Uriage Bariesun, Creme SPF 50+ Peaux Sensibles Krem do skóry wrażliwej SPF 50+

• 25 września 2015 o 19:25
    Mocne 1,5
    Nie wiem, czy zasłużył na 1 czy 2. Niech ma 1,5. Ale niech każdy wie, że KREM Z FILTREM 50 Z URIAGE DO TWARZY JEST FATALNY. Przede wszystkim komfort użytkowania pozostawia wiele do życzenia - jak to już wspominały moje poprzedniczki, niemiłosiernie się roluje. Gdyby ktoś nie wiedział, co to znaczy, wyjaśniam: krem, zamiast równą warstwą pokryć skórę, zbija się w bardzo nieestetyczne farfocle, tak jakby złaził razem ze skórą. Muszę jednak przyznać, że na innych częściach ciała filtr sprawdza się nieźle - nie roluje się, chroni przed poparzeniami nawet w największym słońcu. Ale przecież to nie jest filtr tylko do ramion czy nóg:/ Używam tego produktu od: Kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
  • 5 sierpnia 2015 o 14:52
    kapryśny, ciężki we współpracy zapychacz
    Kupiłam zachęcona świetnymi wrażeniami z użytkowania wody termalnej. Filtr był ostatni - nawet mi przez myśl nie przeszło, że będzie tak słaby. Zapłaciłam 38zł. Filtr zamknięty w pomarańczowej tubie. Ma gęstą konsystencję i jest strasznie tępy w nakładaniu. Albo nabiera się go za mało, albo za dużo. Kiedy nałożymy za dużo oczywiście cudownie się nam roluje. Niestety długo się wchłania i bieli niesamowicie. Drugim minusem, który go dyskwalifikuje na mojej wrażliwej cerze jest zapychanie - zapycha mistrzowsko! Ma tylko jeden plus - naprawdę dobrze chroni. Gdybym nie znała lepszych filtrów (Bioderma, Vichy, Pharmaceris nawet) pewnie bym go za tę dobrą ochronę polubiła, ale w tej sytuacji niestety nie mogę. Cenię sobie wygodę, komfort i szybkie działanie - tutaj mam tylko ochronę, reszta jest męką. Wymęczyłam go, będąc w ogrodzie lub w dni, kiedy nigdzie się nie wybierałam. Nie polecam. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 24 czerwca 2014 o 14:55
    T R A G E D I A
    jestem bardzo zawiedziona ! długo pracowałam, żeby wyprowadzić swojącere na prosta i kiedy w koncu mi sie udalo zakupilam ten oto krem ... po doslownie 2 dniach uzytkowania -> wypryski, zatkane pory, zaczerwienienia, stany zapalne mieszkow wlosowych przy brwiach .... nigdy więcej, daje mu tylko 1 gwiazdkę za to, że ładnie nadaje sie pod makijaż Używam tego produktu od: dwóch dni Ilość zużytych opakowań: kilka kropelek
    magdi67
    23 maja 2014 o 9:34
    znowu w życiu mi nie wyszło
    Bardzo liczyłam na ten filtr.Niestety uwierzyłam w obietnice.Ale po kolei: -filtr dobrze chroni przed słońcem-faktycznie wysoka ochrona -może być stosowany solo na plażę albo inne słoneczne miejsce -nie bieli jak się go dobrze rozprowadzi Niestety u mnie plusy się kończą. -w żadnym wypadku nie nadaje się pod makijaż a już absolutnie nie współgra z żadnymi kosmetykami mineralnymi (próbowałam z EM,z Annabelle.Pixie). Podkłady warzą się w sposób tragiczny,jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Podkłady płynne (Bourjois,Loreal) również na nim nie chcą siedzieć-spływają i rozmazują się. -świeci się pomimo zmatowienia po jakiejś godzinie (puder matujący,który posiadam to absolutny hardcore matu) -po pewnym czasie ma fatalny zapach,miałam filtr Lirene i Kolastyny i nie było tego zapachu - duszny,chemiczny trochę jak niektóre samoopalacze. Niestety nie współgra z podkładami i wzmaga przetłuszczanie się cery. Ale ostatnio znalazłam na niego metodę-matuję go skrobią kukurydzianą,potem puder matujący bambus z jedwabiem a na koniec trochę bronzera.W tej wersji jest całkiem znośny i właściwie 2 poprawki w ciągu dnia pozwalają przeżyć od 7 do 18. Jak widać na wszystko trzeba znaleźć sposób. Za to wodę termalną mają świetną!
    Luthien
    10 kwietnia 2014 o 21:05
    Najlepszy krem ever
    Krem kupiła, żeby w okresie wiosenno-letnim używać czegoś z filtrem. Planowałam Vichy,ale na Uriage byla promocja w SP, więc postanowiłam go przetestować (ale podejście miałam dość sceptyczne do tego produktu). Używam do twarzy na codzień skinoren (2x dzień) oraz epiduo (noc). Z tego powodu używam teraz zwykłych kremów nawilżających (brak kwasów i innych udziwnień); buzię miałam początkowo przesuszoną w strefie T. Krem jak dla mnie świetny, bo: - super się wchłania - nie zostawia tłustego filtra, nie roluje się - buzia się po nim nie świeci - ma filtr uva i uvb - w promo SP jest za jakieś 38 zł (do tej pory używałam kremu Avene, który kosztował 60-70 zł, a był wg mnie gorszy niż ten) Minusów nie widzę. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: pierwsze w użyciu