Planeta Organica Hammam, Wzmacniający balsam do wszystkich rodzajów włosów

Avenna
    15 lutego 2019 o 1:29
    tureckie spa
    Opakowanie orientalne, ładne, typowe dla całej serii światowej Planeta Organica, bardzo ładnie się prezentuje. Poręczna pompka, która się nie zacina, dozuje może trochę za małe porcje produktu. Sam balsam to szaro brązowy budyń, nie za rzadki, w sam raz do nałożenia na włosy. Odżywka nie obciąża, dobrze wygładza i ułatwia rozczesywanie włosów, są po nim sypkie i odbite od nasady. Zapach także długo się utrzymuje. Nie spodziewałam się po nim nadzwyczajnych ani długotrwałych efektów, ale jako odżywka stosowana razem z maską ładnie wygładził mi włosy. Oczywiście nada się do emulgowania olei i do mycia, chociaż cenowo nie wyjdzie to zbyt ekonomicznie. Jest wydajna, wystarczy, żeby dwoma porcjami pokryć włosy do pasa. Nakładałam balsam również na skalp, myślę, że pomógł mi wzmocnić cebulki i przyśpieszyć porost włosów, sądząc po składzie mógłby być odzywką stosowaną właśnie w tym celu. Podsumowanie: Warto go kupić dla zapachu i wygładzenia włosów, wypróbować jako codzienną, lekką odżywkę lub produkt do peelingu i odżywienia skalpu. Zdecydowanie ciekawy produkt do przetestowania!
  • 25 października 2018 o 11:56
    nic specjalnego
    Mam wrażenie, że nieco wzmaga puszenie włosów. Nie zauważyłam jakiegoś mocniejszego nawilżenia lub odżywienia włosów - działa jak większość dobrych, a tańszych odżywek. Nie podoba mi się mocny zapach - przypomina kadzidło. Zużyję do końca, mieszając z olejem przed myciem i więcej nie kupię.
    Wady:
    • zapach - za mocny, kadzidłowy
  • 30 września 2018 o 16:44
    Szału nie ma
    Nie pokochałam i nie pokocham. Moje włosy (cienkie, farbowane i przetłuszczające się) nie polubiły tej odżywki. Zapach.. znośny, konsystencja dosyć gęsta. Jednak balsam pozostawiał na głowie siano... brak wygładzenia, zdyscyplinowania. No i włosy jak wypadały, tak wypadają.. zero wzmocnienia czy pobudzenia wzrostu. Dodatkowo powodował u mnie swędzenie skóry głowy. Jedynym plusem prócz składu jest to, że ułatwia rozczesywanie.
    Zalety:
    • całkiem dobry skład
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • brak któregokolwiek z obiecywanych działań - nie wzmocnił, nie zregenerował, nie wygładził
    • powodował swędzenie skóry głowy.
  • 18 września 2018 o 20:18
    Korzenne zapachy
    Balsam ma piękny korzenny zapach - cynamon połączony z czymś słodkim. Pachnie obłędnie ;) Konsystencja produktu jest gęsta co mnie cieszy bo nie spada podczas aplikacji, dobrze się trzyma. Pompka za pomocą której dozuje się balsam nie zacina się działa bezproblemowo mimo dość ciężkiej konsystencji. Po jej zastosowaniu włosy są dociążone( ale nie obciążone, nie pozostawia smalcu na włosach, radziłabym jednak uważać z nakładaną ilością), wygładzone, nawilżone , miękkie w dotyku. Po zastosowaniu kosmetyku włosy są pełne blasku i doskonale się układają. Uratowała moje rozjaśnione włosy!
    Zalety:
    • bogaty skład Zawiera między innymi organiczny olej z orzechów włoskich Olejek mirtowy, Olej z bergamotki, Rozmaryn
    • pięknie pachnie
    • doskonale nawilża
    • przyspiesza wzrost włosów- stosowana systematycznie !
  • 12 października 2017 o 19:10
    Wygładza
    Z firmą Planetą Organicą znam się od kilku lat. Po miłości od pierwszego użycia z odżywką Marokańską, zaczęłam testować kolejne produkty tej firmy. Ostatnio padło na odżywkę turecką. Po pierwszym użyciu, wiedziałam, że może śmiało konkurować z moim dotychczasowym ulubieńcem ( wcześniej wspomnianą, odżywką marokańską). Zacznę od tego, do jakiego typu włosów należą moje: suche, cienkie, bardzo podatne, zarówno na wilgoć jak i na wysoką temperaturę, w miarę zdrowe, lecz puszące, przetłuszczające się u nasady, niefarbowane.
    Zalety:
    • Zaletą jest na pewno jej działanie. Po użyciu, łatwo się rozczesywały, były wygładzone i mocniejsze, wzmocnione, nawilżone i miękkie w dotyku. Zapach jak dla mnie bardzo na plus, ale to kwestia gustu. Cena bardzo dobra w stosunku do jakości. Konsystencja nie rzadka, nie gęsta.
    Wady:
    • Do wad zaliczę opakowanie, trzeba trochę się napompować przy nakładaniu. I dostępność, w mniejszych miastach będzie problem ze znalezieniem jej, gdyż nie ma jej w popularnych drogeriach jak Hebe, czy Rossmann.