Iwostin Solecrin, Spray ochronny multipozycyjny SPF50+

4 na 51 opinię

• 13 września 2013 o 9:39
    Doskonały - nie, bardzo dobry-może...
    Zakupiłam dwa egzemplarze tego sprayu przed wakacjami. Mam dzieci o bardzo jasnej karnacji a wybieraliśmy się w cieplejsze rejony niż Bałtyk :) Po zużyciu 1 i 2/3 opakowania moja opinia jest następująca: Spray skutecznie chroni skórę przed słońcem. Nawet jeśli ma się uczulenie na słońce. Ja niestety mam - gdy przestałam stosować w drugim tygodniu wakacji od razu świństwo mi wyskoczyło i niestety do końca wakacji się trzymało mimo leków :(. Ale wracając do sprayu - jako ochrona się sprawdził, wchłaniał się dość dobrze, może nie błyskawicznie ale wystarczająco. Chronił skórę nawet po dłuższej kąpieli w morzu (nie wiem czy tylko moje dzieci tak mają - smarują się raz i potem już ich nie można do tego namówić). Nie pachnie, no może minimalnie, ale w żaden sposób nie uciążliwie. Koloru nie zostawia. To by były plusy. A teraz pora na minusy. Zawsze myślałam że spray to w przypadku dzieci jest świetny pomysł. Ale nie spray w produkcie Iwostinu. Na początku "mgiełka" była dość równa, potem tylko należało rozsmarować na ciele (albo cielsku;)). Po paru dniach wraz z zużyciem nie było mgiełki tylko chlapanie po wszystkim dookoła łącznie z podłogą, meblami itp. Trzeba było nakładać i tak na rękę i rozsmarowywać. I sprzątać zachlapane przedmioty. Zresztą woda w sprau Iwostin ma dokladnie tak samo i jest to po prostu wkurzające (bo inne LRP, Vichy mogą od początku do końca mieć mgiełkę). A druga sprawa to wydajność. Jeśli chce się sumiennie stosować to ubywa dośc szybko. No ale może to być też plus - nic się nie marnuje. Podsumowując - sprawdził się na wakacjach, pewnie kupię ponownie, bo jeśli juz mam wspierać produkcję, to jeśli mam wybór (czyli produkty są podobne jakościowo) to wolę wspierać produkcję polską. Ale zastanowię się czy nie kupić mleczka. No chyba że czyta to jakis technolog Iwostinu i naprawią te spraye do przyszłych wakacji. Używam tego produktu od: ponad dwa tygodnie sierpniowych wakacji, klimat śródziemnomorski Ilość zużytych opakowań: 1 i 2/3 drugiego, używane na 3 dzieci + ja ;-)