Mam suchą cerę i raczej nie pojawiają się na niej niedoskonałości. Dostałam ten krem jako nagrodę pocieszenia w konkursie Vichy, które z jakiegoś powodu dopasowało do mojej cery krem przeciw niedoskonałościom.
Zużyłam 1 opakowanie w ciągu około 8 miesięcy, stosując go rano i wieczorem. Krem bardzo dobrze nawilżał moją skórę i wchłaniał się bez problemu. Miał przyjemny zapach i wygodny sposób aplikacji. Nie powodował u mnie wyprysków. Gdyby nie cena to z przyjemnością kupiłabym go ponownie. Nie mam mu nic do zarzucenia, Robił to co krem robić powinien w moim wypadku. Przez całą zimę nie zauważyłam suchych skórek, które są u mnie częstym problemem.
Nie zauważyłam jakiejś spektakularnej zmiany na twarzy więc nie wiem czy krem rzeczywiście likwiduje przebarwienia ale z drugiej strony to tylko krem, być może na efekty trzeba czekać dłużej.
Kremik napewno nie zwalcza blyszczenia ani tez nie poprawił mojej trądzikowej cery, kremik za wysoką cene a tak naprawde jakościowo zwyczajny tani bubel, mowie NIE drogim kremikom itp, po nim skóra przez pierwszy moment była w dobrym stanie a po chwili świeciła sie. Zrezygnowalam z firmy Vichy
Używam tego produktu od: Rok temu, już nie używam
Ilość zużytych opakowań: Jedno opakowanie
Zużyłam dwa opakowania tego kremu i dwa wersji na noc.
I niestety w trakcie używania nie zauważyłam żadnych spektakularnych zmian w wyglądzie mojej skóry.
Krem na dzień jest bardzo zwykłym kremikiem.
Nawilża dość słabo, nie matuje, nie poprawia stanu cery, nie oczyszcza, nie koi.
Dostaje jedną gwiazdkę więcej od minimum, bo jest dość wydajny, nie zapycha i nadaje się pod makijaż.
Używam tego produktu od: kilku lat
Ilość zużytych opakowań: dwa całe
Sama nie wiem, mam wrażenie, że nie robi nic dobrego, ale na szczescie tez nic złego.
Plusy:
+duży plus za opakowanie typu airless, dzieki temu zawsze nabieram odpowiednią ilośc kremu + nie trzeba codziennie maczać w nim palca, nie wpadają do niego pyłki i inne zanieczyszczenia
+zapach, taki świeży jak dla mnie
minusy:
- nie robi właściwie nic, nie zauwazylam poprawy ani pogorszenia stanu mojej cery
- świeci sie po d makijazem po ok. 2h, podczas gdy LRP Effaclar Duo wytrzymywal bez swiecenia ok. 5h
- jakiś taki lepki, na początku nakładałam go chyba za dużo i łuszczył się przy próbie nakladania podkladu.
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
Bazując na kilkunastu próbkach kremu mogę stwierdzić,że za tą cenę nie jest wart zakupu.
Producent obiecuje zwężenie porów-jak były,tak są.Na tym najbardziej mi zależało.
Wielkim plusem od mojej cery jest matowienie.Po nałożeniu podkładu i pudru po godzinie mogłam reklamować margarynę :/ z Vichy mam lżej:) nie muszę nakładać pudru (nooo zdarzy się czasami,wiadomo).
Dobrze się wchłania,ma fajny zapach.
Używam tego produktu od: pół miesiąca
Ilość zużytych opakowań: zestaw próbek
Krem nie spełnia żadnych obietnic podanych przez producenta. Nie zwalcza niedoskonałości ani rozszerzonych porów, nie zmniejsza także przebarwień. Trochę likwiduje błyszczenie.
Spowodował u mnie ropne, bolące gule, po których zostały mi blizny na twarzy.
Krem jest mało wydajny.
Używam tego produktu od: 2mc
Ilość zużytych opakowań: 1 op plus próbki
Patrząc na recenzje poprzedniczek trochę bałam się tego kremu. Że zrobi mi masakrę na twarzy. Wiem, że przy kwasach, nawet jeżeli nie jest ich jakoś dużo tak jak w tym kremie, to o i tak można się spodziewać przejściowego zwiększenia ilości niedoskonałości takich jak krostki. Mam za sobą takie doświadczenia.
Używałam go dwa razy dziennie. Raz rano raz po zmyciu makijażu wieczorem/po południu.
Plusy:
- nawilżenie - faktycznie jest nawilżający,
ważne! trzeba uważać z ilością jaką nakłada się na skórę: dosłownie odrobina wystarczy, jeżeli nałoży się go za dużo pozostawia lekko "kleisty" film. Mi to nie przeszkadza, bo dobrze się do niego przyczepia podkład mineralny ;)
- nie podrażnia cery
- nie zauważyłam zatykania porów
- nie spowodował wysypu tam, gdzie zwykle nie mam problemów z cerą (na policzkach, skroniach, brodzie). Po innych kremach z niewielkim dodatkiem kwasów wysypywało mnie też także tam
- dobrze dogaduje się z sypkimi podkładami mineralnymi (używam tego z Paese)
- łagodzi podrażnienia
- bez parabenów
- higienicznie, z pompką
- całkiem wydajny
- bardzo lekko matowi
Minusy:
- cena - zdecydowanie za wysoka, trzeba polować na promocje/w internecie aby nie przepłacić
Ogólnie jestem zadowolona. Dostałam ten krem w prezencie i nie wiem czy kupiłabym go ponownie za cenę apteczną/SP. Jestem z niego zadowolona, także jeżeli nie znajdę niczego lepszego to pewnie kupię kolejne opakowanie.
Używam tego produktu od: 3 tygodni
Ilość zużytych opakowań: Prawie jedno całe
Katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakbym smarowała się klejem. A pryszcze jak była tak były. Na maksa przesuszyłam swoją cerę nie polecam , osoby o mieszanje cerze nie powinny jej jeszcze bardzie przesuszać tylko nawilżać taki p aradoks.
Używam tego produktu od: 2007
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Używam kremu już od kliku miesięcy, kupiłam go w nadziei na nawilżenie mojej suchej skory twarzy.
Minusy:
-Trochę drogi, ale czasem zdarzy się w promocji w Superpharm.
-Nie nawilża zupełnie, zdarzają się suche skorki
Plusy:
- Praktyczne opakowanie
-Ładny zapach
- Fajna konsystencja
-Wydajna pompka
- Lubie go stosować bo nie przetłuszcza skóry
Jak dla mnie nie jest zły, dlatego kupiłam już kilka opakowań ;) stosuje go do czasu aż znajdę coś lepszego.
Używam tego produktu od: 04.2014
Ilość zużytych opakowań: cztery opakowania, jestem w trakcie
Niestety dołączę się do ogólnego NIEzachwytu nad tym kremem. Zostałam namówiona do kupna przez panią ekspedientkę (koljeny raz mówię NIE takowym poradom), szarpnęłam się na krem jakby nie było z Vichy... drogo i nieskutecznie.
Krem ma dwa plusy - podoba mi się jego lekka konsystencja, wchłanianie i jest w bardzo wygodnym opakowaniu z pompką. Reszta to same minusy. Po pierwsze w ogóle nie zwalcza niedoskonałości, ba - czasami je powoduje. Miałam wrażenie że zapycha, cera się po nim bardzo świeci (a miał być na dzień!). Czy nawilża? Może trochę. Za to zdarza mu się zapychać. Jak moja cera ma gorszy dzień to z daleka od tego kremu. W bezproblemowe dni jest ok, no ale spodziewałam się o wiele więcej! Także bardzo nie polecam, stracone dość duże pieniądze.
Używam tego produktu od: trzy miesiące
Ilość zużytych opakowań: jedno
Wydajny, aczkolwiek używałam miejscowo i od czasu do czasu bo przesuszał suche partie na twarzy także do cer mieszanych sie raczej nie nadaje. Dodatkowo twarz sie po nim świeciła w tych bardziej tłustych partiach twarzy. Jak dla mnie nie robił tego co miał robić. Więcej na pewno nie kupię.
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 1 nie do końca
No i cóż.. Spodziewałam się czegoś lepszego, tym bardziej że z produktów marki Vichy i serii Normaderm byłam dotychczas bardzo zadowolona.
Zalety:
*przyjemny nie drażniący zapach
*baaardzo wydajny
*łatwo się aplikuje
*nawilza
*nie zapycha
*skóra wydaje się wygładzona
Wady:
*świeciłam się po nim jak gwiazdka na choince natychmiast po nałożeniu, w ciepłe czy zimne dni
*nie nadaje się pod makijaż
*brak SPFu
Uzywałam tego kremu na noc i myslę że w tej roli się sprawdził.
