Timotei Jericho Rose, Szampon do włosów `Moc i blask' (stara wersja)

Stara wersja produktu

kama_m1
    22 lipca 2018 o 10:20
    Bardzo dobry szampon
    Bardzo często zmieniam szampony. Głównie dlatego, że włosy przyzwyczajają się a szampon zaczyna tracić swoje właściwości. Zamknięty w poręcznej, ładnej butelce. Z fajnym bardzo wygodnym zamknięciem. Proste, praktyczne, bardzo wygodne w użyciu. Zapach podbił moje serce. Świeży, nadzwyczaj przyjemny, nie męczący. Długo utrzymuje się na włosach. Konsystencja żelowata. Dość gęsta, szampon jest bardzo wydajny. Dobrze i przyjemnie pieni się na włosach. Nie spływa z rąk. Nie ma też problemu z jego spłukaniem. Jeśli chodzi o działanie, to jeden z najlepszych jakie miałam. Włosy po umyciu są czyste i świeże i w dobrej kondycji. Z przyjemnością jeszcze nie raz do niego wrócę.!
    Zalety:
    • poręczne, estetyczne opakowanie
    • włosy są nawilżone i odżywione
    Drogeria Natura
    Eriska1
    8 lipca 2018 o 18:50
    Przyjemnie odświeża
    Jestem wielką fanką szamponów Timotei już od wielu lat. Ta wersja również przypadła mi do gustu. Ładnie orzeźwiająco pachnie i przyjemnie odświeża włosy. Ma świetną, troszkę lejącą konsystencję, dzięki czemu łatwo się rozprowadza. Dobrze się pieni i równie dobrze się spłukuje. Nie plącze włosów i ich nie obciąża, po wysuszeniu są przyjemnie sypkie. Do tego jest tani i łatwo dostępny.
  • 4 czerwca 2018 o 20:45
    Bardzo fajny
    Mam włosy długie i gęste, którym ciężko jest zrobić krzywdę. Mało używam suszarki/prostownic/lokówki więc nie są one zniszczone. Wymagają jedynie dobrej codziennej pielęgnacji. Ten szampon u mnie się sprawdza. Przede wszystkim nie podrażnia i nie wysusza skóry. Bardzo ładnie, delikatnie pachnie. Świetnie się pieni i jest gęsty, więc nie spływa z włosów po nałożeniu. Dobrze myje, nie puszy i nie plącze włosów. Włosy są miekkie i delikatne w dotyku, lśniące i odżywione. Bardzo fajny drogeryjny szampon w niskiej cenie.
    anetana
    4 czerwca 2018 o 17:44
    w sumie ulubieniec
    Ten szampon gości u mnie już kilka lat. Oczywiście na zmianę z innymi dwoma. Chętnie do niego wracam, ma cudowny zapach, który bardzo lubię i utrzymuje się po umyciu włosów (kilka koleżanek pytało czego używam). Opakowanie (dzióbek) jest świetne, bardzo praktyczne i wygodne. Sam szampon bardzo przyjemny, nie jest ciężki, włosy nie są oklapnięte, fajnie domywa skalp szczególnie po użyciu suchego szamponu dla brunetek (przynajmniej widzę, że piana się zabarwiła). Ogólnie fajny szampon jednak zależy od kondycji włosów. Sama zauważyłam że nie zawsze moje włosy reagują na niego tak samo. Czasem daje super efekt, włosy są wygładzone, świeże i w ogóle super nawet bez odżywki, ale czasem masakra, włosy się plączą i już tak miło nie jest (ale to jak mówię nie wina szamponu tylko kondycji włosów w danym czasie). Bardzo go lubię i jeszcze nie jedno opakowanie zakupię szczególnie że nie jest drogi i zawsze można go trafić na jakiejś promocji :)
  • 22 maja 2018 o 11:09
    Nawet, nawet, ale ...
    Zwykle byłam sceptycznie nastawiona do produktów marki Timotei, ale do zakupu tego szamponu skusił mnie jego zapach i cena. W efekcie moja ogólna ocena wychodzi na ani dobry ani zły. . Szampon zamknięty jest w przezroczystej butelce z bardzo ciekawą grafiką, dużym plusem jest zamknięcie na "klik" bardzo ułatwia to użytkowanie no i mamy pewność, że go nie uszkodzimy podczas otwierania jak to bywa u innych producentów. Sam szampon z wyciągiem z alpejskich ziół ma wzmacniać nasze włosy i spotęgować ich naturalny blask, ale czy tak faktycznie działa? Szampon świetnie się pieni. Jest wydajny. Nawet dobrze myje włosy i nie obciąża ich, co jest dla mnie szczególnie ważne. Ale słabo sobie radzi z domyciem jeśli jesteście po olejkowaniu/kremowaniu. Szampon nie wywołuje łupieżu. Zapach ma bardzo orzeźwiający i przyjemny, a włosy są lekkie, przyjemne w dotyku i sypkie. Aczkolwiek nie zauważyłam zbytnio jego działania wzmacniającego, a szkoda bo skład ma nawet całkiem przyzwoity. Jeśli nie zależy Wam na jego działaniu "wzmacniającym" które dla mnie jest wątpliwe to uważam, że jest dobrym szamponem do codziennego stosowania. Cena jest przyjazna a z dostępnością nie ma problemu, nawet w Biedronkach go widziałam.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • dobrze myje
    • nie powoduje łupieżu
    • ładnie pachnie
    • wygodne opakowanie i zamknięcie
    • dość gęsta konsystencja
    Wady:
    • niestety nie zauważyłam jego wzmacniających właściwości