La Roche-Posay Rosaliac

• 2 października 2013 o 11:31
    niestety to nie to
    Krem idealny na lato, gdyż nawilża i ma lekką konsystencję. Plusy: +lekko nawilża +konsystencja Minusy: -zapach! -cena -niestety nic nie robi z naczyńkami i zaczerwieniami Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
  • 2 czerwca 2012 o 10:29
    Mój numer jeden
    Pierwsze próbki dostałam z zamówionymi wodami termalnymi. Na początku trochę zapychał, ale wiadomo - z wiekiem skóra się zmienia - i teraz jest idealny (wersja riche). Świetnie nawilża, lekko natłuszcza ale bez histerii. Idealny pod makijaż (moja skóra jest czerwona zawsze i wszędzie więc bez podkładu nie wychodzę z domu) - nic się nie wałkuje, dobrze się rozprowadza. Używałam go ponad rok, później zaczęłam eksperymentować z innymi kremami, różnych firm, markowych lub nie, później z kremami robionymi w domu ... i w końcu wróciłam do starego, dobrego Rosaliaca :) W połączeniu z wodą termalną, też z la Rocha, dla mnie ideał. Kolor zielony szczerze mówiąc nic nie daje, może na idealnie bladej buzi coś się da zauważyć, ale u mnie (trądzik róż.) nie maskuje nic, ale nie szkodzi :) Nie wiem co w nim jest takiego - patrząc na składniki rewelacji nie ma - ale po przetestowaniu stu innych kremów z różnymi substancjami czynnymi - ten najlepiej na mnie działa - ogólny rumień zdecydowanie mniejszy, naczynia rzadziej pękają i skóra dobrze nawilżona. Cena niemała, ale na allegro można korzystnie kupić zestawy próbek objętościowo równych normalnej tubce za połowę ceny. I mam wrażenie że próbki są bardziej zielone :) Używam tego produktu od: paru lat z przerwami na eksperymenty Ilość zużytych opakowań: nie jestem w stanie zliczyć :)
    ajriss
    20 grudnia 2011 o 23:37
    Przeciętny
    Dobra konsystencja, lekkie nawilżenie, nie zapycha. Tyle plusów. Nie działa tak, jak obiecuje producent: nic nie robi z naczynkami, niestety. Nie nadaje się również na zimę. Używam tego produktu od: 2 opakowania Ilość zużytych opakowań: 2 duże
  • 16 listopada 2011 o 18:18
    Tak, jakby go nie bylo
    Krem ma fajna lekka konsystencje. Dobrze sie rozprowadza, szybko sie wchlania. I to by bylo na tyle. Niestety krem nie robi nic z moja skora. Nie zauwazylam jakiegos zniwelowania zaczerwienien, rowniez nawilzenie jest niespecjalne. Dodam tez, ze popekane mam tylko pojedyncze naczynka. Po jakims czasie buzia zaczyna mi sie po nim swiecic. Przeczytalam inne recenzje i na plus musze mu zaliczyc, ze u mnie sie nie roluje na twarzy. Jak dla mnie szkoda zachodu i pieniedzy. Używam tego produktu od: Prawie 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 6 listopada 2011 o 6:56
    porażka
    na szczęśćie miałam tylko próbkę tego kremu - po nałożeniu dostałam strasznego podrażnienia, cała twarz zrobiła się czerwona, popękały naczynka - NIE POLECAM, a wręcz ORADZAM Używam tego produktu od: 1 tydzień Ilość zużytych opakowań: 1/100