Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Średnia ocena użytkowników: 4,7 /5

Kategoria
Pojemność 280 ml
Cena 19,00 zł

Tworząc recepturę balsamu kierowaliśmy się dawną tybetańską metodyką pielęgnacji włosów z udziałem ręcznie zbieranych ziół.
Składniki aktywne:
- aktywne składniki 9 tybetańskich ziół - odnawiają białkową strukturę, sprzyjając podwyższeniu aktywności brodawek włosowych. W wyniku takiego działania podwyższa się aktywność mieszków włosowych, co przyspiesza wzrost włosów oraz polepsza ich strukturę na całej długości. Zioła tybetańskie odżywią i nawilżą włosy, zwiększą ich objętość i gęstość,
- olej z białego imbiru - intensywnie odżywia włosy i skórę głowy, ułatwia ich rozczesywanie,
- nieśmiertelnik - Ma działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, tonizuje skórę głowy.

Pokaż wszystkie Schowaj

Recenzje 29

Średnia ocena użytkowników: 4,7 /5

• Zapach: 3

Wspaniała odżywka.

Mam mocno suche, zniszczone codziennym prostowaniem włosy. Staram się stosować dobre kosmetyki, profesjonalne i fryzjerskie, w dobrych cenach, z dobrym składem, niekoniecznie tanie. Natknęłam się kiedys na tą odżywkę w jednej z osiedlowych drogerii. Była w promocji za 9 zł. Pani zachwalała.
Spróbowałam i nie żałuję. Zagościła w mojej kosmetyczce od ponad roku i wracam do niej nieustannie.
Skład super, działanie rewelacja, cena śmiesznie niska.
Wspaniale wygładza włosy już po kilku minutach. Są odżywione, sprężyste, super się rozczesują. Nawilżone i wspaniale się układają.
Nie powoduje przetłuszczania! Myję włosy raz w tygodniu... :-)
Poleciłam wielu osobom i wszyscy są zadowoleni.
Spokojnie może stanąć na półce wśród masek nawilżających Kerastase Nutritive, Kevin Murphy czy Morrocanoil

cudowne zioła

O balsamie przeczytałam na blogu Anwen. Bardzo też lubię rosyjskie kosmetyki, co jeszcze bardziej skłoniło mnie do zakupu.
Nie bez powodu ten balsam ma tak wysokie oceny i dobre opinie, są one w pełni zasłużone, a balsam zostaje u mnie na zawsze.
Pięknie kondycjonuje włosy, nie przesusza ich, wręcz przeciwnie, po jego użyciu są one bardziej puszyste, miękkie odżywione.

Dodatkowym atutem jest butelka z pompką, która ułatwia nakładanie oraz racjonalne użytkowanie produkt, przez co starcza naprawdę na bardzo długo.
Nałożony nawet na minutę potrafi zdziałać cuda.
Jest dostępny w aptekach internetowych, niestety stacjonarnie go nie widziałam.

Koniecznie trzeba go wypróbować.

uwielbiammmm

Balsam kupiłam parę lat temu a w sumie niedawno dopiero się skończył (oczywiscie uzywany bardzo nieregularnie bo u mnie o systematyczność trudno). Uwielbiałam jego zapach, był po prostu cudowny <3 dodam że wszystkie koty z jakimi miałam styczność i które wyczuły ten balsam na moich włosach dostawały świra i memlały mi włosy, więc dla fanek kotów dodatkowy atut :D balsam nawilżał włosy nie obciążając ich. Nie zauważyłam jakiejś zwiększonej objętości ale też nie wierzyłam że odżywką można taki efekt osiągnąć. Ma porządne i wygodne opakowanie z dozownikiem. Polecam

Na ratunek cienkowłosym!

Już od wielu lat jestem wlosomaniaczką iw obecnie walczę o odbudowę włosów,które bardzo mi się przerzedziły z przyczyn zdrowotnych. Obecnie zrezygnowałam totalnie z farbowania,suszarkę stosuje okazjonalnie. Dbam o włosy na każdej możliwej płaszczyźnie,więc chętnie wyszukuje nowych kosmetyków. Aktualnie jestem w fazie,w której stawiam na naturalną pielęgnację,głównie zioła i olejki. Po ten balsam sięgnęłam dzięki jednej z moich ulubionych blogerek włosowych. Z racji tego,że mam mało włosów to staję na głowie by było ich więcej i żeby były pełne objętości:)

Przejdźmy jednak już do samego kosmetyku,który skradł moje serce!! Balsam otrzymujemy w dużej,ciemnej butelce z pompką. Uwielbiam takie rozwiązanie w odżywkach. Aplikacja jest szybka i bardzo wygodna. Nie widzimy ile produktu nam zostało jednak mi to nie przeszkadza. Zaznaczę jeszcze,że szata graficzna opakowania bardzo mi się podoba. Jest prosta a zarazem taka egzotyczns,kojarzy mi sie z naturą i Indiami :) Dominują piękne kolory zieleni :) Balsam ma kolor zielony a jego konsystencja jest dość rzadka jak na tego typu kosmetyk. Jednakże nie przeszkadza to w żaden sposób w jego nakładaniu na włosy. Nie spływa z włosów i naprawdę dobrze się wchłania. Zapach jest specyficzny..mi kojarzy się z kadzidłami,za którymi nie przepadam. Jest raczej ciężki,natomiast z każdym użyciem coraz bardziej mi się podobał. Finalnie go lubię i ciesze się,że włosy delikatnie nim pachną. A jak działa to naturalne cudo?O tym poniżej..