Używam tego produktu od: Przeszło rok
Ilość zużytych opakowań: pierwsze
PLUSY:
- wydajność
- konsystencja, dzięki której produkt łatwo się rozprowadza i szybko wchłania
- łagodzi podrażnienia i dobrze nawilża
- ma przyjemny, delikatny zapach
- nie uczula
MINUSY:
- cena
- nie zwalcza niedoskonałości skóry
- skóra się po nim błyszczy
Używam tego produktu od: dwóch miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno
Kupiłam go jakieś 2 miesiące temu, myślałam, że droższy produkt znanej marki przyniesie lepszy efekt niż zwykły krem z drogerii. Niestety zawiodłam się bardzo. Ponieważ mam cerę mieszaną to krem ten sprawił że skóra twarzy zaczęła się świecić i przetłuszczać bardziej niż przedtem, dodatkowo zapycha pory. Absolutnie nie mogę go używać w ciepłe dni. Horror! :( Teraz już wiem, że lepiej najpierw wyposażyć się w próbki zanim się zdecyduję na zakup droższego kosmetyku.
Zalety:
+ zapach
+ konsystencja
Wady:
- błyszczenie
- żadnej widocznej poprawy jeśli chodzi o niedoskonałości
- zapycha pory
- cena
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Moje problemy z cerą ciągną się od jakiegoś czasu..odstawienie tabletek anty to skumulowało :(
Krem zamówiłam na allegro za ok.56zł z wysyłką z zestawem kiss (próbki: podkładu,toniku,żelu do twarzy)
o poj.50 ml. Starczył na ok.2 miesiące i w sumie...chyba dobrze, że się skończył ??
Moje dawkowanie było chyba zbyt nachalne, rano pod makijaż i na noc, krem przez ok.1 tydzień był moim niezbędnikiem. Wszystko zmieniło się z biegiem czasu, po ok.1 miesiacu zauważyłam że przy codziennym stosowaniu wysusza mi jeszcze bardziej skórę i nie goją sie przez to różne niespodzianki na twarzy :/
Po jakimś czasie wpadłam przez przypadek na krem cc z bielendy i tak o to CC pod makijaż a Vichy na noc , sprawiały się znakomicie póki normaderm się nie skończył :)
Ciężko mi ocenić na Plusy i Minusy...
Mimo wszystko wracam czasami do niego pod postacią próbek :) W okresie, gdy na mojej twarzy wiele się dzieje
Używam tego produktu od: 2 miesiace
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Krem niezly... chociaż po jego cenia można by oczekiwać znacznie większych rezultatów =)
Pierwsze efekty to znaczne zmniejszenie świecenia twarzy... ja uzywam kremu również na dzien pod podklad... dzięki temu moja buzia przez caly dzien w pracy wygląda calkiem nienagannie =)
Do kremu wrocilam po latach i myślę, ze juz na dużej =)
Używam tego produktu od: kilka lat
Ilość zużytych opakowań: parę sztuk
Jedyną zaletą tego kremu jest wydajność i przyjemny, świeży zapach.
Poza tym widzę minusy: 24-godzinne nawilżenie jest tylko na papierze. Krem okropnie wysuszył mi skórę!
Przecież skóra trądzikowa też wymaga nawilżenia.
Aplikowało się go łatwo, ale rolował się na skórze, a nie każdy ma czas i okoliczności aby reaplikować kosmetyki w ciągu dnia. Matowił owszem, ale tylko przez chwilę. Do tego jest drogi. Nie polecam.
Używam tego produktu od: już nie
Ilość zużytych opakowań: jedno
Nie mam już na szczęście typowych zmian trądzikowych, ale miałam jakieś 15 lat temu takie, że szok. Z żelu z tej samej serii byłam kilka lat temu bardzo zadowolona, miałam też krem w poprzedniej wersji.
Nie wypowiem się w kwestii leczenia stanów zapalnych, ale mogę wypowiedzieć się na temat redukcji rozszerzonych porów i błyszczenia, bo mam cerę mieszaną, z błyszczącą strefą T.
Krem ma fajną konsystencję, moim zdaniem rzadszą niż poprzednik, dobrze się wchłania, ale trzeba uważać z ilością, bo ma tendencję do rolowania. Jeśli stosujemy pod makijaż musimy odczekać minimum kwadrans.
Co do jego właściwości, jest to moim zdaniem krem dobrze wygładzający, moja bezproblemowa twarz z kilkoma przebarwieniami i rozszerzonymi porami nie ma mu nic do zarzucenia. Przyzwoicie nawilża, nie zapycha.
Z tej samej serii używam także punktowego preparatu na wypryski, co prawda w starej wersji w tubce, ale jest rewelacyjny, radzi sobie w ciągu jednej nocy z każdym intruzem. Mam jednak pewne wątpliwości, czy ten krem pomoże cerze trądzikowej.
Praktyczne opakowanie z pompką, higieniczne i wygodne. Wystarczyło na 2 miesiące stosowania na wieczór. Nie kupię ponownie, bo znalazłam swój Idealny krem.
Używam tego produktu od: 2 miesiace