Garnier Body Tonic Sugar Scrub (Cukrowy peeling do ciała)

Je2bnik
    7 października 2013 o 17:59
    KWC KWC!
    Wg mnie jest to naprawde najlepszy peeling swiata i zaden inny do niego sie nie umywa:D Nie mam pojecia ile opakowan tego cuda juz zuzylam pewnie okolo 20 i caly czas mam ochote na wiecej.Rowniez moj tz pod pojeciem peeling rozumie tylko to cudo i rowniez chetnie uzywa.Uzywanie tego peelingu to prawdziwa przyjemnosc i rozkosz dla zmyslow!!! Intensywnie a rownoczesnie nie brutalnie walczy z sucha skóra i zrogowacialym naskórkiem.Mam wrazenie ze po jego reguralnym uzyciu wyskakuje mi duzo mniej pryszczy na dekolcie czy plecach a mam z tym problemy:) Skóra jest bardzo mieciutka i przeslicznie po nim pachnie! Moim zdaniem mozna spokojnie sie nim umyc wiec jest takim 2w 1:) Łatwo sie spłukuje,nie musimy obawiac sie cukrowychn drobin po wyjsciu spod prysznica:) Jedyny minus to niestety cena(ok7 funtow choc mozna czasami natrafic na promocje) oraz wydajnosc.Schodzi w tempie expresowym! Jedna buteleczka starcza na maxymalnie 10 uzyc:( Jednak mimo wszystko nigdy go pod moim prysznicem nie zabraknie! Uwielbiam kwc!
    Odylena
    9 września 2013 o 14:21
    Porządny peeling.
    Do tej pory nie byłam przekonana do peelingów w tubkach, ponieważ właściwie zawsze okazywało się, że są to zwykłe żele pod prysznic z drobinkami mające niewiele wspólnego z peelingiem. Od tej pory zmieniam zdanie - mimo, że ten produkt jest w tubce to okazał się być wspaniałym peelingiem, jednym z najlepszych jakie udało mi się spotkać na rynku kosmetycznym. <b>Konsystencja:</b> właściwie to sam cukier (drobno zmielony) z dodatkiem gęstego, żółtego żelu, ma jeszcze dodatkowe drobinki - gdzieniegdzie spotykamy czerwone kuleczki. <b>Zalety:</b> *genialnie ściąga martwy naskórek, wygładza skórę i idealnie spełnia główne zadanie peelingu *fajna gęsta konsystencja w kontakcie ze skórą zamienia się w równie gęsty, przyjemny krem - świetnie wykonuje się nim masaż pod prysznicem *pachnie ładnie, słodko *jak na peeling to wydajność jest naprawdę ok *stosowany regularnie faktycznie uelastycznia i ujędrnia skórę *kupiłam go za śmieszną cenę - 8,50zł, dość przypadkowo - podczas zakupów spożywczych w Tesco *fajny design opakowanie *tubka generalnie jest wygodna w użyciu *w składzie woda jabłkowa *fajnie, że tubka jest przezroczysta - widzimy ile produktu jeszcze zostało <b>Wady:</b> *to porządny zdzieracz, może podrażniać bardzo wrażliwą skórę *trochę brakuje mi w składzie jakiegoś olejku, peeling może wysuszać (zawiera SLS), a na pewno nie nawilża, po zastosowaniu należy użyć balsamu lub masełka do ciała *ciężko wydostać końcówkę produktu z opakowania, ponieważ ze względu na gęstość osiada na ściankach tubki - polecam przeciąć opakowanie przed ostatnim użyciem *słabo z dostępnością - do tej pory spotkałam się z nim tylko w Tesco To bardzo ciężki zdzieracz - ja akurat takie lubię, więc przypasował mi idealnie. Z pewnością jeszcze kiedyś będę chciała go kupić i polecam fankom mocnego peelingowania. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 tubka