Nivea Hydro Care, Nawilżający szampon do włosów

• 13 listopada 2016 o 10:54
    Mocno nawilża i obciąża
    Zalety: - przyjemny zapach, odświeżający - ma bezbarwną konsystencje - dobrze się pieni Wady: - obciąża skórę głowy - przyspiesza przetłuszczanie się włosów
  • 11 października 2015 o 18:14
    Zwyczajny
    Średniak. Żadnych cudów nie zauważyłam. A włosy jakby bardziej się po nim puszyły. Po kilku użyciach moje włosy wydawały się ciężkie i wyglądały na niedomyte. Jednak to chyba wina keratyny w nim zawartej. Moje włosy nie tolerują tego składnika, nie wiadomo czemu :( Ma za to piękny zapach. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: pół opakowania
  • 18 sierpnia 2015 o 16:53
    Nie dla każdego
    Szampon Nivea Hydro Care nie sprawdził się na moich mieszanych włosach - suchych przy końcach i normalnych u nasady. Liczyłam na nawilżenie, zamiast tego szampon jedynie niepotrzebnie obklejał włosy. + wygodne opakowanie + ładny, liliowy zapach, bardzo długo utrzymujący się na włosach (nawet po myciu innym szamponem) + nie podrażniał i nie wywoływał łupieżu + wygładzenie w czasie spłukiwania + dostępność +/- średnio się pienił - działanie (szampon sprawiał, że włosy się strączkowały, niedługo po umyciu wyglądały na nieświeże, nie nawilżał, a jedynie dawał uczucie oblepionych włosów, często wywoływał też puch na długości) Szampon oceniam raczej negatywnie, chociaż nie wyrządził mi wielkiej krzywdy. Nieco lepiej spisał się u mojej siostry, posiadającej suche, puszące się włosy. Nie wywoływał u niej efektu przeciążonych, posklejanych włosów, ale i nie nawilżał. Bardzo dziwny, trudny do ocenienia produkt. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: połowa
    inna333
    22 lipca 2015 o 14:10
    Dał chwilowy rezultat po czym, przesuszał moją wrażliwą skórę głowy.
    Szukałam produktu, który poradzi sobie z moją suchą skórą głowy. Początkowo było super, pozbyłam się suchych płatków odchodzących od skóry i podrażnionych czerwonych plamek na skalpie. Byłam tak zadowolona z tego powodu, że skusiłam się na kolejne 2 opakowania na promocji. Nawet nie przeszkadzało mi to, że, musiałam myć głowę co 2-3 dni, gdyż mam do wyboru albo myć ją częściej albo znów przesuszyć innymi produktami. Niestety w trakcie używania kolejnego opakowania, skóra głowy stała się sucha, swędziała i znów pojawiły się płatki schodzącej skóry. Odstawiłam go na jakiś czas i powróciłam do niego po przerwie i już po pierwszym myciu znowu to samo natarczywe swędzenie skalpu. resztę produktu zużyłam do mycia pędzli i innych pierdół gdyż moja głowa nie zniosłaby więcej kontaktu z tym produktem Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 pełne i jedno w połowie
    all_g
    4 lipca 2015 o 18:10
    Przeciętny
    Nie przepadam za firmą Nivea. O ile odżywka z tej serii sprawdza się na moich włosach bardzo dobrze, o tyle szampon już nieco gorzej. Myć myje, ale czy coś więcej? + ładne, poręczne opakowanie + dostępność + wydajność + zapach + delikatny + wygładza włosy - cena (nieadekwatna do działania) - nie nawilża włosów - przetłuszcza (włosy myję średnio co 3-4 dni, a po użyciu tego szamponu muszę je myć co 2 dni) Jak widać na pierwszy rzut oka - szampon ma dużo plusów. Jednak jego działanie oceniam na minusy, stąd taka niska ocena. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: kilka