Planeta Organica Złota ajurwedyjska maska do włosów

Planeta Organica Organiczna złota maska do włosów. Ajurwedyjska gęstość 300ml

Jill999
    25 kwietnia 2021 o 19:14
    Nic specjalnego i może uczulić
    Niestety maska uczuliła moją skórę głowy. Zawsze po jej użyciu skóra mnie swędziała, a nie nakładałam jej na skalp, tylko na połowę włosów. Zapach jest zbyt intensywny... Włosy trochę się puszyły. Ogólnie nic specjalnego.
    Zalety:
    • Trochę wygładza
    • Ciekawy skład
    Wady:
    • Może uczulić
    • działanie
    • Może puszyć włosy
  • 23 września 2020 o 11:50
    Dociążenie, które lubię
    Moje włosy są długie i gęste, lubią się puszyć, zwłaszcza babyhairy, których mam sporo. Uwielbiają emolienty i to jedna z trzech ulubionych masek :) Maska ajurwedyjska przede wszystkim dociąża włosy. Nie nakładam jej na skórę głowy i samą nasadę włosów, a mimo to skutecznie dociąża je na całej długości. Moje czasami falujące włosy stają się zdecydowanie bardziej proste i gładkie, do tego szalenie błyszczą! Wizualnie zmiana diametralna, a musicie wiedzieć, że włosy mam bardzo zadbane i jedyne co mam na sumieniu, to rozdwojenie końcówki... ;) Oprócz widocznego wygładzenia maska daje włosom niesamowitą dawkę odżywienia. Są wyjątkowo sprężyste, "mięsiste" w dotyku, odczuwalnie zdrowsze i przy regularnym stosowaniu różnica jest ogromna, a efekt utrzymuje się długi, długi czas. Maskę nakładam zazwyczaj po myciu, wczesując we wlosy i nakładając czepek. Trzymam około godziny, a taki zabieg wystarcza mi na tydzień- półtora. W międzyczasie używam lekkich odżywek proteinowych/ emolientowo-humektowych, by zrównoważyć efekt i nadać włosom lekkości. Zdarzało mi się jednak tez nakładać maskę przed myciem, na suche włosy, jednak przez jej gęstą konsystencję lepiej nakładać ją na wilgotne włosy. Ta gęstość produktu idzie w parze z wydajnością, bo wystarczy niewielka ilość na całą długość (a jest na co nakładać- włosy niemal do pasa). Wielki plus, bo pojemność maski nie jest największa, a cena tym bardziej (okolo 25-30 zł plus przesyłka- nie widziałam nigdzie tych masek stacjonarnie) i ostatecznie zakup nie boli ;) Maska ma jednak jedną wadę. Uwielbiam ją i ostatnio naprawdę staje się moim numerem 1, ale muszę wspomnieć o zapachu. Dla mnie jest to mocny, duszący i męczący zapach perfum pań 80+, którymi obficie spryskują się przed każdym wyjściem do kościoła. Cena, pojemność nie są dla mnie przeszkodą, ale zapach już tak... Mimo to używam i będę jej używać, efekt jaki daje trudno porównać mi do czegokolwiek innego. Niesamowite jest to, że naprawdę odżywia włosy, działa najmocniej i najdłużej ze znanych mi masek. Ps. Drobna uwaga- nadużywanie jej może skończyć się wielkim przyklapem. Tutaj kluczem do sukcesu jest UMIAR :)
    Zalety:
    • widoczne i odczuwalne działanie!
    • niesamowita miękkość, wygładzenie i sprężystość włosów po użyciu,
    • gęsta, niespływająca konsystencja,
    • praktyczne opakowanie- spada mi zawsze, gdy używam maski i nigdy nie pękło :D
    • świetna wydajność,
    • dobra cena, mając na uwadze wydajność i spektakularne efekty.
    Wady:
    • trzeba troszkę jej się naszukać w drogeriach online,
    • zapach :(
  • 8 czerwca 2020 o 23:42
    Cudowna!
    Akurat mam wersję przeznaczoną na rynek rosyjski (kod kreskowy zaczyna się od 46) i jest przełomem w mojej pielęgnacji włosów. Pięknie dociąża, bez nadmiernego obciążania, rewelacyjny emolientowy skład oraz cudowny zapach, który większości osób nie odpowiada, jednak mi przypomina kadzidełka i uważam, że jest ekstra - co potwierdził mój chłopak. Zapach utrzymuje się na włosach aż do kolejnego mycia. Uwaga: dla delikatnych, cienkich włosów może być zbyt obciązająca, jednak polecam wypróbować ją każdemu komu brakuje emolientów w pielęgnacji. Uwaga: są dwie wersje różniące się składem: maska na rynek europejski, której zdjęcie jest ustawione jako głównie - kod kreskowy zaczyna się od 47, oraz na rynek rosyjski (46).
    Zalety:
    • wygładzające działanie, bez nadmiernego obciążania
    • maska czysto emolientowa
    • piękny, trwały zapach
    • gęsta konsystencja, nie spływa z włosów
    Wady:
    • trzeba raczej zamawiać przez internet
  • 1 kwietnia 2020 o 15:38
    Okropny zapach
    Kupiłam maskę zupełnie przypadkowo w markecie. Jej cena nie jest zbyt niska jak na małe opakowanie. Chyba wszystkie maski porównuje wielkościowo do kallosa 1kg :D Konsystencja dość zbite i gęsta. Nie spływa z głowy co daje plusa. Włosy po niej są miękkie i zdrowe ale zapach MASAKRA. Mój mąż posądził mnie o zdradę bo pachniałam jak facet!!! Nie wierzyłam sama w ten zapach do puki nie wypróbowałam jej kilka razy i faktycznie było coraz gorzej. Niestety nie dałam jej szansy i poszła do kosza :(
    Zalety:
    • nie spływa z głowy
    • nawet wydajna ale wolę większe opakowanie:)
    • dba o włosy, odżywia
    Wady:
    • ZAPACH okropny!!!
    • dostępność kiepska
    eternaa
    19 listopada 2019 o 10:12
    Wszystko cudnie poza zapachem
    Oceniam nową wersję, ze zmienionym opakowaniem i bez silikonów, Jest to bardzo dobra, emolientowa maska - żałuję, że tak późno na nią trafiłam. Bardzo dobrze wygładza i nabłyszcza bez obciążania, nadaje miękkości i potrafi zwalczyć zarówno przeproteinowanie, jak i przenawilżenie. Najlepiej sprawdza się trzymana 20-30 min. Jedynym tak naprawdę minusem jest zapach, który utrzymuje się na włosach.
    Zalety:
    • pojemność
    • działanie!
    • cena w stosunku do jakości
    • ładny skład
    • dostępność głównie online
    • konsystencja - trochę za gęsta