Pat & Rub Face, Mleczko do oczyszczania twarzy

Finka2L
    5 kwietnia 2014 o 15:50
    bardzo dobre
    Od razu zaznaczam, że ja NIE używam tego mleczka do zmywania podkładu, pudru, bo nie wyobrażam sobie tego zrobić bez użycia wody, a mleczek używam jedynie do pozbycia się makijażu oczu i do tego to mleczko jest idealne. Przede wszystkim jest bardzo łagodne, nie podrażniło nawet moją Mamę, którą wszystkie mleczka i płyny podrażniają, nie ma efektu ´´widzenia przez mgłę´´. Cały makijaż oczu nawet ten intensywny zmywa bez rozmazywania. Nigdy nie zdażyło mi się,a by to mleczko nie poradziło z tym sobie. Jestem z niego zadowolona, choć cały czas będę powtarzać, że firma mogłaby spuścić ceny, bo jest wiele marek oferujących naturalne kosmetyki, ale nie liczą one sobie tak słono jak Pat&Rub Używam tego produktu od: ok. roku Ilość zużytych opakowań: połowa 1
  • 16 kwietnia 2013 o 17:03
    Delikatny demakijaż
    Byłoby ideałem, gdyby nie cena. Dla mnie idealną ceną byłoby ok. 30-40 zł, a nie 60 zł. Mam cerę mieszaną w kierunku suchej, skłonną do podrażnień i niespodzianek, przedział wiekowy: 35+ . Mleczko jest bardzo delikatne, nie podrażnia i nie zapycha mojej skóry. Nie wysusza, mam wrażenie, że nawet lekko ją nawilża. I za to wielki plus. Ma fajną konsystencję - nie za gęstą i nie za rzadką, taką w sam raz. Jest to takie lekko żelowe mleczko. Ma przyjemny, delikatny zapach. Opakowanie jest wygodne (świetny dozownik) i higieniczne. Zmywałam nim wieczorem makijaż aplikując na dłoń i potem kolistymi ruchami masując twarz, ścierałam wacikami. I tak dwa razy. Potem myłam twarz jakimś naturalnym mydełkiem (też 2 razy). Przy takim demakijażu mleczko starczyło mi na długo. Jednak przy demakijażu wyłącznie mleczkiem P&R - kosmetyk okazuje się bardzo nieekonomiczny - ja musiałam zmywać makijaż ok. 6 razy. Aby zmyć dobrze makijaż samym mleczkiem trzeba zużyć go bardzo dużo. Jest to dobry kosmetyk na zimę lub dla cer suchych i mieszanych w kierunku suchych. Polecam jednak dodatkowy demakijaż po użyciu mleczka jakimś innym środkiem - np. mydełkiem i wodą, by dokładnie zmyć wszystkie resztki makijażu (i resztek mleczka - w przypadku cer skłonnych do niespodzianek). Zdecyduję się na ponowny zakup, gdy będzie jakaś promocja P&R. Używam tego produktu od: 4-5 m-cy Ilość zużytych opakowań: jedno pełnowymiarowe (200 ml)
    olasia
    23 lutego 2013 o 13:40
    nie jest idealem
    Mleczko uzywalam glownie do demakijazu oczu, choc do twarzy tez probowalam. Szybko pozalowalam swego czymu... zapycha, zapycha, zapycha...nawet zmyty pozniej woda... Tak wiec, do powiek ok, nie wysusza delikatnej skory, nie podraznia. Przyjemnie pachnie, dosc dobrze radzi sobie z makijazem( jak na kosmetyk naturalny) duzo lepiej niz jego firmowy brat micel. Jednak i tak trzeba sie namachac i ponaciagac ta skore zeby porzadnie oczyscic oczy z wszelkich zanieczyszczen. I to w zasadzie go dyskwalifikuje. Wymeczylam pare butli- wcale nie bez przyjemnosci, zapachy p&r doskonale trafiaja w moj gust. I na tym koniec. Nie zrozumcie mnie zle. To mleczko przewyzsza wszystkie drogeryjne mleczka o lata swietlne swoja delikatnoscia ( wszystkie mlecza bez wyjatku powoduja u mnie pieczenie, ktore uniemozliwia normalne stosowanie kosmetyku). Po prostu taka forma demakijazu przestala mnie satyfsakcjonowac + naciaganie skory wokol oczu + zapychanie = nie kupie wiecej. Wydajnosc oceniam na mocna 4. Starcza na co najmniej 3 miesiace( do samych powiek). Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: co najmniej 3