Nivea Soft, Krem do twarzy i ciała (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 7 stycznia 2015 o 1:58
    Od zawsze ze mną :)
    Kremu nivea soft używam od momentu kiedy wszedł na rynek, czyli już całe wieki :) Klasyk, który nigdy nie zawodzi: +świetna konsystencja +szybko się wchłania +dobrze nawilża +w poręcznej i wydajnej tubce
    Akarki
    14 listopada 2014 o 11:27
    I do ciała, i do twarzy
    Nivea Soft kupiłam przypadkiem, będąc w sklepie i szukając czegoś do twarzy na zimę. Na wstępie zaznaczę, że mam cerę mieszaną (tlusta ze skłonnością do przesuszeń- w praktyce oznacza to, że budze się z suchym pyłkiem na nosie i czole, a po kilku godzinach od wyjścia z domu mam tłuszcz na twarzy, który utrzymuje sie do wieczora). Przez większość roku uzywam kremów matujących lub nietlustych, jedynie zimą sięgam po coś innego (głównie bambino) dlatego do Nivei podeszłam dość ostrożnie. Krem bardzo dobrze się wchłania- nie pozostawia na skórze tłustej warsty, w przeciwienstwie do niebieskiej Nivei. Po wchłonięciu kremu nakładam puder a cera wygląda świeżo, nie widać, że pod makijażem jest krem :) Po 2-3 godzinach moja cera robi sie tlusta, ale co wazne: dzieje sie to w "normalnym" dla mnie tempie- cera nie tłuszczy sie bardziej pod wpływem kremu. Nie uzywałam go nigdy latem, jedynie jesienią i zimą. Dodatkowo pieknie pachnie, przyjemnie się nakłada. Uzywam go do twarzy, ciała (zamiast balsamu), rąk i stóp- jest dla mnie kosmetykiem uniwersalnym, odkąd kupiłam duze opakowanie oddałam balsamy, kremy do stóp itp- po wyszorowaniu stóp pumeksem i nałożeniu kremu na noc, rano pięty są miękkie i ładnie wyglądają :) Zdecydowanie polecam ! Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 1 małe, 1 duże
    julaa_
    28 sierpnia 2014 o 1:34
    Takie wspomnienie z dziecinstwa :)
    Jest cudowny :) Piękny zapach, ktory przypomina mi dziecinstwo, wspaniala konsystencja . Skora jest dobrze nawilzona ,gladka i mila w dotyku. Jestem chyba uzalezniona bo nie usne bez tego kremu! Wspanialy :) Najlepszy ze wszystkich - wspanialy do twarzy, cudowny pod makijaz :) Używam tego produktu od: ooj od bardzo dawna :) OD DZIECKA :) Ilość zużytych opakowań: tyle ich bylo ze nie da rady zliczyć
    Keiyt
    23 lipca 2013 o 12:06
    W sam raz na lato
    Lekki, delikatny, a nawilża:) Nie pozostawia tłustego filmu na skórze.Poza tym bardzo ładnie pachnie, kojarzy mi się ze wszelkimi miłymi chwilami w życiu:) Wydajny i rodzinny, optymalny do stosowania na całe ciało. Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: oj wiele;)
    zab_ka
    2 czerwca 2013 o 22:26
    do ciała - tak, do twarzy - NIE
    kupiłam małe opakowanie 50 ml za śmieszną cenę 3,60 zł, bo szukałam czegoś, co nawilży dobrze moją suchą skórę twarzy. używałam go na noc i byłam na początku zadowolona, bo miałam miękką, nawilżoną skórę. aż nagle - wybuchła bomba! po kilku dniach dostałam niesamowitego wysypu ropnych krostek :/ wiem, dlaczego - w składzie parafina jest na drugim miejscu, a nie nadaje się ona do stosowania na twarz, zatem resztę kremu wykorzystałam jako balsam do ciała. z takiej jego roli jestem zadowolona :) świetnie wygładza ciało, wrócę do niego w razie podróży :) Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno