PUPA China Doll, Just Pearl Compact Eyeshadow (Prasowany cień do powiek)

3 na 51 opinię

stellla
    18 listopada 2012 o 21:32
    talfa z brokatem
    Ten cień wpadł mi w oko, kiedy akurat byłam na etapie kupna rozświetlacza do twarzy. Wypróbowałam na ręcę wersję różową i nie mogłam oderwać wzroku - zrozumiałam, co oznacza tak często opissywany efekt "tafli wody". Skóra odbijała światło, wyglądała jakby była mokra. Ale tafla ta była pokryta tysiącem brokatowych iskierek. Zastanawiałam się zatem, czy skusić się na ten wynalazek w celu używania jako rozświetlacza, bo nie przepadamm za brokatem, ale efekt w sztucznym świetle był tak piekny, że kupiłam. Cień ma kolor zgaszonego różo-łososia, może służyć do rozświetlania oczu. Jego kolor, choć jest subtelny i powiedziałabym nawet, że transparentny, idealnie nadaje się jako róż-rozświetlacz. W świetle dziennym efekt jest nieco inny niż w sztucznym, drobinki wydają się mniejsze, mniej świiecące, pozostaje natomiast w duużym stopniu efekt tafli. Nie oznacza to jednak, że cień jest rozświetlaczem idealnym. Jestem pewna, że dla wielu osób rezultat, jaki daje, jest nie do zaakceptowania w dziennym makijażu - i to zarówno w wersji do twarzy jak i oczu. Produkt długo utrzymuje się na skórze, ale niestety brokat w ciągu dnia sobie migruje, dlatego najczęściej mamy też rozświetloną szyję, dekolt i ramiona, a i na spodniach da się zauważyć urocze sikierki... Plus - produkt łatwo się aplikuje, bez problemu można go rozetrzeć, co będzie pomocne, jeśli będziemy chhcieli wykorzystać go na większe partie ciała np. na zabawę sylwestrową. No i właśnie - ten produkt nadaje się raczej na wieczór niż na dzień, co u mnie oznacza, że będę musiała szukać dla niego zastosowania czy używać na siłę. Podsumowując - efekt piękny, ale do konkretnego celu, a przy tej cenie można było oczekiwać, że brokat będzie się trzymał na swoim miejscu. Jeśli jednak ktoś lubi taki rodzaj produktów, to polecam, lśni i skrzy niesamowicie, warto przekonać się samemu w sklepie. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1