Fitomed Kremobaza - baza kremowa

• 3 kwietnia 2017 o 13:41
    Świetna rzecz jeśli lubisz się bawić w domowe kosmetyki
    Niedroga baza na podstawie której można zrobić kosmetyki bardzo dobrej jakości. Udało mi się póki co zrobić lekki krem na dzień dla cery naczynkoiwej, intensywnie nawilżający krem na noc dla mnie i krem dla cery dojrzałej dla mojej mamy i jeszcze ciągle mam bazę. Jest to na prawdę ekonomiczne rozwiązanie a wszystkie te kosmetyki są dostosowane indywidualnie do potrzeb osoby korzystającej. Nie zauważyłam żeby baza zapychała mnie czy moją mamę, nie lepi się ani nie jest tłusta. Krem na dzień wyszedł mi bardzo lekki. Zależnie od tego co dodamy do naszej bazy możemy otrzymać zupełnie odmienne konsystencje kosmetyków. Gorąco polecam jeśli lubicie się bawić w takie rzeczy.
  • 1 kwietnia 2014 o 5:58
    Nie dla cery tłustej
    Żałuję, bo bardzo spodobało mi się robienie własnych mazideł. Niestety baza się u mnie nie sprawdziła, a sprawdzałam mnóstwo wariantów. Widocznie ta gliceryna na drugim miejscu mnie zapycha. Baza jest na dodatek bardzo tłusta. Miałam wrażenie, że skóra po nałożeniu kremu zrobionego z nią, dusi się, niezależnie od innych składników (które testowałam i wiem, że mnie po nich nie wysypuje). -spowodowała zapychanie skóry i wypryski -jest tłusta, lepi się -mało solidne, przezroczyste opakowanie +cena +brak parabenów +wydajność Zalecam ostrożność osobom, których cera jest skłonna do zapychania. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    wink
    13 stycznia 2014 o 22:20
    Nie dla mnie
    Niestety ten kosmetyk nie jest dla mnie. Okropnie mnie po nim szczypała skóra, pojawiła się alergia. Strasznie żałuję bo baza, którą chciałam używać jako krem, ma bardzo dobry skład.
  • 29 listopada 2013 o 15:12
    w porządu, choć trochę się lepi
    Baza znajduje się w prostym słoiczku, bez udziwnień, dla mnie jest niemalże bezzapachowa. *baza nie podrażniła mnie *ładnie łączy się z olejami, hydrolatami i innymi składnikami aktywnymi *zrobiłam na jej podstawie serum na naczynka - dodałam tylko hydrolat i liposomy na naczynka, wszystko się ładnie połączyło, nie rozwarstwia się i nie zmienia konsystencji *ukręciłam też na niej ujędrniający krem do ciała z aktywnym olejkiem witaminowym, również z fitomedu *mała wada - przez zawartość gliceryny lubi się lepić, niektórym może to przeszkadzać *nie zapchała mnie, nie spowodowała zaskórników, ale osoby wrażliwe na glicerynę - niech mają sięna baczności Jest ok, acz teraz będę szukać jakiejś bazy kremowej bez gliceryny. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1