Verona Laboratories Spa & Wellness, Maseczka oczyszczająca z minerałami 4D

Welura
    16 kwietnia 2015 o 21:58
    Nie, nie nie
    Poszukując oczyszczającej maseczki natrafiłam na ten produkt w sklepie, skuszona ceną (bo 8,50) postanowiłam wziąć, z myślą "wystarczy na dłużej" . No i jednak nie wystarczył. Już leży w śmietniku. Po pierwsze po takim składzie spodziewałam się jakiegoś w miarę ładnego zapachu. Niestety, zastałam zapach ściany w starej opuszczonej kamienicy. Ble. Konsystencja.. Cięzka do opisania. Szara, mało przyjemna, wodnista, rzadka, zdecydowanie NIE dla maseczki do twarzy. Przy otwarciu przeżyłam szok, bo wyleciała woda z tubki, zamiast maseczki leciała woda, po wstrząśnięciu dalej woda, i się zapchało. I tyle z maseczki. Klapa totalna. Używam tego produktu od: Początek pierwszego opakowania Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 kwietnia 2015 o 18:43
    Nie mam nic do zarzucenia
    Tak jak powyżej, nie mam nic do zarzucenia. \\n \\nNigdy nie posiadałam żadnego produktu tej firmy, jednak postanowiłam wypróbować jeden z nich. Cena 7 zł jest dość przyjemną ceną, więc zdecydowałam się. I była to bardzo dobra decyzja! \\n \\nPlusy: \\n+Dobrze oczyszcza i odświeża twarz, plecy i szyję \\n+ Skóra ściągnięta, świeża, czysta, ze zmniejszonymi porami i lekko wysuszonymi większymi wypryskami \\n+ Nie wysusza nadmiernie \\n+ Piękny zapach, zakochałam się w nim \\n+ dobra konsystencja, nie za rzadka, nie za gęsta, dobrze się nakłada \\n+ Wydajna \\n+ Tania \\n+ Ma wiele dobrych składników \\n+ Całkiem dobrze się zmywa \\n \\nMinusów nie ma ;) \\n
  • 10 stycznia 2015 o 13:27
    Najlepsza z najlepszych
    Nie przepadam za kosmetykami tej firmy, ale ta maseczka to mistrzostwo świata. Udał im się ten produkt. Używałam już wielu maseczkę przeróżnych firm i jak do tej pory ta jest najlepsza dla mojej mieszanej cery. Zamknięta jest w miękkiej tubce z nakrętką. Nakrętka to mały niewypał. Ma za bardzo zaokrąglone brzegi i ciągle przewraca się na półce. Mam nadzieję, że producent poprawi w przyszłości ten mankament. Za minus uważam też brak sposobu użycia na opakowaniu. Zapach bardzo mi się podoba, przypomina mi trochę męskie perfumy, ale nie jest intensywny, więc nie podrażnia oczu i nosa. Maseczka ma szary kolor oraz gęstą, jednolitą i zwartą konsystencję. Ani razu nie zdarzyło mi się, aby z tubki wypływała woda. Rozprowadza się ją bezproblemowo na twarzy. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo maseczka nie zasycha na twarzy. Wchłania się w skórę jak krem( a nakładam jej dość solidną warstwę). Więc do zmycia niewiele mi już pozostaje. Zmywa się bez jakichkolwiek problemów, nie rozmazuje się i nie wałkuje. Wystarczy kilka razy twarz przepłukać wodą i po sprawie. Maseczka nie wysusza i nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry. Nie podrażnia i nie wpływa na pojawianie się wyprysków i innych niechcianych gości na twarzy. Kolejnym pozytywnym zaskoczeniem jest to, że zaraz po nałożeniu tej maseczki w ogóle nie piecze mnie skóra. Nakładając maseczki innych firm skóra prawie zawsze mnie piekła przez pierwsze kilkanaście sekund. Działanie- rewelacja. Po pierwsze maseczka bardzo dobrze reguluje wydzielanie sebum w