Douglas Collection J. S. Sohne, Powder Spray Vitamine & Shea Oil Rozświetlający puder do ciała

• 13 września 2017 o 9:39
    Cacuszko na toaletkę i sporadyczne imprezy
    Obok opakowania (obecnie minimalnie różniącego się od tego na zdjęciu) trudno przejść obojętnie, jeśli lubi się gadżety. Jest naprawdę po ludzku ładne i wykonane na tyle w porządku, ze półkę lub toaletkę zdobi, a nie szpeci. I w zasadzie nie będzie żadną przesadą, jeśli powiem, że wybrałam go głównie ze względu na opakowanie, bo podobne buteleczki, także puste, kosztują swoje, a ja lubię od czasu do czasu użyć czegoś do nabłyszczenia ciała lub fryzury. Działanie i wykończenie: Połyskujący puder ma wyraźne drobinki różnej wielkości (ale nie jest to brokat) i daje efekt błyszczących iskierek, a nie tafli. To już mocno ogranicza zastosowanie na ciało, bo efekt zdecydowanie nie jest dzienny. Za to od większego dzwonu, ja ten efekt lubię (np. do bluzki, która ma odkryte plecy). Tak, jak nie wyobrażam sobie w niektórych przypadkach użyć tafli blasku na ciało (efekt mistrzostw fitness ;), tak jednak muszę przyznać, że ten puder także niespecjalnie urzeka mnie w blasku słońca, za to wyjątkowy wieczór, szalona noc i sztuczne światło to jego klimaty. Wpływu na skórę właściwie nie zauważyłam, nie podrażnia ani nie uczula mnie. Trzyma się kilka godzin i mniejsze drobinki znikają szybciej, co trzeba brać pod uwagę przy poprawkach. W dzień bajerancko prezentuje się we włosach, szczególnie z kolorową koloryzacją. Lubię podkręcić nim swoje niebieskie ombre i mam wrażenie, że żaden preparat stricte do włosów mu nie dorówna - fajny, perłowy, nienachalny efekt ;) Z nietypowych zastosowań, rozpylam go też czasem na hybrydę przed włożeniem do lampy. Powstaje wtedy bardzo delikatny ,,szron". Kwestie techniczne: Puder ma delikatny, ale bardzo babciny, w sensie, staromodny zapach. Dobrze dopełnia całej retro estetyki, ale jeśli kogoś tego typu wonie wyjątkowo drażnią lub nie pasują do perfum, to lepiej, żeby wiedział (zapach jest lekki, ale długo wyczuwalny). Rozpylacz działa bez zarzutu i nanosi puder równomiernie, chociaż psikając z dalszej odległości, sporo naniesiemy też na podłogę i ciuchy. Cóż jeszcze? Wydajność. Puder jest nie-do-zużycia. Czasem dorwą się do niego po kryjomu moje pociechy, a i tak nie widać zużycia ;) Podsumowując: Owszem, jest to niepraktyczny gadżet, a nie uniwersalny rozświetlacz na każdą okazję i każdą część twarzy i ciała, no, ale w tym właśnie tkwi jego urok ;) Oceniając jego zdolność do dopieszczania zmysłów, postawię mu piątkę, chociaż dodam, że jest to piątka z (subiektywnym) minusem za zapach.
    Zalety:
    • śliczne opakowanie
    • całe szczęście także funkcjonalne i dobrze rozpyla
    • iskierkowe rozświetlenie idealne na wieczór lub na włosy
    • trzyma się kilka godzin
    • nie zauważyłam negatywnego wpływu na skórę
    • wydajność jest powalająca
    Wady:
    • zapach dość delikatny, ale się utrzymuje, kolidując z perfumami
  • 8 listopada 2014 o 22:58
    Piękne opakowanie i delikatne drobinki.
    Puder ma oczywiście piękne opakowanie, drobinki nie są nachalne ale tak na dzień się raczej nie nadają, prędzej na wieczór. Ja aplikuę małą porcję i rozcieram np. na rękach czy dekolcie. Gdybym używała go tylko od święta to chyba bym go miała na 10 lat albo i więcej. Pół gwiazdki odejmuję za zapach a właściwie jego brak, ja nic nie czuję oraz drugie pół za cenę. Jest lekko przegięta, po zakupie gdy byłam w douglasie widziałam go kiedyś na promocji za 39zł i to by była rozsądna cena. Tak czy siak również uważam że warto go mieć, jako że nałogowo kupuję pudry z drobinkami i rozświetlajace to śmiało mogę powiedzieć że ten jest chyba najlepszy ze wszystkich które mam. aaa puder ma jeszcze jedną małą wadę, trzeba go aplikować dość blisko skóry bo inaczej drobinki ulatują w powietrze ale za to puder jest wydajny także nie ma strachu że szybko się zużyje. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 29 kwietnia 2014 o 13:44
    warto mieć!
    Odejmuję pół gwiazdki za cenę ponieważ jest wysoka jak na tego rodzaju gadżet ale w zamian za nią otrzymujemy: przepiękne opakowanie, przepiękny pudrowy zapach, lśniąco-iskrzący efekt, miliard połyskujących drobinek które warto mieć na większe imprezki karnawałowo-sylwestrowe, wesela na ciało i włosy, mega wydajne i wygodne w użyciu cacuszko.. bardzo lubię być w nim skąpana.. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 10 grudnia 2013 o 20:09
    Idealny do włosów!
    Nie będę oryginalna mówiąc, że zachwyciło mnie opakowanie tego pudru. Zapach: słodki, troszkę mdlący Konsystencja: pyłek w formie rozświetlających drobinek Efekt: do rozświetlenia twarzy się nie nadaje – drobiny są za duże, ale na Sylwestrową imprezę do rozświetlenia ramion i dekoltu będzie idealny. Ponadto, pudru używam do włosów na większe wyjścia oraz czasami na co dzień i tutaj sprawdza się doskonale. Zapach na włosach utrzymuje się kilka godzin, a sam produkt delikatnie podkreśla blask fryzury. Wydajność: mam go około pół roku, używam dość często, a pudru prawie nie ubyło Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    aniyam
    19 lutego 2013 o 13:02
    fajny gadżet
    Kupiłam ten produkt tylko dla jego wyglądu, prezentowa się pięknie, takie retro opakowanie w mojej retro łazience :) NIe jest to kosmetyki niezbędny, ale czasami przydatny, nie tylko dla lepszego wyglądu ale samopoczucia. Ot, taki fajny gadżet poprawiający humor Plusy: -piękne opakowanie retro, które po wykorzystaniu można jeszcze raz napełnić perfumami albo innym pudrem -delikatne drobinki, nie ma bazarowego efektu -pięknie pachnie -nie podrażnia, nie uczula -efekt jest tak deliktny, że ja czasem nawet na dzień stosuję, a nie tylko na imprezy -baaaaardzo wydajny -idealnie podkreśla opaleniznę -fajnie rozświetla -cena - w porównaniu z innymi podobnymi produktami Minusy: -nie znalazłam Bardzo fajny gadżet, który poprawia samopoczucie Używam tego produktu od: pól roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 i prawie nic nie ubywa :)