Mariella Rossi Afrika Safari Shower Gel Żel pod prysznic

• 10 października 2018 o 16:35
    Trochę plusów, trochę minusów, ja nie wrócę.
    Żel zakupiłam na promocji w Kontigo za okrągłe 5zł, biorąc pod uwagę cenę i pojemność, nie było nad czym sie zastanawiać, zwłaszcza, ze było to dla mnie pierwsze spotkanie z marką. 600ml produktu zostało zamknięte w butelce z dozownikiem, całość oplata plastikowa etykieta z motywem zebry. Może nie wygląda jakoś wybitnie i luksusowo, ale też nie straszy swoim wyglądem. Pompka chodzi dobrze, przez cały okres użytkowania nie miałam problemów z jej przycinaniem. Zapach to zagadka, dla mnie męski, dla mojego faceta - damski, nie oczywisty. Trochę drzewny, lekko kwiatowy, z nutką chilli i cynamonu. Nie był zły, raczej należy do tych przyjemnych, aczkolwiek innych, zapadających w pamieć, raczej trzeba się do niego przyzwyczaić. Zdecydowanie na chłodniejsze dni, niż do stosowania w lato. Po umyciu jeszcze długo pozostawał na ciele. Żel jest dość rzadki, ale nie na tyle by uciekał przez palce. Kolor brązowo-bursztynowo-cynamonowy. Pieni się bardzo słąbo, praktycznie prawie wogóle, przez co i ja dokładałam go, i dokładam, w trakcie mycia, automatycznie zmniejszając jego wydajność. Ale co zrobić innego gdy ta dziwna konsystencja przyczepiała się do ciała, zamiast się pięknie rozprowadzić, a piany dobrą chwilę szukało się wzrokiem? Ciut ponad miesiąc i butla pusta... Domywa dobrze, z antyperspirantem nie miał problemu. Zdecydowanie po jego użyciu czułam się czysta, a długo utrzymujący się zapach na skórze niewątpliwie miał w tym swój udział. Mimo posiadania skóry suchej nie zaobserwowałam, wspomnianego w innych komentarzach dodatkowegojej przesuszenia. Moja skóra nie była sucha, ściągnięta czy z innym defektem, ale też nie była dodatkowo nawilżona. Ot taki zwykły żel, robiący co ma robić, czyli myjący i tyle. Ogólnie swoje zadanie spełnia, szkoda tylko, ze ta konsystencja taka byle jaka. Zapach to kwestia gustu, dla mnie nie był zły, ale też nie mam ochoty do niego wracać. Było miło, skończyłam, podziękuję za następny. NEUTRALNE: - design opakowania - zapach
    Zalety:
    • wygodna pompka
    • wyczuwalny na skórze jeszcze długo po umyciu
    • dobrze myje
    • nie przeuszał
    Wady:
    • konsystencja (rzadka, lekko glutowata)
    • bardzo słabe, wręcz minimalne i ledwo zauważalne, pienienie
  • 2 października 2017 o 17:32
    Dobry
    Kiedyś siostra kupiła 3 żele z tej serii. Ten afrykański moim zdaniem ma najładniejszy zapach (był jeszcze z Japonii i Brazylii). Ma on cudowny, drzewny zapach. Jak pozostałe żele z tej serii, bardzo słabo się pieni. Zalety: *Cena: w promocji jakieś 5-6 zł *wydajność *piękny zapach *żelowa konsystencja Wady: *słabo się pieni Zaleta/Wada: *Opakowanie: ma bardzo ładną szatę graficzną. Opakowanie w wygodnej formie z pompką. Pompka ta jedna nie działa zbyt dobrze, ponieważ raz nabiera się zbyt mało żelu, innym razem zbyt dużo.
    emma-e4
    16 marca 2015 o 11:28
    ładnie pachnie, ale nie wart zapamiętania
    żel jest duży, z pompką, fajnie wygląda i wygodnie się go używa zapach słodki, jakby cynamonowo-waniliowy, fajny na zimę nie jest jednak wydajny mimo pojemności - jest rzadki, glutowaty i strasznie ucieka z ręki więc część się marnuje nie wysusza skóry, jest neutralny to już kolejny żel z tej serii jaki kupiłam w biedronce - ale do żadnego z nich chyba nie wrócę Używam tego produktu od: ok 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 25 listopada 2014 o 22:08
    więcej się nie skuszę
    Kupiłam ten i jeszcze inny zapach za bodajże 10 zł w Biedronce. Pojemność w porównaniu do ceny, rewelacja. Skusiłam się głównie na opakowanie. Oczami wyobraźni już widziałam jak ładnie prezentuje się na mojej łazienkowej półce. W sklepie co prawda powąchałam, ale tak na szybko. Plusy: +pojemność +cena +bardzo ładne opakowanie Minusy: -zapach. Jest bardzo intensywny. Na skórze utrzymuje się bardzo długo i na pewno nie ma nic wspólnego z Afryką. Komuś oczywiście może się podobać. Mi nie przypadł do gustu, dlatego uznaję go za wadę -nie pieni się niemal wcale -bardzo wysusza Podsumowując. Zużyłam jako mydło do rąk, a zapach i tak mnie drażnił. Więcej nie kupię. Używam tego produktu od: kupiłam dawno. Zużyłam jakiś miesiąc temu Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    hope01
    18 marca 2014 o 22:36
    Zużyłam jako mydło do rąk
    Kupiłam w Biedronce za parę złociszy. Skusiło designerskie opakowanie nie bardzo miałam jak zniuchać, bo nie mogłam przekręcić pompki, a ochroniarz już dyndał nade mną. Cóż, zacznę od plusów: - cena niska jak na ponad pół litra żelu - pojemność - wydajność - ładna szata graficzna opakowania -fajna konsystencja -krzywdy skórze nie robi A teraz wady: -dla mnie zapach za ciężki. Zdecydowanie nie kojarzy mi się z Afryką. Długo utrzymuje się na skórze, ale dla mnie plusem akurat to nie było. -pompka. DO niczego. Zaraz się zepsuła. Wykorzystałam jako mydło do rąk. Dostępność Hebe i czasem Biedra (ten sam właściciel sieci, więc pewnie dlatego) Używam tego produktu od: niecały rok Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie