Kolastyna Dla Dzieci, Emulsja do opalania SPF 50

Kolastyna
Kolastyna dla Dzieci Emulsja do Opalania SPF50+ 125ml

• 2 kwietnia 2017 o 19:11
    Dobry produkt
    Wstępnie zaznaczam, że produktu nigdy nie stosowałam na dzieciach, jedynie na sobie. Zalety: - przede wszystkim cena (na promocjach, niekiedy nawet bez promocji można kupić go w pewnym słynnym dyskoncie za mniej niż 10 zł); - po drugie - po prostu działa :) Plus/minus: - trwałość - niby jest w stanie przetrwać nawet dłuższe pływanie, jednak wyraźnie czuję, że zmazuje się i rozpuszcza pod wpływem wody (może i niektóre filtry są trwalsze, to jednak przy tej cenie nie ma na co narzekać); - zapach - intensywny, słodki, owocowy, dziecięcy, trochę sztuczny, przypominający gumę balonową - może odrzucać. Wady: - lepkość - na plaży może nie przeszkadzać, jednak nie bardzo nadaje się do używania na co dzień, gdy człowiek jest ubrany - nie jest to ani estetyczne, ani higieniczne, ani komfortowe.
  • 11 sierpnia 2016 o 13:08
    Solidna emulsja!
    W tym roku dla pociechy wybrałam emulsję do opalania marki Kolastyna koniecznie z wysokim filtrem SPF 50. I z czystym sumieniem mogę polecić ten produkt innym mamom. Biała butelka z zieloną zakrętką co prawda zawiera jedynie 150 ml produktu, a to na 2 tyg wyjazd za mało, ale na krótkie lato w mieście w sam raz. Działaniu absolutnie nie mogę nic zarzucić. Emulsja nie marze się na skórze i co najważniejsze nie bieli, co jest zmorą wielu preparatów z filtrem. Co prawda po aplikacji przez kilka minut utrzymuje się delikatnie "tłusty" film, ale nie stanowi to problemu. Warto wspomnieć, że występują tu tylko filtry mineralne. Dzieci, które mają jasną karnację, w kontakcie ze słońcem nie czerwieniły się, nie wystąpiło żadne podrażnienie. Skóra stała się za to lekko brązowa. Zdziwiła mnie za to konsystencja. Jest dość gęsta i przyjemnie pachnie (jakby morelami), co stanowi niewątpliwe plusy, jednak wyczułyśmy w produkcie maleńkie drobinki, które w trakcie smarowania czuć na skórze. Producent nic na ich temat nie wspomina. Fakt, że nie są one mocne, nie podrażniają skóry dziecka. Czy to wada produktu? Według mnie - tak. Emulsja idealnie chroni przed niekorzystnym działaniem słońca nawet w bardzo słoneczne dni. Bez obaw można stosować ją również na twarz dziecka. Dzięki Kolastynie w tym sezonie skóra nasza i milusińskich pozostała jasna bez przebarwień, czyli tak jak lubimy. :) /m/
  • 9 sierpnia 2015 o 8:27
    Emulsja peelingująca
    W końcu kupiłam zachwalaną emulsję spf 50 (miała się dobrze i szybko wchłaniać, nie zapychać i przede wszystkim chronić). Niestety producent nie informuje, że to emulsja peelingująca - w trakcie smarowania się emulsją czuję bardzo drobny, ostry piasek drapiący mi skórę - dlatego do twarzy się absolutnie nie nadaje według mnie. Dodatkowo ciężko jest rozprowadzić krem i wchłanianie pozostawia wiele do życzenia (gdybym lubiła efekt smalcu na twarzy nie szukałabym kremu, który ma się szybko wchłaniać). Twarz po aplikacji kremu jest podrażniona (drobinki), tłusta i klejąca. Bleh! Wspomniałam, że krem strasznie bieli? Nie? To mówię. Bieli jak cholera, dlatego nie używam go też do ciała (chciałam go zużyć w ten sposób, skoro na twarzy się nie sprawdził). Podsumowując: NIE POLECAM. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 150 ml
    isa666
    24 listopada 2013 o 12:33
    Bardzo dobry, ale uwaga na oczy!
    Jak co roku na lato poszukiwałam filtra do twarzy i ciała, który będzie miał wysokie SPF i nie będzie jednocześnie zbyt ciężki i tłusty. Po przewertowaniu składu zdecydowałam się na ten produkt i nie żałuję :-) Filtr jest na prawdę lekki i błyskawicznie się wchłania. Dzieje się to tak szybko, że ledwo zdążę go nałożyć i raz machnąć dłonią po twarzy, a on już staje się na niej matowy. Dlatego aplikacja z początku może się wydać uciążliwa, bo nie do końca da się go dobrze rozetrzeć, jednak po kilku próbach doszłam do wprawy ;) Ochrona przed słońcem zasługuje na 5 bez wachania - można leżeć plackiem w największy upał, a żadne przebarwienia się nie pojawiają i cera pozostaje blada jak wcześniej. Filtr nie zapycha, choć trochę bieli, ale to dla mnie nie wada, gdyż dla mnie był kosmetykiem do stosowania w weekend, gdy spędzałam czas na świeżym powietrzu (do pracy nakładałam inny filtr). Ma też przyjemny zapach i nie ściera się tak łatwo, nawet gdy skóra się poci. Wszystko byłoby w nim idealne, ale ja jednak znalazłam w nim jedną wadę, która dotyczy zmywania - jeśli dostanie się do oka szczypie przeokropnie! Jeszcze mi się przy żadnym innym filtrze coś takiego nie zdarzyło, więc zalecam ostrożność. Poza tym jednak uważam, że jest to dobry kosmetyk i chętnie do niego wrócę w przyszłym roku :ehem: Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Inna_Mi
    6 września 2013 o 12:09
    Dla mnie idealny
    Mam bardzo jasną cerę, także szukałam kremu z wysokim filtrem, który będę mogła stosować pod puder. Ta emulsja spełniła wszystkie moje wymagania. Zalety: - nawilża, kosmetyk zlikwidował u mnie suche skórki na nosie i między brwiami - bardzo wydajny (wystarczyłby mi pewnie i do listopada, gdybym przez niedopatrzenie nie musiała zostawić go na lotnisku) - po dobrym rozsmarowaniu nie bieli - nadaje się pod puder, nie roluje się - skóra jest promienna, ale nie tłusta - pięknie pachnie, jakby brzoskwiniami - nie zapycha Wady: - nie zauważyłam Używam tego produktu od: czerwiec 2013 Ilość zużytych opakowań: pierwsze skończone