Mariza Idaliq, Podkład balansujący

• 2 września 2019 o 7:00
    Polecam
    Podkład nadaje się do cery naczynkowej, wrażliwej, bardzo ładnie kryje, długo wytrzymuje na skórze, na tą cenę naprawdę dobra jakość. Podkład nie rozwarstwia się, nie swieci się, nie nadaje efektu maski.
    Wady:
    • Jest dość gęsty i sporo podkładu na końcu zostaje w buteleczce.
    U konsultantki
    olczz
    19 sierpnia 2013 o 10:06
    TAK
    Ten produkt MARIZY jest dla mnie jednym z powodów, dlaczego wolę zamówić coś z ich katalogu niż pójść do byle jakiej drogerii. Plusy: + idealnie dobrany dla mnie kolor (mam bardzo jasną karnację, więc znalezienie koloru bywa bardzo trudne, a tutaj albo NATURALNY albo PORCELANA jest dla mnie idealny!) + przyjemny i delikatny zapach + matuje, ale tylko wtedy gdy zostaje wklepywany, a nie rozcierany + przystępna cena Minusy: - Kiedy rozprowadzam kosmetyk na skórze mam wrażenie że ma w sobie dużo wody, która oddziela się od gęstej konsystencji produktu Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    MO_o
    16 sierpnia 2013 o 19:12
    Nigdy więcej
    Mam cerę mieszaną/tłustą, więc z ciekawości postanowiłam wybróbować ów beztłuszczowy podład. O zgrozo! Zaraz po rozprowadzeniu podkładu czuć na skórze lepką warstwę. Po jakichś 2-3 h świecę się jak choinka na święta. Próbowałam połączyć go z sypkim pudem matującym, jednak efekt świecenia towarzyszył mi aż do demakijażu. Nie polecam go nikomu! Nie mogę się doczekać aż się skończy. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 23 czerwca 2013 o 17:10
    Absolutnie nie dla tłustej cery!
    Moja cera: tłusta, potrądzikowa, wymaga średniego krycia PLUSY: - Ładny jasny kolor, bez różu; - Dobre opakowanie; MINUSY: - Twarz po maksymalnie 3 godzinach świeci się cała niemiłosiernie, aż zwykle ktoś mi o tym mówi; - Cały czas czuję podkład na twarzy i czuję jak twarz coraz bardziej mi się "tłuszczy"; - Nie kryje w ogóle; Jeśli jest to dobry podkład to tylko dla idealnej twarzy i pewnie cery suchej; Nawet trzy warstwy nie kryją dobrze; - Psuje mi cerę; Zawsze coś mi po nim wyskakuje. Dla porównania posiadam podkład meeega kryjący Kat von D z USA i tamten matuje mnie na cały dzień, kryje wszystko bez korektora i wysusza idealnie wszelkie przed nim powstałe wykwity. Przeczytałam tu dobre opinie i go kupiłam. Totalna pomyłka. Baza korygująca, którą też kupiłam z Marizy, właściwie nie robi nic. Używam tego produktu od: jeden miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 11 czerwca 2013 o 23:10
    Miłe zaskoczenie :)
    Podkład głównie oceniam ze względu na idealny kolor dla mojej cery. Podkłady innych firm musiałam z reguły rozjaśniać pudrem tego nie muszę :) Gwiazkę odejmuję za słabe matowienie. Jednak jak posiadaczka cery mieszanej musze przyznać że podkład nawilża przesuszone partie więc nie mam już problemu z suchymi skórkami, a z dwojga złego wolę nosić ze sobą bibułki matujące niż martwić się suchymi skórkami. Dodając do tego niską ceną polecam :) Używam tego produktu od: 1 misiąc Ilość zużytych opakowań: 1/2