Under Twenty Anti! Acne Intense, Termoaktywny peeling wygładzający

• 21 sierpnia 2015 o 17:25
    niewiadomo co to jest
    Kupiłam w Rossmanie za 8 czy 9 zł bodajże w CnD. Nie jest to ani typowy ździerak, ani też peeling enzymatyczny. Zamysł fajny- drobinki i rozgrzewanie, ale w praktyce jest kiepsko. Peeling jest dosyć gęsty, rzeczywiście ma drobinki, ale barrrdzo malutko, dosyć dużych. Tak naprawdę nic one nie robią, bo momentalnie sie rozpuszczają. Produkt owszem grzeje, ale przez kilka sekund, więc też wiele nie zdziała. Jeszcze gdyby trzeba było zostawić go np. na 10 min i zmyć, to rozumiem, ale producent każe wmasować w twarz i zmyć, także nic nie robi. Ani nie zmniejszył rozszerzonych porów, ani nie wpłynął na zaskórniki. Wyprysków nie mam, jedynie przed okresem, więc jego działania na nie nie ocenię. Cera nie przetłuszcza się mniej. Nie podrażnił natomiast buzi i nie przesuszył, za co plus, bo mamc erę mieszaną skłonną do podrażnień i przesuszania. Daje jakieś tam uczucie odświeżenia, tyć większe niż zwykły żel do twarzy, ale nie sprawdza się u mnie jako peeling. Mogłabym go stosować codziennie nawet. Być może dla osób z cerą normalną, bez zaskóników będzie ok. Cera po jego użyciu jest trochę bardziej miękka i tyle. Używam tego produktu od: mies. Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    paneleq
    1 lipca 2014 o 23:42
    Ciekawy, miło się używa
    Zalety: - mega przyjemne uczucie ciepełka - świetnie wygładza skórę - miło się go nakłada - gęsta, kremowa konsystencja z drobinkami - lekko nawilża - odświeża Wady: - dość mało wydajny - uczucie ciepła mogłoby być dłuższe Spełnia obietnice producenta, ale spodziewałam się więcej :) Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1
  • 6 marca 2014 o 17:48
    bardzo dobry
    Zalety: - wydajny, - dobrze odświeża skórę, - dobrze wygładza skórę, - dobrze oczyszcza skórę, - przyjemny w użyciu, - daje uczucie rozgrzania, Wady: - jest w nim zawartch mało drobinek, - drobinki są trochę za miękkie Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    alice86
    13 lutego 2014 o 21:49
    Bardzo fajny
    Zacznę od tego, że produkt ten (na ten moment) dostaje ode mnie jeden mały minus. Daję go nie za sam kosmetyk ale za dezorientację jaką powoduje informacja (a raczej brak konkretnej) na opakowaniu. Mianowicie chodzi mi o jednoznaczne określenie przez producenta właściwości kosmetyku typu: "enzymatyczny", "mechaniczny", "gommage" etc. Na opakowaniu można przeczytać "peeling termoaktywny(...) drobinki peeligujące". Mając przed oczami taką informację, spodziewałabym się peelingu mechanicznego (znalazł się tutaj nawet w odpowiedniej kategorii), natomiast w użyciu przypomina on ten z rodzaju enzymatycznych. Szczerze mówiąc liczyłam , że nie jest to właśnie taki "drapak" a właśnie "zmiękczacz" i "rozpuszczacz" martwego naskórka (intuicja w sklepie mi podpowiedziała ;) ), bo mój numer jeden wśród peelingów mechanicznych już mam :) Nawiązując do jedynego minusa, czyli do jednej rzeczy, do której mogłabym się w tym przypadku "doczepić" jest mylna informacja o sposobie działania produktu. Jeżeli ktoś spodziewa się, ze coś zdziała na swojej twarzy drobinkami zawartymi w tym peelingu, to bardzo się rozczaruje. Drobinek jest stanowczo za mało, są zbyt miękkie i za mało ostre, co nie oznacza, że peeling nie spełnia sowjej funkcji. Ja na produkcie się nie zawiodłam, ponieważ produkt: - zmiękcza skórę twarzy, - delikatnie oczyszcza i usuwa martwy naskórek, - ma przyjemną konsystencję tzw. żel - kremu, - bardzo ładnie, niezbyt intensywnie pachnie (mnie kojarzy się nieco z zapachem szarego mydła, w połączeniu z miętą i nutą zapachową męskich kosmetyków), - zamknięty jest w wygodnej, dość szczelnie zamykanej tubce, - jest przyjemny w użyciu dzięki uczuciu rozgrzania (odrobinkę za krótkiemu ale wybaczam ;) ), - dla "bajeru" zawarto w nim "drobinki peelingujace", - jest raczej łatwo dostępny (ja swój kupiłam w Rossmannie), - cena nie jest wygórowana (ok. 15 zł za 75 ml) a tym samym stosunek jakości do wydajności oraz do ceny wypada korzystnie, - jak już wyżej wspomniałam jest wydajny.
  • 26 stycznia 2014 o 10:28
    Fatalny
    W ogóle się mnie nie sprawdził, to chyba najgorszy peeling jaki miałam. "Drobinki" ma ogromne, okrąglutkie i jest ich tak mało, że wątpię by były w stanie cokolwiek zdrapać z powierzchni mojej twarzy, do tego maź w której są zanurzone jest jakaś taka gęsta, lepka, pozostawia na skórze jakby warstewkę, którą trzeba dość długo spłukiwać. Jedyną gwiazdkę dostaje za działanie rozgrzewające, całkiem przyjemne, myślę jednak, że jest wiele innych rozgrzewających peelingów, więc nie warto tracić czasu i pieniędzy na ten konkretny. zdecydowanie nie polecam! Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: nie mogę zmęczyć pierwszego