NYX Professional Makeup Eye / Eyebrow Pencil (Kredka do powiek i brwi)

NYX Professional Makeup Slim Eye Pencil Kredka do oczu Sapphine 1 g

• 25 stycznia 2014 o 22:11
    Może być.
    Oceniam kolor Saphire, granat. Skusiłam się na ten ołówek w Douglas szukając klasycznej, granatowej kredki do oczu. Nie zawiodłam się bardzo bogatą gamą kolorystyczną, praktycznie każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Ołowek robi bardzo dobre wrażenie, drewno jest twarde, bardzo dobrze się je temperuje, ołówek jest dobrze wykonany i wygląda estetycznie. Głównym jego minusem jest jednak to, że muszę się solidnie "namachać" aby zrobić kreskę na oku która mnie usatysfakcjonuje. Może nie jestem zbyt wprawna w kreskach na powiece, ale mam kredki innych producentów i niestety NYX wypada na ich tle blado. Kolor na powiece jest tak delikatny, że niestety jedno pociągnięcie nie wystarczy, a naciskać na delikatną skórę powiek nie chcę. Mam jedną kredkę która jest idealna więc odważę się porównać ją do NYX, niestety mimo dostępności i bardzo fajnej ceny nie kupię innych kolorów. Używam tego produktu od: paru miesięcy. Ilość zużytych opakowań: jedna kredka, dość wydajna.
  • 29 kwietnia 2013 o 22:32
    901 Black, 906 White
    Jak widać w tytule posiadam dwie z nich, zakupiłam na allegro za ok. 15 obie. Jest to kredka o średniej miękkości. Dzięki czemu nie roztapia się przy próbie aplikacji i nie rozmazuje się. Początkowo jest lepka. Możemy oczywiście ją porozcierać według uznania. Nie jest to kłopotliwy proces, kredka po prostu zastyga po kilku chwilach. Jednak mimo tego, że zastyga radziłabym "przypudrować" ją cieniem aby zostaa dokładnie tam gdzie chcemy. Dzięki temu, że nie jest zbyt miękka nie jest kredką, którą trzeba często temperować. Jest wydajna. Intensywność koloru możemy bardzo łatwo stopniować, możemy aplikować ją lekką ręką lub próbować poprawiać kilka razy i otrzymamy intensywniejszy efekt. Jest to kredka w sam raz do smokey eye. Biały kolor idealnie nadaje się do kącika oka, czy jako rozświetlacz w odpowiednich miejscach i można go wklepać tak, że stapia się ze skóra, zostaje widoczna delikatna poświata, która daje ładne rozświetlenie. Kredki są dostępne w sklepie stacjonarnym w Blue City i w całej Polsce w sprzedaży wysyłkowej w Douglasie. Także z dostępnością też nie ma większego problemu. Super sprawą jest ilość odcieni jakie są dostępne - każdy może znaleźć coś dla siebie, zarówno wśród kolorów neutralnych jak i krzykliwych. Używam tego produktu od: dwóch lat. Ilość zużytych opakowań: dwie pierwsze.
  • 17 lipca 2012 o 0:20
    Mix kolorów do wyboru, trwała
    Bardzo fajna półtwarda kredka, odcień jaki posiadam to limonkowy zielony (920 lime green) z delikatnie połyskującymi drobinkami; nie jest to neonowy, rzucający się w oczy kolor - delikatny, subtelny, ale widoczny. Kredka ładnie daje się rozcierać, zawsze gruntuję ją cieniem w podobnym kolorze, lub złotym odcieniem - wygląda pięknie! Nie znika z powieki, nie rozmazuje się, nałożona na bazę spokojnie przetrwa do wieczora. Jeśli chcę żeby kredka stała się naprawdę miękka zatemperowaną końcówkę kredki wkładam na chwile w płomień zapaliczki, jest wtedy mega miękka i kolor również zyskuje na nasyceniu, staje się wtedy bardziej soczysty. Mój odcień nie nadaje się na linię wodną, nie wiem jak inne, ale przypuszczam że te matowe jak najbardziej się sprawdzą :) Kredka ładnie się temperuje a jej rysik nie łamie się podczas strugania - kredka w ogóle się nie marnuje podczas temperowania za co ogromny plus -> Przekłada się to na jej wydajność! Nie jest zbyt miękka przez co nie muszę wkładać jej do zamrażalnika, przed zaostrzeniem. Solidna zatyczka, która nie pęka ani się nie łamie. Mega wybór kolorów, maty jak i lekko połyskujące wykończenia. Cena adekwatna do jakości, bardzo przystępna. Ciężko dostępna w Polsce, głównie przez internet. Jak będę miała jeszcze okazję na pewno skuszę sie na jakiś kolor! P_O_L_E_C_A_M Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 szt. (920 lime green)