Dermika Ceramidia, Specjalistyczny krem do suchej skóry oraz na szorstkie partie ciała

Anetss
    10 marca 2015 o 21:00
    Dobry, ale nie na tyle by próbować go zdobyć ponownie
    Ta seria jest rzeczywiście ekskluzywna. Udało mi się ją znaleźć dopiero w aptece internetowej, w Krakowie się jej nie dopatrzyłam. A szkoda, bo krem jest bardzo dobry i na pewno przypadłby do gustu wielu osobom z suchą skórą. Moja skóra jest wyjątkowo kapryśna i choć obecnie nie wydaje się przesuszona, to rogowacenie trzyma się dobrze i klasycznie już żaden balsam na to nie pomaga. Ten niestety nie jest wyjątkiem, poza tym jednak ma wiele plusów: - wygodne opakowanie z pompką z tłokiem, więc pod koniec nie trzeba rozcinać/wytrzepywać - ładny, delikatny, kwiatowy zapach, który szybko znika ze skóry więc nie koliduje z perfumami - wygodna aplikacja, szybkie wchłanianie, brak warstewki na skórze, a jednak czuć że jest opatulona - długotrwałe nawilżenie Mogę się jedynie przyczepić do fatalnej dostępności i stosunkowo wysokiej ceny porównując do wydajności (nie jest go dużo, więc i kończy się szybko). Stąd też minus jedna gwiazdka. Będę go mile wspominać, ale nie będę się wysilać by go jeszcze kupić. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 czerwca 2014 o 14:34
    MEGA
    Żaden krem nie poradził sobie z moimi suchymi łokciami i kolanami, a nie ukrywam, że był to dla mnie spory problem, a ten kosmetyk, dał radę. To chyba najlepsza rekomendacja, ż nie mam już kłopotu. :0. Bardzo go polecam Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 26 sierpnia 2013 o 19:54
    luksusowy
    Powiem szczerze, dziwi mnie kilka rzeczy, na przykład to, że: - taki kosmetyk do tej pory nie został zrecenzowany, - produkt o takim działaniu, skuteczności, zapachu, opakowaniu i wydajności kosztuje tylko trochę ponad 30 złotych, - nie ma perfum o takim zapachu (a może są, tylko o tym nie wiem? ;) ). Zalety: + mnóstwo mocznika w składzie = znaczne zmniejszenie mojego problemu z rogowaceniem mieszków włosowych :) + przyjemna gęsta konsystencja + cudowny zapach: jakby świeżo-karmelowo-śmietankowo-kwiatowy, trochę jak nuta perfum Lancome + wygodne, ekonomiczne i ładne opakowanie: ćwierćprzezroczysta, lekko opalizująca różowa tuba z wygodną pompką airless + ponadprzeciętna wydajność Wady: - słabiutka dostępność - rzeczywiście długo się wchłania, ale to świadczy o dużej zawartości mocznika To mój początek przygody z Dermiką, na pewno nie koniec :) Używam tego produktu od: 2012 Ilość zużytych opakowań: pierwsze i nie ostatnie!