Moje cienkie, zmęczone wlosy go pokochały! Nakładam go prawie zawsze jako drugie "O"na kilka minut.Po samodzielnym wyschnięciu włosy są pełne objętości i puszyste. W dotyku wydają się być grubsze i mocniejsze. Co więcej bardzo ładnie błyszczą i dobrze się układają. Balsam stosuję już jakieś ponad 2 miesiące i muszę przyznać,że znacznie wzmocnił moje włosy. Według mnie pomaga niwelować uszkodzenia włosów przy regularnym stosowaniu. Zawiera on mnóstwo naturalnych olejków i ziół,które moje włosy pokochały. Pamietajcie,że nie posiada on silikonów,więc te które lubią je w pielęgnacji mogą być niezadowolone. Dodam jeszcze,że po zastosowaniu tego kosmetyku włosy się nie strączkują. Są odżywione i miękkie w dotyku. Zaznaczę też,że jest on bardzo wydajny i wystarcza na długi okres stosowania. Przyznam,zee zachwyciłam się tym kosmetykiem i chętnie sięgnę po inne wersje. Cena zachęca do zakupu,gdyż za dużą butelkę zapłaciłam 14zł. Serdecznie polecam wszystkim cienkowłosym włosomaniaczkom!!

2 /5

Nie kupi ponownie

• Wydajność: 3
  • Zgodność z opisem producenta: 2
  • Zapach: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 2
  • Opakowanie: 3

nic specjalnego

Podobnie jak drugi balsam z tej firmy, którego próbowałam - mam wrażenie, że nieco wzmaga puszenie włosów. Nie zauważyłam jakiegoś specjalnego nawilżenia lub odżywienia włosów. Nie podoba mi się mocny zapach - przypomina kadzidło. Zużyję do końca, mieszając z olejem przed myciem i więcej nie kupię.

Używa produktu od: miesiąc

Kupiony w: W serwisie aukcyjnym

• Wydajność: 4

Siła natury

Pierwsza maska która nawilżyła moje mocno przesuszone farbowane włosy. Na plus zapach i konsystencja. Opakowanie też może być. Nie obciąża włosów, lubię ją zostawić na włosach na noc. Dużym minusem jest dostępność, muszę ją specjalnie zamawiać z internetu.

Tybetański balsamik

Oj ten balsamik gościł u mnie kilka miesięcy świetnie się sprawdzał. Zapach niesamowity do tego wygodne w użyciu opakowanie a włosy rewelacja miękkie miłe w dotyku, nie obciążone pachnące i puszyste polecam

Polecam

Ja jak najbardziej polecam, sam zapach bardzo mi się podoba i działanie jest niesamowite , włosy dobrze się rozczesuja i są miękkie, na stałe gości w mojej łazience

• Opakowanie: 5

Jedna z lepszych odżywek do włosów

O tym balsam ie dowiedziałam się właśnie z wizażu. Recenzentki bardzo sobie chwalił ten kosmetyk i rzeczywiście miały racje. Czytając skład ucieszył mnie bardzo. Bardzo lubię naturalne składniki. Tak więc zakupiłam od razu dwie sztuki. Włosy po balsam ie były super. Mimo że swoje mam zniszczone zabiegami chemicznymi to po balsamie widocznie zrobiły się bardziej ożywione i tzw sypkie. Polecam. Świetny skład,. Który działa

4 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Używa produktu od: miesiąc

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 4

jest OK

Skusiłam się na ten produkt, ponieważ polecałą mi go koleżanka - włosomaniaczka, a także dlatego, że inne maski tej firmy sprawdziły mi się świetnie.

U mnie nie wzbudził aż takiego zachwytu. Ma bardzo fajny skład, bogactwo ziół, ekstraktów, ale na włosach nie czuję wielkiego efektu wow. Stosuję razem z szamponem tej samej serii, jest poprawny, ale na moje zniszczone włosy chyba trochę za słaby.
Za to plus za poręczną butelkę, ładny zapach i shrekowy kolor :D

• Wydajność: 4
  • Zgodność z opisem producenta: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 4
  • Opakowanie: 4

Miłość od pierwszego użycia

Ten balsam naprawdę mnie zaskoczył! Poprzednio testowałam wersję fińską i marokańską, które jakoś szczególnie się nie wyróżniały, ale balsam tybetański okazał się prawdziwą perełką. Włosy są idealnie wygładzone , dociążone, miękkie i błyszczące, no i ten orientalny zapach! Czego chcieć więcej? Plus za wygodne opakowanie z pompką, jednak pod koniec trudno wydobyć resztki produktu. Mimo to przy takim efekcie można mu to wybaczyć.

Kupiony w: Drogeria Jasmin

• Opakowanie: 5

Dopóki nie zmienią składu, zawsze będę do niego wracała :)

KWC <3
Ten balsam jest jednym z produktów od którego zaczęłam moją przygodę z "włosomaniactwem" i tak jak w tytule, dopóki jego skład się nie zmieni zawsze z miłą chęcią do niego wrócę :)
Balsam jest dość treściwy dlatego lepiej nakładać go przed myciem na skalp i włosy, tak aby wszystkie jego cudowne składniki miały szansę zadziałać, lub po myciu od ucha w dół ;) Napewno nie jest to produkt dodający objętości, czy unoszący włosy u nasady, ale moim zdaniem do tego służą produkty do stylizacji włosów. Po jego użyciu włosy są niesamowicie miękkie i gładkie, a także nawilżone. I to wszystko bez silikonów ;) W składzie znajdziemy za to dużo ziół, które stosowane na skalp mają szansę pobudzić cebulki włosów do wzrostu, czy choćby zahamować ich wypadanie.
Całość produktu zamknięta jest w ładnej, estetycznie wykonanej buteleczce z pompką.
Cena, czyli ok 18-22 zł uważam, że jest adekwatna do działania jakie otrzymujemy.
Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to zapach, który nie do końca mi odpowiada, ale kwestia gustu ;)

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1