Mam tłustą cerę na twarzy. Za produkt zapłaciłam 19 zł za 150 ml. Kupiłam go dzięki wizażowi. Próbowałam używać kiedyś kremów z filtrem, ale zrezygnowałam, ponieważ były tłuste i to bardzo. Lirene ma bardzo lekkie filtry, ale nie chronią one przed UVA i za 50 ml trzeba zapłacić 20 zł. Natomiast ten filtr nie dość, że jest lekki, wysoki -50 +, to jeszcze posiada wysoko w składzie filtry chroniące przed UVA. Niestety produkt nie zawiera stabilnych filtrów ( zawiera je Ziaja Ulga, ale ona będzie lekka tylko dla suchej cery). Produktu nie używałam w przepisowej ilości ze względu na tłustą cerę.
Produkt jest bardzo lekki, lecz nie oznacz to, że twarz w ogóle się po nim nie błyszczy, ale jest to takie naturalne i lekkie błyszczenie. Z moją cerą dobrze współpracuje, ponieważ przed nałożeniem go rano myję twarz delikatnym żelem. Krem w ogóle nie bieli i wchłania się tak szybko, że muszę się spieszyć ze smarowaniem. Podkład nie wygląda na nim źle. Krem też nie zapycha mojej skóry. Zauważyłam nawet, ze podczas jego stosowania wygładziła mi się zmarszczka na czole ( jest to pewnie efekt optyczny, bo żaden krem zmarszczek nie usunie, co najwyżej zamaskuje przez składniki lub dobre nawilżenie).
Konsystencja kremu jest raczej rzadka. Produkt ma piękny, brzoskwiniowy i delikatny zapach. Polecam ten filtr. Ja lubię lekkie kremy i on taki jest. Dodam, że jak mi tłumaczyła kosmetyczka, filtr 50 + chroni skórę przez 50 minut, plus drugie tyle, ale już na mnie mniejszym poziomie. Oznacza to, że aplikację filtra należy powtarzać.
Produkt jest dostępny w Naturze. Dostępne są tam również i inne filtry Kolastyny. Przestrzegam przed 30 spf do twarzy z pomarańczowym napisem, ponieważ nie jest on lekki ( nie ocenię go na wizażu, ponieważ z tego powodu go nie używam).
Edycja: przeczytałam,że filtry mineralne są fotostabilne.
Edycja 2: teraz na jesień krem jest lekki.
Skład: AQUA, OCTOCRYLENE, TITANIUM DIOXIDE, GLYCERIN, DIBUTYL ADIPTATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CAPRYLIC TRIGLICERYDE, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-25, SILICA, CETEARYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7, BUTYLOSPERMUM PARKII, DIMETHICONE, PARFUM, SOLUBLE COLLAGEN, GLYCOGEN, HYDROLYZED ELASTIN, XANTAN GUM, DISODIUM EDTA, POLYSORBATE 20, RETINYL PALMITATE, TOCOPHEROL, LINOLEIC ACID, BIOTIN, TOCOPHERYL ACETATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, DMDM HYDRANTOIN, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN.
Używam tego produktu od: dwóch miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego