Garnier Ultra Doux, Sekrety Prowansji, Odżywka do włosów matowych Olejek eteryczny z lawendy i róża z regionu Grasse

• 31 stycznia 2017 o 1:49
    Nic złego, nic dobrego
    Zakochałam się w zapachu. Po wcześniejszych przygodach bałam się sięgnąć po odżywkę tej marki znowu, ale postanowiłam dać jeszcze jedna szansę. Plusy: + zapach - cudowny! + praktyczne, płaskie opakowanie. Minusy: -działanie - nie zauważyłam żeby działała, nic z włosami nie robi; w sumie dobrze, że przy okazji też nie szkodzi, - konsystencja - za bardzo lejąca.
    orif
    15 listopada 2015 o 23:30
    Świetna odżywka
    Mam wszystkie odżywki z serii "Sekrety Prowansji" i ta jest zdecydowanie najlepsza. Po rozmarynowej włosy marnie się rozczesują i mam wrażenie jakbym nie używała żadnej odżywki, morelowa czasem obciąża jednak jest z tej trójki najbardziej treściwa. Już pisałam, że moje włosy może obciążyć dosłownie wszystko... poza tą odżywką :) Włosy są sypkie, błyszczące, nie strączkują i utrzymuje się to do następnego dnia. Nie mam problemu z rozczesaniem. Już po kilkuminutowej aplikacji mogę włosy rozczesywac palcami przy spłukiwaniu, pomimo tego że nie zawiera silikonów. Świetnie się nadaje do nakładania po olejowaniu. Potrzebuję czegoś po umyciu włosów a nie chcę po oleju kłaść niczego ciężkiego/silikonowego. Rzeczywiście jest raczej rzadka ale gdy nałożymy ją na odciśnięte z w wody włosy to nie spływa, wydajnośc jest poprawna, jedna "garść" wystarcza a włosy mam do łopatek. Jedyny minus to koszmarny zapach (nie cierpię lawendy!) ale przy takim działaniu nie będę za to odejmowac gwiazdek :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 26 sierpnia 2015 o 14:00
    Słabiuteńka
    Odżywka ma przepiękne wizualnie opakowanie. To plastikowa butelka z zamknięciem na zatrzask. Niestety, nie widać stopnia zużycia produktu. Jest biała, lejąca, ale nie spływa z włosów. Ma intensywny, lawendowy zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Ułatwia rozczesywanie włosów, nie obciąża ich i nie powoduje szybszego przetłuszczania. I na tym kończą się zalety tego produktu. Odżywka właściwie w ogóle nie nawilża. Włosy są jedynie ciut miększe i troszeczkę bardziej gładkie. Ale i tak dalej się puszą, nie mają obiecanego przez producenta blasku. Odżywka jest dla mnie za słaba, nie polecam. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 16 sierpnia 2015 o 12:00
    Przeciętna w ślicznym opakowaniu
    Jak widnieje s tytule bardzo podoba mi się jej opakowanie. Pachnie też całkiem ładnie, lawenda nie jest ultra sztuczna ( prawdziwa niestety też nie :( Odżywka wygładza i prostuje moje cienkie włosy. W sumie to tyle, żadnego blasku, nawilżenia, objętości. Tylko wyprostowanie i lekkie usztywnienie. Raz na jakiś czas jak mam ochote na prościutkie kłaczki używam jej i w tedy sprawdza się bardzo dobrze. Aa i nieobciąża. No i w sumie tania jest:) Bardzo zniszczonym włosom dobrze nie zrobi ale moje średniopory nie marudzą Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: Jedno, poluje na kolejne
  • 11 czerwca 2015 o 18:09
    Słaba
    Odżywkę kupiłam, bo uwielbiam wszystko co lawendowe. Miałam nadzieję na jakieś chociaż podstawowe działanie, niestety zawiodłam się. Odżywka jest lejąca, rzadka i moim zdaniem nie działa. Nie odżywia, nie nawilża, nie wygładza, nie ułatwia rozczesywania. Jedyne jej zalety to ładny zapach i ładne opakowanie. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: jedno