Chanel Precieux Printemps, Poudre Signee (Puder rozświetlający)

• 19 listopada 2014 o 19:01
    Ukochany.
    Mam słabość do Chanel i pięknych kosmetyków. Poudre Signee jest jednym z kosmetyków, które mocno chwytają ze serce. Rozświetlacz ma świetną konsystencję, nie jest za miałki, bardzo dobrze zmielony. Doskonale nakłada się za pomocą dołączonej do opakowania gąbeczkowej pacynki (która jest nadzwyczaj dobra, jak na produkt dołączony do kosmetyku – zwykle takie dodatki są bezużyteczne), jak i pędzlem. Przepięknie podkreśla kości policzkowe, współgra ze wszystkimi moimi różami. Nie da się nim zrobić plam, nie uwydatnia niedoskonałości. Kolor to czyste, jasne złoto bez domieszki miedzy, rdzy za to z odrobiną beżu/kości słoniowej i minimalną ilością różowego akcentu. Jest jak promienie słońca na skórze, rozpromienia skórę (wprost wtapia się w nią), pięknie rozświetla satynowym blaskiem. Idealnie wygląda w sztucznym oświetleniu lub w słońcu. Efekt można łatwo stopniować, jednak zawsze wygląda naturalnie. Genialnie sprawdza się zastosowany pod łukiem brwiowym. Zamknięty w czarnej, minimalistycznej, ale bardzo eleganckiej kasetce z panoramicznym lusterkiem. Puderniczka umieszczona jest z kolei w welurowym etui z klapką zamykaną na gumkę oraz z przegródką na aplikator. Śliczna prostota, którą cenię w Chanel. Wytłoczony wzór – logo Chanel oraz kwiaty kamelii i małe szminki, tusze do rzęs, błyszczyki – jest bajeczny, szalenie kobiecy i bardzo w stylu marki, aż szkoda było mi go niszczyć. Nadaje skórze ciepły blask, ożywia. Jest bardzo trwały, trwa w nienaruszonym stanie przez cały dzień. Nie migruje po twarzy, nadaje piękne rozświetlenie. Mały minus to fakt, że puder lubi się pylić brudząc zawartość kasetki i wszystko wokół. Jest idealny do makijażu zarówno dziennego jak i wieczorowego. Uwielbiam go.
    alinu
    2 marca 2014 o 13:42
    póki co jest ok
    Jest to mój pierwszy rozświetlacz. Odrazu podkreślam,że porównania z innymi nie mam. Jednak ani mnie nie zawiódł ani nie wiadomo jak nie zachwycił. Lubię się nim maznąć od czasu do czasu. Daje złote delikatne rozświetlenie. Lubię aplikator który jest w formie gąbeczki,fajnie wpasowuje się w miejsce które chcę rozświetlić można dobrze wblendować produkt.
  • 8 listopada 2013 o 20:25
    Bardzo dobry i dyskretny
    Rozświetlacz ma piękne opakowanie i jest dobrej jakości. Niestety nie sprawdza się dołączony do opakowania aplikator, którego nie używam, zamiast niego używam małego grubego pędzelka, który dostałam kiedyś razem z próbką pudru mineralnego Bare Minerals. Bardzo podoba mi sie ten dyskretny połysk który daje ten produkt, świetnie, że nie jest zbyt brokatowy. Bardzo wydajny. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    izapm
    24 lipca 2013 o 16:28
    naturalne rozświetlenie
    Największą zaletą tego pudru jest to, że rozświetla bez tandetnego brokatu i błyszczenia. Subtelnie, tak jak powinien. Idealnydo makijażu dziennego. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 15 maja 2013 o 22:28
    słabo
    Zaczęło się standardowo ... piękna reklama, piękne zdjęcia produktów, a jakże wielkie rozczarowanie w rzeczywistości ;) Puder nie daje żadnych efektów :cojest: Kasa wywalona w błoto :ehem: Plus za ładane opakowanie i duże lusterko :ehem: Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1