Dove Firming Beauty Body Lotion (Ujędrniający balsam do ciała)

• 29 marca 2013 o 13:31
    Uwielbiam
    Uwielbiam ten balsam! Za zapach, za wygładzanie, za ujędrnienie. Jedyny minus to cena. Jak dla mnie za drogi. Fajnie napina skórę i sprawia, że jest mięciutka :)
  • 11 lutego 2013 o 1:27
    lubię za zapach :)
    Mam skórę normalną, przesuszającą się jedynie zimą. Latem i wiosną szukam balsamów o świeżym zapachu i lekkiej konsystencji, które się szybko wchłoną i nie będą kolidowały z perfumami. I taki był własnie balsam Dove - utrzymał poziom nawilżenia mojej skóry, delikatnie ją napinał i uelastyczniał. Nieźle się wchłaniał i zostawiał przyjemny, ogórkowy zapach - bardzo orzeźwiający. Niczego więcej nie wymagam - no mógłby trochę mniej kosztować, bo za dużo nie robi względem zapewnień producenta... Używam tego produktu od: używałam jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
    L_ka
    13 stycznia 2013 o 19:58
    nie wart swojej ceny
    Niewątpliwą zaletą jest zapach (kremowo-balsamiasty) i ... zapach. No nie, ale jednak takie mam pierwsze skojarzenie. Konsystencja w sam raz, dobrze się rozprowadza, dobrze nawilża. Dużo gorzej z wchłanianiem - póki było w miarę ciepło kleił się tak niemiłosiernie, że nawet po kilku godzinach czułam się jak dopiero co po aplikacji. Dopiero jak skóra zaczęła się przesuszać w okresie jesiennym, wchłanianie osiągnęło poziom akceptowalny. Ujędrnienia nie zauważyłam żadnego, a wcale nie spodziewam się buk wie czego. Kształt butelki umożliwiający postawienie na zamknięciu całkiem fajny, ale jak jest już mniej balsamu to trudno go wydobyć, a po rozcięciu butelki okazuje się, że całkiem sporo jeszcze zostało. Używałam tego produktu od: ostatniego lata Ilość zużytych opakowań: 1x 250ml
    foxa88
    11 listopada 2012 o 16:08
    Firma, która doprowadza do furii :/
    Używałam kiedyś, bo ktoś przyniósł to to do domu. Raczej nie zachwycał. Na ujędrnienie nie liczyłam i też go nie zauważyłam. Ogólnie Dove to bardzo przeciętne balsamy wypromowane drogą agresywnej reklamy i nie mam już ochoty po nie sięgać. A z resztą, pozostałe wynalazki Dove nie są wcale lepsze, na domiar złego firma testuje na zwierzętach. Angażowanie zwierząt i jeszcze do tego kiepska jakość to jak dla mnie za wiele złego na raz i wręcz nie cierpię tej firmy. A balsam ma multum minusów: - nie nawilża dobrze, jedynie tak dziwnie oblepia - trochę piecze na ogolonej skórze - toporna konsystencja - nie ujędrnia, wiadomo! - średnio się wchłania, ogólnie niski komfort - maże się, kiepsko rozprowadza - zapach bywa męczący - kiepski skład - butelka nie pozwala wydobyć gęstych resztek bez jej rozcięcia - cena jak za taką jakość to wielkie nieporozumienie. Męczyłam ten balsam razem z Mamą przez kilka miesięcy, ale zupełnie bez entuzjazmu. Odetchnęłam z ulgą gdy się skończył, a Mama później nawet o nim już nie wspomniała. Ciągle się głowię, co kobiety widzą w tych balsamach. Chyba jednak ten stan rzeczy jest dziełem wieloletnich kampanii reklamowych Dove serwujących nam wizerunek pseudoluskusu nierozerwalnie związanego z ich wyrobami. Wciskanie kitu o pięknie, delikatności, zadbaniu, wyjątkowości nieźle im idzie, to fakt!
  • 1 września 2012 o 21:39
    bardzo dobry :)
    Balsam Dove traktuję na równi z Neutrogeną - oba są rewelacyjne, i świetnie nawilżają skórę :) PLUSY - fajnie nawilża, nie zostawiając przy tym tłustego filmu, - łatwo i szybko wchłania się w skórę, - ma ładny, subtelny zapach, - wydajny, - bardzo często na promocjach (i w zasadzie tylko wtedy go kupuję, gdy jest przeceniony - 14,90 zł za 400 ml), - jeśli chodzi o ujędrnianie, to jakiś tam efekt jest - ale jak na balsam UJĘDRNIAJĄCY to szału nie ma - nie mniej jednak mu to wybaczam, gdyż lekko napina skórę, - bardzo przyjemny w stosowaniu :) Używam tego produktu od: 4 - 5 lat Ilość zużytych opakowań: duuuuużo po 400 ml