Essence Studio Nails, Better Than Gel Nails, Top Sealer High Gloss Błyszczący lakier nawierzchniowy

• 22 czerwca 2015 o 15:08
    Jest to super topcoat, mój KWC!
    Nie miałam jeszcze możliwości spróbowania Seche Vite lub Essie Good to Go (chociaż uwielbiam lakiery Essie), ale myślę że jest to ich godna konkurencja. Zalety: - Piękne, żelowe wykończenie (tak że aż paznokieć jest przyjemny w dotyku)!! - Łatwy w użyciu, wręcz sam się ładnie i równo rozlewa po płytce!! - Można używać na lekko jeszcze niewyschnięty lakier - przyspiesza wysychanie!! - Nie zmienia koloru lakierów - Pasuje do każdego lakieru - Niezastąpiony przy zdobieniach paznokci - Przedłuża żywotność lakieru do nawet tygodnia! (normalne zużycie taniego lakieru u mnie to ok. 3 dni) - Pięknie, obłędnie błyszczy - Wydajny - Szybko nie glucieje, można go długo używać - Tani - Wygodny pędzelek Wady: - Czyżby już go przestali produkować? Ciężko go znaleźć... Używam tego produktu od: długiego czasu Ilość zużytych opakowań: cztery, pięć
    risky
    11 lutego 2015 o 1:58
    Najlepszy wśród "gel effect"
    +bardzo szybko schnie +nie gęstnieje tak bardzo jak inne tego typu lakiery +rzeczywiście utwardza paznokieć +daje wysoki połysk +trwały +brak zarzutów odnośnie aplikacji na paznokieć +nie zmienia koloru lakieru -dostępność w sklepach - czy został wycofany? Używam tego produktu od: 6 miesięcy z przerwami na inne top coaty Ilość zużytych opakowań: 2
    Juchise
    3 maja 2014 o 17:20
    Daje ładny efekt, ale kosztem trwałości. Wymaga cierpliwości.
    Maluje się nim wygodnie, nie rozmazuje lakieru, nie ściąga. Daje efekt pogrubionych, niesamowicie błyszczących i gładkich paznokci. Niestety długo schnie (po 2-3 godzinach potrafią robić się za- i odgniecenia), ponadto lubi odchodzić płatami pod wpływem wody. Niemniej efekt wart jest zachodu. Kosmetyk wart posiadania. Używam tego produktu od: 3 miesiące. Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 3 maja 2014 o 16:53
    Lepszy niż Poshe
    Najczęściej, gdy odwiedzałam Naturę miejsce po tym lakierze było puste. Kiedy w końcu wpadł w moje ręce wiedziałam już dlaczego. Plusy: -łatwa aplikacja -wydłuża trwałość lakieru o kilka dni -szybko wysycha -nie odpryskuje Minusy: -przez ciemne opakowanie nie widać zużycia -po ok. 3 miesiącach znacznie gęstnieje (a i może się kończy, you\'ll never know ;)) Podsumowując: Essence wypada znacznie lepiej niż Poshe, nie tylko cenowo, ale też pod względem dostępności- poza Naturą można go dostać m.in. w drogerii Jaśmin. No i ma znacznie mniej intensywny zapach. Nie dopatrzyłam się w składzie formaldehydu, co jest dla mnie bardzo ważne.
    Pati100
    31 marca 2014 o 8:46
    dobry
    Kupilam ten top zachęcona pozytywnymi recenzjami na wizażu i rzeczywiście jest dobry. Posiada wszystkie zalety wymienione poniżej. Tylko 4 gwiazdki, bo minimalnie zmienia kolor na paznokciu. Moje paznokcie nie wyglądają jak żelowe ale to wina kiepskiej bazy, na pewno wypróbuję go z bazą tej samej firmy. Duży minus za opakowanie, przez które nie widać stopnia zużycia