Peelingi do rąk

Efektima Peeling + maska do dłoni

Asiiaem
    25 maja 2021 o 3:58
    Pięknie Nawilża, ale ten zapach....
    Produkt zużyłam na raz. Peeling ma konsystencję dość Wodnista z drobnymi drobinkami. Jak dla mnie były one dość ostre. Całe opakowanie wystarczyło mi na ręce i przedramiona. Masowałam. Produkt około dwóch minut i spłukałam. Skupiałam się na okolicach obok paznokci, aby one wyglądały lepiej. Po peelingu skóra mieciutka jak futerko kotka. Skórki przy paznokciach mniej widoczne, wyrównany koloryt tej okolicy. Ogólnie super. Maska : Konsystencja gęstsza od peelingu, ale raczej to takie bardziej zbite mleczko. Barwy żółtawo brązowej. Ilość produktu jets olbrzymią w stosunku do potrzeb dlatego Uzylam go nie tylko na dłonie i na stopy. W masowałam produkt i poszłam spać. Niestety cała noc czułam smród. Podejrzewam że to zapach alg które niezbyt przyjemnie pachną. Zapach jest niesamowicie intensywny. Nie jestem w stanie go znieść. Więc dla mnie jako taka całonocna maska odpada. Jednak po użyciu tak preparatu skóra była mieciutka, milsza w dotyku, nawilżona. Szczególnie to nawilżenie widać w okolicy około paznokcia gdzie te skórki czy zadziory powodują, że ta okolica jest bardziej sucha i nieprzyjemna. Na stopach widzę podobny a nawet lepszy efekt. Utrzymywał mi się on następnego dnia. I być Może kilka kolejnych, ale to już ciężej dostrzec. Ja rączkę nie wrócę do tego kosmetyku, bo zapach jest na tyle odstraszający, że nie chce go więcej czuc. A na rynku jest wiele preparatów które działają podobnie
    Zalety:
    • 2 w 1 - fajny pomysł
    • Duże gramatury produktów
    • Pięknie Nawilża
    • Pięknie złuszcza
    • Używany na stopy równie świetnie działa
    Wady:
    • Konsystencja
    • Zapach (rybi, algowy)
  • 30 marca 2020 o 21:49
    Super
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Genialny produkt... Peeling delikatnie zluszcza, nie jest gruboziarnisty co niekiedy mogłoby zaszkodzić dloniom. Sama maska jest rewelacyjna. Po nałożeniu czułam lekkie mrowienie ale przyjemne. Po spłukaniu maski dłonie są mięciutkie, delikatne i pięknie pachną.
    • Efekt nawilżenia
  • 20 maja 2019 o 10:16
    Bardzo dobry
    Używa od:próbka
    Peeling do rąk jest genialny! Bardzo pięknie pachnie i bardzo dobrze złuszcza naskórek, przez co dłonie pozostają gładkie bez użycia maski. Drugim etapem jest właśnie maska. Wg opakowania to trzeba nanieść na dłonie i czekać 10 minut do wchłonięcia. U mnie niestety wszystko się nie wchłonęło i trzeba było resztki spłukać wodą. Mimo tego jest to super tania i dobra regeneracja dla dłoni.
    • działanie peelingu
    Wady:
    • maska nie chciała się wchłonąć
  • 12 lipca 2018 o 9:04
    Świetna
    Peeling jak to peeling, dobrze złuszcza i tyle. Natomiast maska jest totalnie bombowa. Moje dłonie w wyniku kilkuletniego udawania, że kremy do rąk nie istnieją, stały się suche, popękane i wiecznie odwodnione. Ta maska starcza mi na 2-3 użycia, jest bardzo wydajna. Nie używam żadnych rękawiczek, po prostu wcieram grubą warstwę maski w dłonie i zostawiam na 40 minut, a najlepiej na całą noc (na dłoniach zachowuje się jak zwykły krem do dłoni). Po zmyciu dłonie są gładkie, błyszczące, jakby "natłuszczone", ale w ten dobry sposób. Efekt utrzymuje się dzień/dwa. Dla porównania po użyciu zwykłego kremu do rąk efekt utrzymuje się u mnie do pierwszego umycia rąk. Polecam.
  • 9 kwietnia 2018 o 13:37
    Bardzo dobry!
    Bardzo przyjemny zestaw do kompleksowego zabiegu na dłonie do przeprowadzenia w domowym zaciszu. Zawartość obu części jest wystarczająca do tego, aby użyć kosmetyków w ilości zupełnie wystarczającej. Peeling jest dobrze zmielony, fajnie oczyszcza, daje wrażenie delikatnego masażu, rewelacyjnie usuwa naskórek, zmiękcza skórę i przygotowuje ją do nałożenia maski. Maska jest gęsta i bardzo mocno odżywcza. Nawet bardzo zniszczone dłonie po jej użyciu wyglądają lepiej, są wyraźnie zmiękczone i odżywione. Wchłania się nieźle jak na tak bogatą konsystencję, pozostawia lekko wyczuwalny film ochronny dlatego najlepiej zrobić ją sobie już przed samym położeniem się. Ładnie pachnie i używa się jej bardzo komfortowo.