Kupiłam ten podkład w Biedronce około pół roku temu za niecałe 10 zł, gdy miałam przejściowy kryzys finansowy i szukałam dobrych kosmetyków za niewysoką cenę. Kupiłam go z ciekawości, czy podkład za tak niską cenę będzie dla mnie dobry. No i nie pomyliłam się – dla mnie naprawdę nie różni się od wielu średniopółkowych podkładów. Mam odcień najjaśniejszy 01 Beige.
PLUSY:
- odcień 01 Beige nie jest może bardzo jasny, ale przy dokładnym rozsmarowaniu i użyciu umiarkowanej ilości kosmetyku jest dobry dla mojej bardzo jasnej skóry, ale moim zdaniem trzeba użyć potem odpowiedniego jasnego odcienia pudru (u mnie sprawdza się pod tym względem puder prasowany Celebrities Beauty Eveline, odcień 21 Ivory),
- Perfect Matte nie ciemnieje w ciągu dnia,
- dobra, nie za gęsta konsystencja, kosmetyk dobrze rozprowadza się na skórze,
- ujednolica koloryt skóry i wystarczająco kryje małe niedoskonałości, np. niewielkie zaczerwienienia lub nieduże przebarwienia posłoneczne,
- wygląd skóry jest naturalny, nie widać podkładu na skórze, jeśli się kosmetyk wklepuje, a nie rozciera,
- trwałość jest dla mnie dość dobra, podkład (lekko przypudrowany) trzyma się u mnie w dobrym stanie do 8-9 godzin,
- wydajny – mi wystarczył na ponad 3 miesiące, kilka kropel wystarcza na 1 makijaż,
- nie osadza się w porach, nie zapycha ich,
- dość dobrze matuje, choć ja zawsze i tak po aplikacji podkładu używam trochę pudru,
- spełnia obietnice producenta-makijaż jest trwały, wygląd twarzy naturalny, nie ma efektu maski, niedoskonałości są ukryte,
- zapach dla mnie przyjemny, typowy dla podkładów Bell,
- produkt można wykorzystać do końca, bo opakowanie można rozciąć,
- niska cena.
MINUSY:
- kosmetyk jest dość ciężki, odczuwam go na skórze,
- opakowanie mogłoby być przejrzyste, nie widać, ile produktu pozostało w środku, poza tym łatwo się brudzi od podkładu,
- po aplikacji podkładu trzeba poczekać kilka minut, by trochę podsechł,
- Perfect Matte nie od razu stapia się ze skórą, najczęściej dopiero po godzinie od nałożenia, jest to kosmetyk, który wymaga nieco czasu i nie można się z nim spieszyć.
Mimo jego wad zamierzam go w przyszłości kupować od czasu do czasu.
Używam tego produktu od: od pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1 całe