gucciego poczułam od chłopaka, który miał 20 lat. Pachniał pęknie, elegancko to fakt, ale zapach ten pasował do niego idealnie. Od razu zapytałam go jakie to perfumy, po czym kupiłam go dla... siebie :). Dobór perfum jest więc bardziej kwestią temperamentu, osobowości niż wieku. Używam go od czasu do czasu, przeplatając innymi perfumami i czuję się z tym zapachem fantastycznie. Nie odczuwam tego, że jest zapachem męskim. Nie przeszkadza mi także, że jest to zapach słodki, kadzidłowy (jestem osobą lubiącą raczej zapachy świeże <Bvlgari omnia green, versace versense, dkny women, czy z męskich calvin klein crave>). Mocno wyczuwam nutę drewna oraz imbiru. Polecam go wszystkim niezależnie od płci i wieku :) Używam tego produktu od: 2006 Ilość zużytych opakowań: 2x100ml, 2x50ml, teraz w trakcie 50ml