Yves Rocher Retropical, Hair & Body Wash (Szampon - żel pod prysznic)

• 27 marca 2014 o 13:23
    Nie mam zastrzeżeń
    Bardzo żałuję, że linia retropical jest seozonowa, ale na szczęśćie zrobiłam sobie zapas żeli na przyszłość. Piękny zapach, fajna konsystencja, dobrze myje, można z niego korzysta ć również jako szampon do włosów, wydajny, super się pieni. Cena, przy uwzględnieniu wydajności, ujdzie w tłoku. Używam tego produktu od: 9 miesięcy Ilość zużytych opakowań: zgubiłam się w obliczeniach, ok. 6 opakowań
    anna996
    22 listopada 2013 o 8:55
    Konsystencja ślimaka
    Miałam różne żele Yves Rocher, ten mnie trochę zaskoczył konsystencją - ciągnął się, był jak galaretka lub kisiel, na pewno nie wylewał się płynnie z butelki i na ciele też się rozprowadzał tak trochę glutowato. Poza tym: - ma ładny zapach, świeży, orzeźwiający, dla mnie trochę jak arbuz - dosyć dobrze się pieni - dobrze myje - ma ładną, kolorową, butelkę z jaskrawą naklejką - nie podrażnia, nie uczula - fatalne zamykanie/otwieranie jak we wszystkich żelach w tym opakowaniu - bardzo trudno się otwiera, prawie zębami trzeba to robić, bardzo trudno się zamyka, dlatego trzymałam ten żel lekko uchylony - przyjemny różowy kolor - mało wydajny, starczył mi na jakiś miesiąc Używałam kosmetyku tylko jako żelu pod prysznic, więc nie wiem jak się sprawdza jako szampon. Ogólnie nie jest zły, tylko ta śliska, ślimacza konsystencja do mnie jakoś nie przemawia. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 21 października 2013 o 11:31
    Przeciętniak
    Kupiłam dwa opakowania od razu w promocji. Dobrze że już mi się kończą wraz z dobrą pogodą. Żel banalny, mało pachnący, zapach jest nijaki, byle jaki, jakby nie od tego producenta... Słabo się pieni, średniowydajny. Ładne opakowanie, owszem, jak zawsze w YR. Nie polecam Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 2 opakowanie
    rzen
    27 sierpnia 2013 o 21:19
    Całkiem OK.
    Używałam wyłącznie jako żel. Plusy: + ładna szata graficzna + dość wygodne opakowanie (znam te żele, bo sama miałam małą 50ml wersję ;)) + dość wydajny Minusy: - zapach jest wyczuwalny, ale słabo. mój nos go nie czuje nawet z buteleczki :( Cena tylko w promocji... :) Ogólnie fajny, nawet miałam ochotę kupić pełnowymiarowe opakowanie, ale nie było. Jednak szału to z nim nie ma, a włosów to z pewnością bym nim nie wymyła... ;) Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 skończone (50ml)
  • 23 sierpnia 2013 o 22:07
    Nijakie uniwersalne coś do mycia
    Plusem jest to, że jest to i żel i szampon - na tym plusy się kończą :) - mało wydajny - kiepsko się pieni - nie wydajny - pachnie tak delikatnie, że prawie kompletnie nie wyczuwalnie - zapach jest nie trwały! wychodzi się z kąpieli/ prysznica i skóra nie pachnie, w łazience nie pachnie - 2 w 1 - szampon i żel - myje co do włosów myłam dwa razy sprawdził się jako tako (ja codziennie myję włosy więc nie widziałam jakiejś super odmiany i połysku) Jak sama nazwa wskazuje Retropical - spodziewałam się czegoś odjazdowego, tropikalnego, ananasów, palmy :D a tu nic zwykły nijaki zapach. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe