Planeta Organica Tybetański ziołowy balsam do włosów `Objętość i siła`

Planeta Organica Balsam Tybetański do Włosów 280ml

• 9 maja 2019 o 15:30
    Wspaniała odżywka.
    Mam mocno suche, zniszczone codziennym prostowaniem włosy. Staram się stosować dobre kosmetyki, profesjonalne i fryzjerskie, w dobrych cenach, z dobrym składem, niekoniecznie tanie. Natknęłam się kiedys na tą odżywkę w jednej z osiedlowych drogerii. Była w promocji za 9 zł. Pani zachwalała. Spróbowałam i nie żałuję. Zagościła w mojej kosmetyczce od ponad roku i wracam do niej nieustannie. Skład super, działanie rewelacja, cena śmiesznie niska. Wspaniale wygładza włosy już po kilku minutach. Są odżywione, sprężyste, super się rozczesują. Nawilżone i wspaniale się układają. Nie powoduje przetłuszczania! Myję włosy raz w tygodniu... :-) Poleciłam wielu osobom i wszyscy są zadowoleni. Spokojnie może stanąć na półce wśród masek nawilżających Kerastase Nutritive, Kevin Murphy czy Morrocanoil
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Dozownik wygodny
    Wady:
    • Dostępność
    • Zapach (nie każdy lubi zioła)
  • 14 marca 2019 o 9:25
    cudowne zioła
    O balsamie przeczytałam na blogu Anwen. Bardzo też lubię rosyjskie kosmetyki, co jeszcze bardziej skłoniło mnie do zakupu. Nie bez powodu ten balsam ma tak wysokie oceny i dobre opinie, są one w pełni zasłużone, a balsam zostaje u mnie na zawsze. Pięknie kondycjonuje włosy, nie przesusza ich, wręcz przeciwnie, po jego użyciu są one bardziej puszyste, miękkie odżywione. Dodatkowym atutem jest butelka z pompką, która ułatwia nakładanie oraz racjonalne użytkowanie produkt, przez co starcza naprawdę na bardzo długo. Nałożony nawet na minutę potrafi zdziałać cuda. Jest dostępny w aptekach internetowych, niestety stacjonarnie go nie widziałam. Koniecznie trzeba go wypróbować.
    thirky
    2 marca 2019 o 18:12
    uwielbiammmm
    Balsam kupiłam parę lat temu a w sumie niedawno dopiero się skończył (oczywiscie uzywany bardzo nieregularnie bo u mnie o systematyczność trudno). Uwielbiałam jego zapach, był po prostu cudowny <3 dodam że wszystkie koty z jakimi miałam styczność i które wyczuły ten balsam na moich włosach dostawały świra i memlały mi włosy, więc dla fanek kotów dodatkowy atut :D balsam nawilżał włosy nie obciążając ich. Nie zauważyłam jakiejś zwiększonej objętości ale też nie wierzyłam że odżywką można taki efekt osiągnąć. Ma porządne i wygodne opakowanie z dozownikiem. Polecam
  • 4 stycznia 2019 o 21:19
    Na ratunek cienkowłosym!
    Już od wielu lat jestem wlosomaniaczką iw obecnie walczę o odbudowę włosów,które bardzo mi się przerzedziły z przyczyn zdrowotnych. Obecnie zrezygnowałam totalnie z farbowania,suszarkę stosuje okazjonalnie. Dbam o włosy na każdej możliwej płaszczyźnie,więc chętnie wyszukuje nowych kosmetyków. Aktualnie jestem w fazie,w której stawiam na naturalną pielęgnację,głównie zioła i olejki. Po ten balsam sięgnęłam dzięki jednej z moich ulubionych blogerek włosowych. Z racji tego,że mam mało włosów to staję na głowie by było ich więcej i żeby były pełne objętości:) Przejdźmy jednak już do samego kosmetyku,który skradł moje serce!! Balsam otrzymujemy w dużej,ciemnej butelce z pompką. Uwielbiam takie rozwiązanie w odżywkach. Aplikacja jest szybka i bardzo wygodna. Nie widzimy ile produktu nam zostało jednak mi to nie przeszkadza. Zaznaczę jeszcze,że szata graficzna opakowania bardzo mi się podoba. Jest prosta a zarazem taka egzotyczns,kojarzy mi sie z naturą i Indiami :) Dominują piękne kolory zieleni :) Balsam ma kolor zielony a jego konsystencja jest dość rzadka jak na tego typu kosmetyk. Jednakże nie przeszkadza to w żaden sposób w jego nakładaniu na włosy. Nie spływa z włosów i naprawdę dobrze się wchłania. Zapach jest specyficzny..mi kojarzy się z kadzidłami,za którymi nie przepadam. Jest raczej ciężki,natomiast z każdym użyciem coraz bardziej mi się podobał. Finalnie go lubię i ciesze się,że włosy delikatnie nim pachną. A jak działa to naturalne cudo?O tym poniżej.. Moje cienkie, zmęczone wlosy go pokochały! Nakładam go prawie zawsze jako drugie "O"na kilka minut.Po samodzielnym wyschnięciu włosy są pełne objętości i puszyste. W dotyku wydają się być grubsze i mocniejsze. Co więcej bardzo ładnie błyszczą i dobrze się układają. Balsam stosuję już jakieś ponad 2 miesiące i muszę przyznać,że znacznie wzmocnił moje włosy. Według mnie pomaga niwelować uszkodzenia włosów przy regularnym stosowaniu. Zawiera on mnóstwo naturalnych olejków i ziół,które moje włosy pokochały. Pamietajcie,że nie posiada on silikonów,więc te które lubią je w pielęgnacji mogą być niezadowolone. Dodam jeszcze,że po zastosowaniu tego kosmetyku włosy się nie strączkują. Są odżywione i miękkie w dotyku. Zaznaczę też,że jest on bardzo wydajny i wystarcza na długi okres stosowania. Przyznam,zee zachwyciłam się tym kosmetykiem i chętnie sięgnę po inne wersje. Cena zachęca do zakupu,gdyż za dużą butelkę zapłaciłam 14zł. Serdecznie polecam wszystkim cienkowłosym włosomaniaczkom!!
    Zalety:
    • wydajne,duże opakowanie
    • bogactwo naturalnych składników
    • brak silikonów
    • nadane objętości cienkim włosom
    • włosy są miękkie i błyszczące
    • nie puszy włosów
    • stosowana regularnie poprawia kondycję włosów
    • włosy lepiej się układają po jej zastosowaniu
    • wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • zapach mógłby być lepszy
  • 25 października 2018 o 11:59
    nic specjalnego
    Podobnie jak drugi balsam z tej firmy, którego próbowałam - mam wrażenie, że nieco wzmaga puszenie włosów. Nie zauważyłam jakiegoś specjalnego nawilżenia lub odżywienia włosów. Nie podoba mi się mocny zapach - przypomina kadzidło. Zużyję do końca, mieszając z olejem przed myciem i więcej nie kupię.
    Wady:
    • zdecydowanie za mocny zapach