Decubal Clinic Cream Krem odżywczo - nawilżający z lipidami

errola
    14 października 2016 o 20:36
    Treściwy tłuścioch
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Posiadałam 2 próbki po 10 ml każda. Używałam jako krem do rąk. Bardzo dobrze się w tej roli sprawdziły. Krem jest bardzo gęsty, zbity wręcz i bardzo treściwy. Tępy, bardzo trudno się rozprowadzał na skórze. Szybko się wchłaniał. Dłonie po użyciu były bardzo miłe w dotyku. Pachniał jak większość kosmetyków tego typu - dla mnie nieciekawie. Kosmetyk porządny, specjalistyczny.
    Drogeria Super-Pharm
    anick88
    8 czerwca 2014 o 0:55
    Dla problematycznej skóry
    Po pierwsze opis wprowadza w błąd. Clinic Cream to odżywczy i nawilżający krem do skóry suchej i atopowej. W Polsce ma też inne opakowanie. Krem jest bardzo treściwy. Bardzo dobrze radzi sobie z bardzo mocno wysuszoną skórą, z ranami, swędzącą - ogólnie bardzo problematyczną. U mnie używają go dwie osoby. Ja- mam bardzo suchą skórę i mój narzeczony- ma skórę atopową. Sprawdza się u nas znakomicie. Jest świetny po depilacji. Jest całkowicie bezzapachowy- i to jest kolejna rzecz na plus. Bardzo łagodzi, zostawia kojącą tłustą warstwę (producent zaznacza 38% zawartości substancji tłuszczowych). Mam wrażenie, że osoby, które go tak źle oceniają, używają go do niewłaściwego typu skóry. U osób ze skórą z problemami dermatologicznymi sprawdzi się doskonale. Stosuję go na noc - ze względu na tłustą warstwę nie nadaje się do stosowania w dzień pod ubranie. Jest bardzo wydajny - mam go już 2 msc i zużyłam 2/5 opakowania. Cena jest bardzo wysoka (nie wiem skąd cena w opisie..u mnie w aptekach kosztuje około 60-70zł), ale często można go kupić w promocji. Mi udało się za 1zł :) Bardzo bardzo polecam osobom ze skórą atopową lub naprawdę bardzo przesuszoną. Przy innej nie ma szansy się sprawdzić :)
    Jusulk4
    5 czerwca 2014 o 14:32
    Na zimę
    To trzeci produkt tej firmy który miałam możliwość przetestować. Lepiej używać go w zimie, niż w lecie :) Zalety -dobrze nawilża -nie uczula -bezzapachowy Wady -ciężko się wchłania -trudno się rozprowadza -mało wydajny Używam tego produktu od: Rok Ilość zużytych opakowań: Próbki - 100ml
  • 30 marca 2014 o 11:20
    Nie polecam
    Gesty, tlusty, smierdzi (na szczescie nie tak jak jego czerwona wersja do skory atopowej). Nawilza dosc dobrze. Co z tego jak komfort uzywania jest zerowy. Kolejny nieudany produkt Decubal. Używam tego produktu od: Kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: Z trudem wymeczone jedno cale opakowanie
  • 31 lipca 2013 o 15:15
    Super do codziennego stosowania
    Fajny balsamik do codziennego stosowania. Jest bezzapachowy, wiec nie gryzie się z perfumami, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej skóry. Opakowanie duże, wygodne. Balsam ładnie nawilża skórę, wygładza, nie uczula. Sprawuje się idealnie po porannym prysznicu. Używam tego produktu od: 5 m-cy Ilość zużytych opakowań: 2 całe