Laura Conti Nail Care, Wzmacniający zmywacz do paznokci

• 17 stycznia 2018 o 17:21
    Zmywacz do paznokci Laura Conti
    Zmywacz do paznokci Laura Conti, który kupiłam kiedyś w Rossmannie. Jest to zmywacz mający właściwości odżywcze, ponieważ został wzbogacony olejkiem arganowym, a także rycynowym. Muszę przyznać, że wzięłam go bez większego zastanawiania się. Akurat co do zmywaczy to miałam ich dość mało w swoim życiu, więc praktycznie każdy na półce w tamtej chwili był dla mnie nowy. Ten skusił nie bardziej różowym opakowaniem niż opisem, ale przyznaję, że sprawuje się całkiem dobrze. Oprócz głównego zadania jakim jest usuwanie lakieru, zmywacz ma również pielęgnować nasze paznokcie i chronić przed wysuszaniem. Ma nadawać płytce paznokcia połysk i elastyczność bez uszkadzania jej. Z usuwaniem lakieru radzi sobie genialnie i bardzo szybko. Łatwo go rozpuszcza i dość szybko udaje mi się zawsze uporać z jego pozbyciem się, niezależnie czy kolor jest jasny czy bardzo ciemny. Buteleczka ma 100 m pojemności i mimo, że wydała mi się na początku mała, to jest niesamowicie wydajna, a kosztuje dokładnie 9,99 zł. Pierwsze co uderza to zapach. Mimo, że jest bez acetonu to i tak w odczuciu jest dosyć żrący i charakterystyczny dla zmywaczy. Coś jednak ten lakier rozpuszczać musi, więc uznaję to za normalne. Gdy jednak ten zapach odparowuje to jest całkiem przyjemny i taki wręcz słodko-kwiatowy. Nie uważam, że to najpiękniejszy zapach świata, ale jak na zmywacz to jestem pozytywnie zaskoczona. Po przetarciu i zmyciu lakieru gdy przecieram już płatkiem paznokcie ostatni raz by usunąć jakieś resztki to czuć i widać połyskujący olejek, taki jakby suchy olejek. Po umyciu dłoni, paznokcie i skórki nie są przesuszona i wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Nie ma śladu ani po lakierze, ani po zmywaczu, a skórki dookoła są miękkie. Jestem naprawdę zadowolona z tego kosmetyku i uważam, że genialnie radzi sobie ze swoim zadaniem, więc polecam !
    • zawartość olejku
    • szybko i dokładnie usuwa lakier
    • wydajny
    • przyjemny zapach po odparowaniu acetonu
    • nie przesusza paznokci i skórek
    Wady:
    sara_94
    12 grudnia 2017 o 11:29
    ulubiony
    Mój ulubiony zmywacz do paznokci Laura Conti. Jako jedyny nie wysusza moich dłoni i paznokci, a wręcz je wzmacnia. To zapewne zasługa oleju arganowego i rycynowego zawartego w zmywaczu. Kupiłam w Rossmannie. Dzięki niemu moje paznokcie się nie kruszą, ani nie rozdwajają. Nie zawiera acetonu. Opakowanie się kończy, ale do tego produktu zdecydowanie będę wracać.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • nawilża
    • wzmacnia
    • dodatek oleju arganowego i rycynowego
    • natłuszcza
    ev6
    4 września 2017 o 17:32
    Bardzo dobry, skuteczny i nie niszczy paznokci
    Zmywacz na piątkę z plusem! Działa skutecznie - nie napotkałam z nim na żadne problemy ze zmywaniem lakieru. Przy swojej skuteczności jest zarazem delikatny - nie osłabia płytki, podczas jego używania paznokcie nie tracą dobrej kondycji. Nie wysusza, co widać tuż po zmyciu po paznokciach i skórkach. Jednym słowem: wszystko jak należy! Zapach - zmywacz to zmywacz i niestety zmywaczem pachnie. Choć ten nie jest pod tym względem uciążliwy jak niektóre być potrafią, rzekłabym - typowo "pachnący", poziom uciążliwości: znośny. Plusy to także nie za małe i nie za duże opakowanie (idealne! i na podróż, i do używania w domu, butla nie jest za duża, ale też nie kończy się szybko jak niektóre miniaturki). Butelka z małym otworem, dzięki czemu łatwo go dozować. Całkiem wydajny. Cena - jak na zmywacz to może dość sporo, ale jednak to parę złotych - można wybaczyć ;) Dla mnie dobry wybór. Może nie działa jakoś specjalnie wzmacniająco na paznokcie, ale na pewno ich nie niszczy, jak nieraz mają w zwyczaju inne zmywacze. Lubię go i już :)
    Ushikka
    11 lipca 2017 o 15:04
    Rzeczywiście świetny !
    Kupiłam ten zmywacz po przeczytaniu kilku pozytywnych recenzji wizażanek, moje paznokcie były w fatalnym stanie i nie chciałam ich dodatkowo masakrować zmywaczem ( Isana przesuszyła je na wiór) Postanowiłam przetestować ten, zachęciły mnie rzekome dobroczynne walory zmywacza - olejki w składzie, mające pielęgnować i chronić płytkę. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu to rzeczywiście działa. Płytka po zmyciu lakieru jest dobrze nawilżona i mocna. Jakimś sposobem ten zmywacz poprawił kondycję moich paznokci :) Od teraz must have w mojej paznokciowej szufladce. Polecam !
    Zalety:
    • nie wysusza płytki paznokcia, a pozostawia ją nawilżoną i błyszczącą
    • skutecznie i szybko zmywa
    • bardzo wydajny
    • wygodne i ładne opakowanie
    • przyjemny zapach po kilku minutach od aplikacji
    • dostępność ( Rossmann)
    • cena adekwatna do jakości i wydajności
    Wady:
    • bardzo intensywny duszący zapach w momencie zmywania
    • ale drażni mnie to u zdecydowanej większości )
  • 29 maja 2017 o 14:26
    Świetny zmywacz!
    Zmywacz kupiłam po przeczytaniu pozytywnych opinii na KWC. I przyznaję, jest super! Plusy: *pielęgnuje paznokcie! Mam tendencję do rozdwajania paznokci i gdy zaczęłam używać tego zmywacza zdecydowanie paznokcie mniej się rozdwajają. *nie wysusza płytki paznokcia *po użyciu mam wrażenie, że zostawia delikatną osłonę na paznokciach *świetnie zmywa lakier *nie śmierdzi intensywnie jak inne zmywacze *nie zawiera acetonu *wydajny Cena – zmywacz do najtańszych nie należy, ale za taką pojemność i jakość cena jest adekwatna. Opakowanie – fajnie, że mały otwór, bo dużo się nie wyleje, ale ja trochę nim macham żeby zmoczyć wacik. Sama buteleczka poręczna i elegancka. Zaopatrzyłam się na Rossmanowej promocji już w 2 kolejne buteleczki :) Minusów brak! Polecam!