Jak widać po moim nicku, jestem szaloną szminkomaniaczką, toteż wielu szminek w swoim życiu już używałam. ;) Szminki z Avonu bardzo lubię, ale zdecydowanie ta seria jest najlepsza. Wcześniej moim nr 1 była linia "Ultra Colour Rich", ale od kiedy zamówiłam dwie pierwsze szminki "Idealny Pocałunek", wiem, że są o wiele lepsze. Dlaczego? Otóż:
- są gładkie i nie pozostawiają smug (w przeciwieństwie chociażby do szminek "Usta w pełni" Avonu, których nie polecam z tego względu),
- mają świetne intensywne i rzadko spotykane kolory (piękne śliwki, korale, róże),
- bynajmniej u mnie się nie rolują ani nie zjadają (widzę, że niektóre kobiety mają z tym problem, ale to nie zawsze chodzi o szminkę, ale także o sposób jej nakładania lub różne nawyki, np. ciągłe oblizywanie ust),
- na moich ustach długo się utrzymują,
- cena nie jest wysoka jak na taką jakość kosmetyku,
- nie wysuszają ust, ale....
UWAGA! Ostrzegam kobiety, które nie lubią brokatu, perłowego wykończenia itp. Otóż w tej linii nie każda szminka ma to samo wykończenie. Niektóre są matowe zupełnie, niektóre bardziej lśniące, a niektóre mają drobinki, co dla mnie nie jest minusem, bo mi to nie przeszkadza, ale niektórym pewnie będzie. Tutaj minus nie należy się szminkom, bo uważam, że są genialne, ale AVONOWI za to, że od jakiegoś czasu przestał zaznaczać w katalogu rodzaj wykończenia szminek. Pamiętam, że kiedyś zaznaczali odcienie perłowe, brokatowe itd. Teraz robią to tylko z lakierami do paznokci. :/
Do recenzji dołączam foto moich upolowanych kolorków i są to od lewej:
- Berry Smooch (odcień matowy, piękna i głęboka śliwka jednakże odejmuję pół gwiazdki za to, że w katalogu zaprezentowano ją jako ciemny róż),
- Lacy Mauve (odcień matowy, śliczny wrzos, na każdą okazję),
- Kiss Me Pink (odcień z delikatnymi drobinkami, słodki róż, ale wcale nie kiczowaty i nie tak intensywny na ustach jak w opakowaniu),
- Carresing Coral (odcień matowy, cudowny, rzadko spotykany koral).
Używam tego produktu od: Ponad pół roku
Ilość zużytych opakowań: w trakcie używania czterech