La Joie Nail Polish Lakier do paznokci

• 9 lutego 2014 o 12:09
    Porządny lakier za niską cenę.
    Z lakierami firmy La Joie mam styczność właściwie od końca 2012 roku,czyli od czasu,gdy przyszły jako nowość do drogerii,w której pracuję,jednak dopiero 3 miesiące temu skusiłam się na wypróbowanie ich-klientki bardzo sobie chwaliły,więc co mi szkodziło,zwłaszcza za taką cenę(9 zł). Wybrałam kolor 201,taki pinky-pinky ;). To taki jasny,ale dosyć cukierkowy róż zawierający miliony malutkich iskierek,dzięki czemu lakier pięknie błyszczy,ale bez efektu perły,czego nie znoszę,ani brokatu. Po prostu pięknie migocze,zwłaszcza w słońcu. Lakier zamknięty jest kwadratowej butelce o pojemności 10 ml,wyposażony jest w świetny pędzelek-wąski,ale dobrze wyprofilowany,nabiera idealną ilość lakieru,nie rozlewa go po skórkach,jest równo przycięty-po prostu taki,jak lubię. Konsystencja rzadka,ale nie wodnista,nic nie spływa z paznokci ani nie zalewa skórek wokół nich.Lakier rozprowadzam już trzema pociągnięciami,jedna warstwa zapewnia dobre krycie,ale ja i tak zwykle kładę dwie. Lakier szybko wysycha,w zasadzie już w ciągu 15 minut po nałożeniu tych dwóch warstw jest w pełni suchy i mogę normalnie funkcjonować. Trwałość-rzadko stosuję bazę i top coat,w takiej formie wytrzymuje u mnie 4 dni,co uważam za bardzo dobry wynik,zważywszy na to,że mam ciągły kontakt z wodą,a w domu też zawsze jest coś do zrobienia-mimo to,lakier nie odpryskuje,a po prostu ściera się z końcówek. Mam go od 3 miesięcy,jak na razie jego konsystencja jest bez zarzutu,mam nadzieję,że prędko się to nie zmieni. Gama kolorystyczna jest spora,znajdziemy tam i spokojne beże,mleczne róze,biele,cytrynowo zółte,różowe,zielone,i klasyczne czerwienie,fiolety,brązy. Myślę,że każda z nas znajdzie coś dla siebie. Moje paznokcie pozostały w stanie niezmienionym,nie są przebarwione ani osłabione,za to też plus,bo miewałam lakiery,po których zmyciu byłam przerażona,a tutaj...bez zmian,i dobrze ;) Na razie mocna czwórka,bo to naprawdę porządne lakiery w przystępnej cenie. Mam zamiar wypróbować inne kolory-jeśli okażą się tak dobre jak egzemplarz,który obecnie posiadam,to być może mój dotychczasowy faworyt,czyli Joko Street Fashion zostanie zdegradowany do drugiego miejsca na podium ;) Polecam,bo warto! Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1,nr 201
  • 5 grudnia 2013 o 23:36
    Tak mało znany, a tak dobry
    Posiadam kolor taki jak na zdjęciu. Na paznokciu wygląda jeszcze lepiej, niczym bezchmurne niebo w piękny letni dzień. Plusy: + trwałość - spokojnie wytrzymuje tydzień lub dłużej + bardzo szybko schnie + wygląda świetnie na paznokciach, nie ma żadnych brokatowych drobinek, ale daje połysk + duży wybór ładnych kolorów, głównie jasnych i wesołych + nie gęstnieje, już kilka miesięcy utrzymuje się w niezmienionym stanie i nie spodziewam się rychłego pogorszenia jego stanu + dobrze kryje i daje jednolity kolor bez smug + dla mnie idealna konsystencja (niezbyt gęsta) Minusy: - dostępność - kupiłam w Mediq, lecz ostatnimi czasy już ich tam nie widziałam (czego bardzo żałuję, bo planowałam zdobyć kolejny odcień); są dostępne w sklepie internetowym, lecz koszty dostawy mnie zniechęcają Ogólnie bardzo dobry lakier, zbliżony do mojego ulubionego z Diademu. Szkoda tylko, że tak ciężko go znaleźć w sklepie stacjonarnym. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno