Decubal Face Wash Nawilżająca pianka do mycia twarzy

• 14 maja 2021 o 13:07
    Pianka do mycia twarzy
    Jestem dość z tej pianki zadowolona, bo widze u siebie przede wszystkim to, ze cera nie jest podrażniona i nie mam uczucia ściągnięcia po umyciu nią twarzy. Jako, że jestem posiadaczką mieszanej cery, która czasem jest normalna a czasem tłusta to tutaj jest fajne oczyszczenie, ale bez szczypania i uczucia suchości czy tępoty na twarzy. Nie wiem jak to nazwać - po prostu jest normalna. Tak jak pisałam oczyszcza całkiem nieźle. Oczywiście u mnie jest 2-etapowe oczyszczanie czyli pianka + żel. Co ciekawe w kosmetyku nie czuję NIC. Wydaje mi się, że nie ma w niej zbytnio składników zapachowych, co jest na plus, bo jeszcze delikatniej się sprawuje, a przy moich naczynkach nie mogę prosić o nic więcej. Kupiłam ją w sumie przez przypadek w jakiejś drogerii internetowej po promocyjnej cenie i myślę, że dam jeszcze jej szansę o ile będzie znów taka cena.
  • 11 sierpnia 2019 o 23:12
    Niekoniecznie
    Generalnie nie przepadam za piankami do mycia twarzy. Mam wrażenie, że nie oczyszczają tak dogłębnie jak żel czy chociażby emulsja. Recenzowaną nabyłam z czystej ciekawości w okresie gdy moja mieszana cera miała problem z przesuszaniem. I ogólnie jest ok. Po wcześniejszym przetarciu twarzy wacikiem nasaczonym micelem bądź olejkiem do demakijażu, myje twarz pianką omijając okolice oczu gdyż produkt delikatnie je podrażnia. Nie lubię tego w kosmetykach do oczyszczania twarzy. Wolę za jednym zamachem bowiem mieć możliwość umycia całej facjaty łącznie z oczami danym mazidlem, bez obawy że te będą mnie piec bądź szczypac. Pianka fajnie oczyszcza skórę zostawiając ja gładką, ale z drugiej strony ma tendencję do lekkiego ściągania cery co w przypadku tych suchych powoduje raczej dyskomfort niż obiecany przez Producenta efekt nawilżania. Ogólnie raczej nie sięgnie po pianki ponownie. Zdecydowanie bardziej wolę wspomniane wcześniej żele tudzież emulsje.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza zostawiając skórę gładka i miła w dotyku.
    Wady:
    • Szczypie w oczy, ma tendencję do lekkiego ściągania skóry.
  • 14 listopada 2018 o 11:03
    Jestem zadowolona z wyboru
    Odkąd jestem zafascynowana koreańską pielęgnacją twarzy, bardzo zmieniły się moje przyzwyczajenia. Dawniej, jako nastolatka, nie przykładałam większej wagi do kosmetyków, którymi oczyszczałam swoją cerę. Jeżeli piekła mnie skóra uznawałam to za dobry znak - skoro piecze, musi działać, myślałam. Nie raz zdarzyło mi się pójść spać z makijażem, po imprezie... Teraz wstyd się do tego przyznać, ale rzeczywiście kiedyś tak było. Obecnie jestem już nie tylko bardziej świadoma potrzeb swojej skóry, ale i z większą uwagą dobieram do niej kosmetyki. Rzadko zdarza mi się przypadkowy, nieprzemyślany zakup, szczególnie w kwestii kosmetyków do twarzy. Na piankę Decubal natknęłam się po raz pierwszy na Wizażu - ilość pozytywnych ocen jest tutaj naprawdę duża :). Jestem posiadaczką cery mieszanej, w kierunku wrażliwej, dlatego też pozytywne oceny są dla mnie wyznacznikiem kosmetyku wartego uwagi. I to przekonało mnie do zakupu. Za opakowanie o pojemności 150 ml zapłaciłam około 22 złotych. Opakowanie produktu jest bardzo higieniczne ze względu na dołączoną pompkę. Z jej pomocą precyzyjnie odmierzymy pożądaną ilość kosmetyku. Pianka nie posiada zapachu - cieszę się, że w jej przypadku zrezygnowano ze sztucznych kompozycji zapachowych, jest dzięki temu bardziej delikatna. Konsystencja pianki jest bardzo lekka, puszysta i świetnie rozprowadza się na skórze. Jeżeli mowa o działaniu, to jestem usatysfakcjonowana - pianka w łagodny sposób oczyszcza skórę z resztek makijażu, zanieczyszczeń i nadmiaru sebum. Pozostawia ją ukojoną, czystą, świeżą i gładką. Do tego łagodzi podrażnienia i przynosi ulgę. Skóra po jej zastosowaniu nie jest wysuszona lub zaczerwieniona. Nie do końca radzi sobie z mocniejszym makijażem (oraz wodoodpornym - w tym przypadku trzeba użyć jej nawet kilka razy), ale takowy wykonuję naprawdę bardzo rzadko, w związku z czym nie wpływa to na moją ocenę tego produktu. Pianka jest bardzo wydajna i spokojnie wystarcza na około 6 tygodni codziennego stosowania, a dla mnie to długo. Wprawdzie używam innego kosmetyku do demakijażu oczu (dwufazowego), ale aby moja recenzja była pełna, postanowiłam kilka razy zmyć makijaż oczu z pomocą tej pianki - w przypadku delikatnego makijażu poradziła sobie znakomicie, oczy mnie nie szczypały, nie pojawiło się nieprzyjemne uczucie ściągnięcia. O makijażu wodoodpornym wypowiedziałam się już wyżej - powtórzę jedynie, że pianka radzi sobie średnio, trzeba użyć jej nawet 3 razy. Moje wrażenia odnośnie tego kosmetyku są jednak bardzo pozytywne - pianka dokładnie oczyszcza skórę i nie podrażnia jej, co jest dla mnie istotne. Spełniła zatem moje oczekiwania :). Polecam osobom z wrażliwą skórą.
    Zalety:
    • wygodne i higieniczne opakowanie z pompką,
    • wydajność,
    • formuła bezzapachowa,
    • lekka, puszysta pianka,
    • działanie oczyszczające,
    • nie podrażnia, nie przesusza,
    • pozostawia skórę gładką i ukojoną.
    Wady:
    • gorzej radzi sobie z mocniejszym makijażem.
  • 20 czerwca 2016 o 15:33
    Nawilżenie? Niestety - nie!
    Pianka niestety nie nawilża ani nie łagodzi - za to potrafi lekko wysuszyć... obiecanego efektu regeneracji również brak. Mam skórę delikatną, ze skłonnością do odwodnienia - z tym problemem pianka sobie także nie radzi. Jedyne plusy to przyjazny skład oraz praktyczne, dobrej jakości opakowanie. Niestety, to zbyt mało aby mnie zachwycić... Oczyszczanie - hmm... kwestia sporna. Niby ok, ale miałam wrażenie że nie zmywa kosmetyków z filtrem. Po użyciu pianki skóra często była ściągnięta, zdecydowanie wolę treściwsze, bardziej odżywcze produkty do mycia twarzy.
    kroofy
    30 maja 2016 o 0:25
    Świetny produkt
    Kiedy zimą pojawił się u mnie problem naczynkami a dokładnie z szybko przybierającym w rozmiarze rumieniem nastąpiły poszukiwania nowego preparatu do demakijażu. Między innymi wpadła mi w ręce pianka z Decubal. Początkowo nie byłam do niej przekonana, ale nie szczypała jak inne i nie powodowała dużego ściągania skóry jak to po takim preparacie można się spodziewać. Po tygodniu byłam zaskoczona ponieważ moja skóra bardzo dobrze ją znosiła jak nic innego, więc została na dłużej. Jestem z niej bardzo zadowolona ponieważ nie pogłębiła rumienia, na pewno bezpośrednio nie przyczyniła się do jego załagodzenia (nie takie jej zadanie), ale pośrednio pomogła, ponieważ była neutralna. Sama pianka bardzo dobrze domywa, może nie radzi sobie z wodoodpornym tuszem, ale ładnie uzupełnia się z płynem dwufazowym, nie szczypie w oczy, nie podrażnia, jest neutralna wobec już podrażnionej skóry, bezzapachowa Lekko ściąga skórę, co posiadaczki suchej skóry mogą odebrać negatywnie (ja mam mieszaną odwodnioną w kierunku bardziej suchej), a te z mieszaną/ tłustą zadowolone. Trzeba po niej zwilżyć twarz tonikiem/ hydrolatem/ wodą termalną. Przy używaniu rano i wieczorem - będzie wydajna na około miesiąc, ma wygodny dozownik. Ja używam jej na suche ręce oraz twarz i po zrobieniu solidnego masażu zmywam. Największym jej minusem jest dostępność jeśli się nie mylę jedynie w aptekach.