strefie T i odpowiedni nawilża miejsca skłonne do przesuszania się. O suchych skórkach na policzkach już dawno zapomniałam. Matuje i to na wiele godzin. Pięknie wyrównuje koloryt cery, twarz staje się bardziej promienna i do tego gładziusieńka. Pory są wyraźnie zmniejszone. Przy regularnym stosowaniu moje zmarszczki mimiczne są mniej widoczne a skóra jest bardziej napięta. Jak dla mnie ta maseczka to rewelacja, robi wszystko to, czego oczekuje od maseczki. Jest bardzo wydajna. Trochę tylko ciężko z dostępnością. Ale udało mi się ja kupić za grosze w małej drogeryjne kosmetycznej i obecnie zaczynam już drugie opakowanie tej maseczki. Używam tego produktu od: 2,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 15 maja 2014 o 10:42
    Odrzucający zapach, konsystencja mokrego papieru toaletowego
    Zacznę od tego, że mam wykształcenie kosmetyczne co prawda nie pracuję do końca w zawodzie jako kosmetycza lub kosmetolog, ale wiedzę i doświdczenie w stosowaniu masek/glinek/alg/błota mam). Ten produkt to koszmar. Maska ma nieznośmy zapach. Na tyle nieznośny, że nie ma mowy o rozluźnieniu i jakimkolwiek relaksie podczas jej stosowania. ZAPACH I KONSYSTENCJA: Konsystencja przypomina namokniety, szary papier toaletowy, który podczas aplikacji się roluje i wałkuje. Zapach kojarzy mi się z zakurzoną i brudną piwnicą pełną starych i mokrych, namoknietych gazet. Stosowałam niejednokrotnie maski na twarz, które nie pachniały "fiołkami", ale z tą maską naprawdę ciężko jest wytrzymać na twarzy. Zapach po zmyciu utrzymuję się. Dyskomfort gwarantowany. Podczas zmywania pojawia się problem - używam do tego gąbek z celulozy - muszę trzeć i naciągać skórę co jest u mnie niedopuszczalne. Efekt to szara, jakby pobladła cera miejscowo czerwona od pocierania. Nie ma mowy o nawilżeniu - miejscami czuję ściągnięcie, głownie na policzkach (nie mam cery wrażliwej, raczej normalną). Jeśli chodzi o redukcję sebum nie zauważyłam żadnych efektów. Maska podczas aplikacji wyrzuca z opakowania duże ilości wody, następnie coś co przypomina mokry papier. Ma niejednolitą strukturę i konsystencję koloru szarego. Podczas aplikacji i zmywania roluje sie i wałkuję na skórze. Zupełnie jak brud na szyi po generalnych porządkach w piwnicy, lub całodziennej pracy w ogrodzie. Cena ok, jakość mizerna. WERDYKT: koszmarny kosmetyk i najgorsza maska jaką przyszło mi używać. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    marqina
    13 maja 2014 o 20:10
    Nie dla mnie
    Maseczkę kupiłam jako ciekawostkę, w końcu za tę cenę kto by się nie skusił. Leżała 2 miesiące, ale w końcu postanowiłam ją wypróbować. Po otworzeniu wyleciało z opakowania sporo "wody". W końcu jednak dostałam się do maseczki. Konsystencja jest w miarę porządku, trochę zbyt płynna. Kolor piaskowo-szary. Jednak co najbardziej irytuje w tej maseczce to zapach. Przynajmniej dla mnie - jest nie do zniesienia. Mając taki odór przez X minut na twarzy czułam się po prostu niekomfortowo, na jakiś czas przeszły mi nim również dłonie. Sam efekt poprawny, skóra jest gładsza i trochę oczyszczona, jednak ja następnym razem sięgnę po coś co nie sprawia mi takiego dyskofortu w użytkowaniu. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno