Bielenda Drogocenny olejek brzoskwiniowy 3 w 1

• 15 października 2020 o 16:58
    Natłuszcza
    Olejek ma wyczuwalny, brzoskwiniowy zapach. Po naniesieniu na skórę utrzymuje się on na niej przez dłuższy czas. Z racji tłustej formy natłuszcza, ale nie nawilża. Po jego stosowaniu i pozostawieniu na noc skóra rano jest zmiękczona, ale w moim odczuciu nie jest dostatecznie nawilżona. Po dłuższym stosowaniu olejku odnosi się wrażenie, że skóra na dłuższą metę staje się coraz bardziej odwodniona. Najlepiej chyba stosować olejek głównie na noc, ale dodatkowo aplikować pod jego warstwę jakiś nawilżający czy odżywczy produkt. Olejek uszczelni wtedy warstwę lipidową naskórka, zapobiegając ucieczce wody ze skóry, a także wspomoże wchłanianie preparaty nałożonego wcześniej na skórę.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • dobrze natłuszcza
    Wady:
    • brak działania nawilżającego
    • tłusty, nie wchłania się
    • stosowany samodzielnie na dłuższą metę odwadnia
    LadyOne
    18 października 2017 o 16:02
    Dobry produkt
    Olejek jest po prostu boski. Wygodne, poręczne opakowanie dzięki, któremu z łatwością aplikuje się kosmetyk. Używałam do włosów i ciała. Wystarczy niewielka ilość by zobaczyć efekt. Pierwsze moje wrażenie było: mmmm co za cudowny zapach. Zakochałam się w tym olejku. Szczerze mówiąc nie sądziłam, żeby coś 3w1 było dobre, a tu miłe zaskoczenie. Pozytywnie i jak zwykle nie zawiodłam się na firmie Bielenda. Jest firmą, której ufa moja skóra. Nie muszę sie martwić, że mam na sobie same parabeny czy inne "świństwo". Ciało po tym olejku jest nawilżone, ale nie tłuste. Cera jest rozświetlona i nawilżona. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu.
    Drogeria Jasmin
  • 30 listopada 2016 o 16:07
    NAjbardziej odżywczy z olejkowej rodziny
    Ma przepiękny zapach brzoskwiniowy który dobrze relaksuje skórę i ma bardzo odżywcze działanie. Zalety: - odżywia skórę, włosy - ma bardzo ładny brzoskwiniowy zapach - wygładza i nadaje miękkośść - ładne opakowanie - nawilża skórę i włosy - zapewnia włosom połysk - nie zapewnia skórze tłustej warstwy - ma konsystencję suchego olejku Wady: - pompka przecieka, cienka struga olejku na skórze podczas aplikacji, trochę się rozbryzguje i może się marnować, brudzić ubranie podczas aplikacji, jednak trenign czyni mistrza podczas aplikacji
  • 1 maja 2016 o 13:04
    Gorszy od awokado
    Po tym, jak używałam jego brata-bliźniaka z serii nie miałam bardzo wysokich oczekiwań. Spełniał swoje zadanie (demakijaż), ale po pewnym czasie zaczął mi przeszkadzać zbyt nachalny zapach.
  • 10 grudnia 2015 o 11:45
    szkoda, ale nie
    wszystko zapowiadało się dobrze: + śliczny zapach + super aplikator z atomizerem, który jednak na nic się zdaje, bo butelka i tak wyślizguje się z natłuszczonych rąk + naprawdę fajne nawilżenie w stylu suchych olejków ale: - olejek okropnie mnie zapchał! czasy nastoletnie mam za sobą, więc trądzik także. po użyciu 2-3x mam górną część pleców obsypaną różowymi krostkami. ostatnio skusiłam się, aby odrobinę nałożyć na twarz i jest to samo! nie jestem jakimś wrażliwcem, więc naprawdę mnie to zszokowało. szkoda. sprawdzi się na bezproblemowych skórach. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego