Podkłąd kupiłam od razu, gdy pojawił się w Rossmannie. Pani, polecająca go jako nowość, zachwalała jego lekkość, trwałość i właściwości pielęgnacyjne. Ze względu na to, że szukałam lekkiego podkładu, który będzie lekko nawilżał, skusiłam się pierwszy raz w życiu na podkład AA (zazwyczaj używałam HM w odcieniu 51 od Bourjois lub Clarins Skin Illusion. ) Nie mam zbyt dużo do ukrycia na twarzy, zależy mi jedynie na wyrównaniu kolorytu i lekkim efekcie glow. No i cóż. Porażka.
Najjaśniejszy odcień nieziemsko ciemnieje na skórze, robi się pomarańczowo-żółty, wpada w nieco bardziej przesuszonych miejscach w wyblakłą cegłę. Nie wiem, czy to moja skóra.
Minusy:
- oksyduje z niewyobrażalną mocą
- najjaśniejszy odcień ma tyle żółtych tonów, że będzie pasował chyba tylko dla wielkiego ptaka z ulicy Sezamkowej
- wyłapuje suche miejsca i strefy na twarzy, tam żółknie i oksyduje jeszcze bardziej
- podkreśla suche skórki
-zasycha nie do ruszenia zanim sprawne ruchy zwilżonego beauty blendera skończą blendować 1/4 zamierzonej powierzchni
Najbardziej podoba mi się konsystencja oraz odcień, ponieważ idealnie dopasował się do koloru mojej cery, mimo że był nieco ciemniejszy. Ponadto podkład nie zapycha porów i czułam się z nim lekko i świeżo przez cały dzień.
Pracownica drogerii skusiła mnie promocją na ten kosmetyk i to jedyny plus - niska cena.
\\nOprócz tego:
\\n- Koszmarny kolor, ni to ceglany, ni to kurkuma - zależy jak padnie światło. A wybór odcieni niewielki.
\\n- Konsystencja dość gęsta i trudno sie rozprowadza
\\n- Podkreśla wszystkie skórki i bez użycia korektora nie kryje niedoskonałości. Nałożenie zbyt dużej ilości tworzy maskę
\\n- Zatyka mi pory i dostaję pryszczy.
\\nPodkład leży w łazience i czasami do niego wracam, mając nadzieję, że może dostrzegę w nim coś pozytywnego. Niestety, za każdym razem efekt tak samo rozpaczliwy.
\\nPodsumowując, nie polecam.
Używam tego produktu od: od 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
Kupiłam go za jakieś 8 zł, więc nie powinnam narzekać, ale!! Ale!!!
Nie lubię, jak mnie ktoś nabija w butelkę. Produkt jest paskudny, ma dziwno zoltawe odcienie, podkreśla skórki i inne niedoskonałości. Zamiast kryć, podkreśla to co powinno być schowane. Tworzy tapetę, ktora śmiało może rywalizować że wszystkimi demotami. Okropny!!!
Na nogach też wygląda kiepsko, nie mam pojęcia do czego może posłużyć. Totalna pomyłka.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie
Odcinie to jakaś porażka, ja mam najjaśniejszy a i tak jest brzydko pomarańczowy i ciemny , a bladziochem typowym nie jestem.
Podkład nie kryje prawie w ogóle
Nie stapia się z mieszaną skórą
Podkreśla suche skórki
Nawet przypudrowany świeci się po kilku minutach
Nieestetycznie ciemnieje na twarzy
Ściera się niemiłosiernie
Robi smugi i placki
Zbyt pomarańczowe odcienie, jednym słowem sztuczne
Jest paskudny, nie nadaje się do niczego, wyrzucam bo zagracam sobie koszyczek.
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: użyłam kilka razy
Niby dobry, niby nie może dlatego, że używam najjaśniejszego odcienia n1 (kość słoniowa) a i tak jest dla mnie za ciemny i muszę mieszać go z innym podkładem co nie jest fajne :(
Ogółem po zmieszaniu z innym jest super. Długo utrzymuje się na skórze, nie ciemnieje, nie brudzi ubrań.
Cena niska.
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: 2 całe
Do codziennego użytku nie chciałabym go, ale na imprezy owszem.
+ długo się utrzymuje
+ długo się nie świeci
+ ładnie stapia się ze skórą
+ łatwo się go zmywa
Używam tego produktu od: 5 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
Kupiłam w wakacje, kiedy miałam problemy z cerą, stwierdziłam, że kosmetyki AA nie powinny mnie uczulić ani nic, no i tu sie nie myliłam, jednak podkład strasznie ciemnieje, a do tego ma taki pomarańczowy odcień, coś koszmarnego. Twarz się strasznie świeci po nim, po prostu koszmar...
Używam tego produktu od: kilka tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno
Przyznam się szczerze,że fluidy tej marki omijałam szerokim łukiem.Kupowałam te droższe i przy każdym byłam niezadowolona z działania. Przez przypadek-nie miałam fluidu i pożyczyłam od koleżanki właśnie ten i jestem nim zachwycona.
-idealna krycie i to na długo
-idealny odcień jakiego nie dał mi nigdy żaden inny fluid
-całkowity mat cery
-idealnia stapia się ze skórą
-wytrzymuje pot
-do wieczora nieścieralny
-łatwy do zmycia np.micelem
-nie brudzi ubrań
Polecam szczerze
Używam tego produktu od: 3 m-cy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
Świetny podkład, miałam z tej serii rozświetlający -efekt mokrej twarzy i kryjący który jest bardzo dobry. Uwielbiam go i zawsze do niego wracam za:
Kolor. Żółtawe tony to coś idealnego dla odcienia mojej skóry. Wszystkie inne bardzo się odznaczały od reszty ciała.
Kryje dobrze
Matuje w miarę
Wyrównuje kolor
Maskuje niedoskonałości
Nie da się nim przesadzić
Nie odznacza się
Nie podrażnia
Ma ciekawa konsystencję
Minus ponieważ mógłby lepiej matowac
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno
już od prawie dwóch lat używam tego podkładu AA i jestem zachwycona!
dziwią mnie niepochlebne recenzje.
kupiłam go, bo potrzebowałam czegoś taniego na już, szybko. okazało się, że ten niepozorny kosmetyk czyni cuda.
+ dobre krycie. wiem co mówię, mam bielactwo :) oczywiście nie ukryje moich białych plam przed światem, ale sprawia, że przestają się rzucać w oczy!
+ matuje - wiadomo, wymagane w ciągu dnia poprawki, ale na tle wielu innych przetestowanych kosmetyków z wyższej cenowo półki, ten radzi sobie świetnie!
+ aksamitna konsystencja - po ogrzaniu w dłoni odrobiny kosmetyku stapia się ze skórą
+ najjaśniejszy odcień jest dla mnie idealny!
+ nie wysusza, nie podrażnia, nie wyskakują po nim pryszcze!
+ wydajny
+ cena
+ ładnie łączy się z innymi podkładami - ja czasami mieszam go z BB Eveline
- dowiedziałam się o nim tak późno :)
Używam tego produktu od: prawie 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 4-5 całych opakowań
Tragedia ponieważ:
Nie spełnia swoich rzekomych funkcji - nie maskuje & nie matuje!!!
+ ciężka konsystencja, trudny w rozsmarowaniu, zbyt ciemny kolor ( mimo niby wielu odcieni, każdy był taki sam - ciemny), efekt maski gratis ;)
Używam tego produktu od: kilka tygodni
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
produkt na pewno nie matuje, mam wrażenie jakby moja twarz była mokra,twarz się świeci, nie kryje sam tylko w połączeniu z innym kremem BB (oba osobno są do niczego), + cena, po jego stosowaniu niestety moja skóra wygląda gorzej, pojawiło się sporo nowych pryszczy...
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
Naprawdę uważam, że powinno się zabronić produkcji takich bubli!
Niestety podkład ma tylko minusy:
-beznadziejne kolory. Każdy kolor wpada w pomarańcz i daje efekt kupy na twarzy. Nie da się tego zapudrować. Wymieszanie z innym podkładem też kończy się katastrofą..
- nie matuje, a wręcz zmaga błyszczenie. Twarz świeci się jak latarnia.
-zapycha pory
-nie kryje ani trochę.
Zupełny bubel!
Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte
Potrzebowałam taniego podkładu, kryjacego i w tubce! Wybór padł na to coś. Po raz kolejny jdnak przekonałam się, że polskie firmy powinny zabrać ręce precz od kolorówki... a przynajmniej od podkładów!!
Bylo g...o z festynu:
- słabo kryje
- nie matuje
- jest lepki
- kolor ciemnieje w ciągu kilku minut od nałożenia
- na twarzy robi się pomarańczowa maska
- podkreśla pory
Postanowienie na wieczność: nie kupować polskich podkładów!!!
Używam tego produktu od: nie wiem i próbuję zapomnieć
Ilość zużytych opakowań: jedno
Podkład ten na stałe zagościł w mojej kosmetyczce. Nie podrażnia skóry, dobrze kryje i idealnie pasuje do mojej cery. Nie zostawia na skórze efektu tapety, jest lekki w przeciwieństwo do innych podkładów po nałożeniu których miałam wrażenie że moja twarz jest pokryta ciężką i ściągającą maską. Zostawia cienką warstwę, która zakrywa pewne niedoskonałości, nie zatykając przy tym porów.
Długo utrzymuje się na skórze, dobrze się też rozprowadza. Korzystanie z niego to czysta przyjemność
Mam suchą, alergiczną skóre,AZS. Bardzo zawiodłam się na tym podkładzie.
+CENA
+?średnie krycie
-POMARAŃCZOWA maska
-alergia (puchnące powieki, kichanie kiedy rozsmarowałam go na nosie i w jego okolicach- A przecież to podkład Anty Alergiczny :( )
Ja nie mam do tego podkładu zastrzeżeń- za taką cenę nie będę wymagała od niego efektu spaktakularnego. To co robi kompletnie mi wystarcza.
Nie zapycha, nie wysusza, nie marze się na twarzy, dobrze i szybko się wchłania, wyrównuje koloryt cery, matuje i kryje- trzyma się kilka godzin.
Jest delikatny- mam cerę bardzo wrażliwą a ten podkład jej nie uczula:)
Na pewno kupię jeszcze raz:)
Używam tego produktu od: ponad miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie