L'biotica Biovax NutriQuick, Dwufazowa odżywka bez spłukiwania do włosów farbowanych

4 na 51 opinię

Tynka81
    13 lipca 2015 o 20:12
    godna wypróbowania
    Pierwsza odżywka bez spłukiwania którą spróbowałam od dłuższego czasu. Dawno temu moje przygody z odżywkami bez spłukiwania nie kończyły się za dobrze, włosy były obciążone, szybko się przetłuszczały itd. Dlatego na długo pożegnałam się z tym rodzajem kosmetyków. Przy którejś wizycie u fryzjera i temacie dbania o włosy pojawił się temat odżywek bez spłukiwania. Ja wyraziłam swoja opinie na podstawie produktów które używałam kilka lub kilkanaście lat temu ;) Mój fryzjer oznajmił że nie rozumie dlaczego tak wiele kobiet nie stosuje odżywek bez spłukiwania i że jest to podstawa pielęgnacji włosów. Cóż, w związku z tym że cenie sobie rady osób posiadających wiedzę z danej dziedziny popartą wykształceniem i dodatkowo fakt że nie próbował mi wcisnąć produktu markowego z salonu tylko zaproponował mi abym zakupiła zwykłą odżywkę w drogerii dopasowana do rodzaju moich włosów postanowiłam spróbować. A że włosy mam rozjaśniane do wybór padł na tą właśnie odżywkę. Do produktu podeszłam sceptycznie, ale teraz mogę stwierdzić z całą powagą że od grudnia ubiegłego roku pielęgnacja włosów uzupełniona właśnie odżywką bez spłukiwania diametralnie zmieniła kondycje moich włosów. Biovax NutriQuick nigdy mi włosów nie obciążył. Szampon, czasami olej przed myciem, odżywka lub maska, odżywka bez spłukiwania i serum zabezpieczające nigdy nie spowodowało przeciążenia na moich włosach, które z natury są cienkie. Biovax NutriQuick była moja pierwsza odżywka którą z czystym sumieniem mogę polecić i zachęcić do stosowania tego typu produktów. Dodam że moja mama po spróbowaniu tej odżywki kupiła sobie z tej serii do włosów suchych i zniszczonych i również jest zadowolona z efektów. Włosy po odżywce łatwo się rozczesują, są miękkie, dobrze nawilżone, łatwo się układają, nie łamią się. Produkt w plastikowej butelce z atomizerem dobrze się aplikuje, należy jedynie pamiętać o sumiennym wymieszaniem przed użyciem. Produkt wystarcza na dwa miesiące, uzywałam po każdym myciu. Nie wiem czy jeszcze ją kupię teraz jestem w trakcie testowania trzeciej z koleji odżywki tego typu, już z linii kosmetyków profesjonalnych. Jak na produkt dostępny w każdej drogerii polecam. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno 200 ml