La Roche-Posay Unifiance, Color Correcting Concealer (korektor żółty)

S-K
    15 sierpnia 2005 o 21:38
    nie nie nie
    Bardzo średni korektor. Jakość niewspółmierna do ceny. Słabo sobie radzi z cieniami pod oczami, trwałość też pozostawia wiele do życzenia. Niestety nie tego oczekuję od chociażby dobrego korektora, a zwłaszcza za tą cenę. Jedyny plus to wydajność, ale co mi po tym.
  • 17 czerwca 2005 o 12:59
    lekki i kryjący
    kupię go ponownie, ale nieprędko, bo wydajna bestia jest. To zdaje się fachowo nazywa technologią cienkiej warstwy - trzeba umiejętnie nakładać, a właściwie wklepywać ociupinkę, żeby sie w załamaniach nie zbierał (czy to już zmarszczki?) i potem jeszcze dobrze jest mniejszą warstwkę podkładu lekko na to nanieść - koleżanka raz myślała, że żołty pyłek z drzewa mnie oprószył :), niestety z korektorami łatwo o białe klify Dover jak z Bridget Jones. Zresztą on się zbiera chwilę po nałożeniu, jak go za dużo napaćkać, w ciągu dnia jest niewzruszony. A kiedy zżymam się po 12 godzinach, że nietrwały, to jak tylko go wacikiem zmyję, od razu przepraszam firmę LRP - korektor się trzyma, ale ta tragedia pod nim na skutek trybu życia 10 razy ciemniejsza niż rano i to tak, że nic tego w pełni nie zakamufluje.
    superka
    14 kwietnia 2004 o 14:10
    trudny w obsłudze
    Dobry korektor, choć nie aż tak genialny jak wersja zielona. Używam go do tuszowania cieni pod oczami. Żeby to zrobić dobrze, trzeba wiedzieć, że tym koretkorem nie zakrywa się cieni, ale umieszcza się go w małej ilości w strategicznych punktach pod okiem i delikatnie poprawia podkładem. Podkład też musi być odpowiedni. Cała sztuka polega na nałożeniu odpowiedniej ilości. Nie jest to jednak korektor idealny - mocnych cieni nie ukryje, może jedynie je trochę zmniejszyć. Dla mnie - wystarczający. Opakowanie starczy na lata.
    ANKA20
    4 kwietnia 2004 o 9:17
    50 zeta?? :/
    Hmmm, tak się zastanawiam, dlaczego on kosztuje 50 zł, i nie znajduje żadnego argumentu dla takiej ceny. Z cieniami borykam się od zawsze, ot taka już moja uroda, dlatego słysząc o tym korektorze bardzo się na niego napaliłam ;) wręcz obsesyjnie o nim myślałam :P. Jednak 50 zł to dla mnie dość duży wydatek, dlatego poszłam najpierw po próbkę i pani w aptece uraczyła mnie dość dużą porcją :D. Do rzeczy: * Jest rzadki, co mi się nie podoba * Podkreśla zmarszczki pod oczami * Wymaga kryjącego podkładu, co przy mojej, raczej bezproblemowej cerze nie ma sensu, aby tak ją obciążać * Cena nie adekwatna do jakości * Tak jak sarenka już próbowałam wszystko z nim robić i wszystko na nic * Moje cienie zakrywa w minimalnym stopniu Podsumowanie: nie ma jak Dermacol :D
    sarenka
    14 stycznia 2004 o 10:10
    już więcej go nie kupię
    Mam bardzo mieszane uczucia. Kiedy moja skóra jest ładna, wypoczęta i nawilżona korektor spisuje się doskonale. Ładnie rozświetla okolicę oka, dodaje mu blasku. Ale i to osiągam pod warunkiem, że moja skóra jest idealnie nawilżona [np. nakładając specyfik na tłusty krem, albo stosując go po nocy, kiedy używałam tłustego kremu]. Kiedy moje oczy aż się proszą o maskę :-) korektor nie spełnia swoich zadań jak należy. Siność przebija [choć nie jestem osobą, która ma wybitnie widoczne cienie pod oczami], zmarszczki mimiczne przeradzają się w bruzdy a specyfik wysusza skórę.. Starałam się przekonać do Unifiance wiele miesiący -kombinując z różnymi kremami, ilością specyfiku etc., ale niestety stosować mogę go tylko wtedy, gdy moje oczy są bardzo wypoczęte - po to, aby ładnie i subtelnie 'wybielić' okolice oka. Nie po to kupiłam ten korektor. Zdecydowanie wolę Pan Stick Max Factora do korygowania cieni pod oczami, gdyż ten nie wysusza skóry i ma większe właściwości kryjące. Używam tego kosmetyku od 3-4 miesięcy/ ilość zużytych opakowań: wciąż jedno - jest bardzo wydajny! ----------- mała poprawka 14.IV.2004 -------------- dodaję jedną gwiazdkę, gdyż dokonałam pewnego odkrycia. Korektor ładnie rozświetla oko, kiedy nakładam go na już upudrowaną skórę. dobrze sprawdza się jako "rozświetlacz oka" :-) kiedy w środku dnia muszę poprawić makijaż a wyglądam na zmęczoną.