Vichy Liposyne

• 6 stycznia 2012 o 18:15
    nie nie nie
    Zacznę od tego, że ogólnie nie lubię kosmetyków marki VICHY (przereklamowane i mało skuteczne), czasem jednak zdarza mi się skusić na coś w oczekiwaniu na cud. Balsam nie wygładza i nie ujędrnia. Nie wiem jakim cudem miałby pomagać w likwidowaniu cellulitu. Okropnie wysusza skórę (zapewne przez bardzo dużą zawartość alkoholu w swoim składzie). Także nie robi nic tylko szkodzi. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: zero
    v-x-n
    4 maja 2011 o 16:32
    vichy do domu !!!
    Pierwszy raz w opcjach "Czy kupiłabyś ten produkt ponownie?" brakuje mi czegoś w stylu "Nie wzięłabym nawet jakby mi dopłacili". Całe szczęście opakowanie dostałam od mamy, gdybym sama je kupiła, to chyba skoczyłabym z mostu ze wstydu po zmarnowaniu całej stówy na TAKI BADZIEW. Zacznę od plusów: BRAK. Nawet butelka, rzecz, za którą prawie zawsze można dać plusa, w tym przypadku jest nieporęczna, źle się z niej wydusza końcówkę mazi. Przejdźmy do minusów: KONSYSTENCJA: Dość gęsty żel, jeżeli mnie pamięć nie myli to zielonkawy. Ciekawy zapach, taki wywołujący wrażenie, że ten specyfik jest apteczny i musi działać. Nie lubię konsystencji żelu, teoretycznie wszystko powinno się lepiej rozprowadzać i wchłaniać, ale gdzież tam! Pamiętam, że ciężko było ten żel równomiernie rozsmarować, a wmasowanie w wybrane miejsca (stosowałam na uda i pośladki) graniczyło z cudem, chyba że ktoś lubi siedzieć 30 minut wcierając i masując. Żel zostawiał powłoczkę, która się nie wchłaniała - efekt: kleisz się do wszystkiego. Już żele Eveline doprowadzały mnie do pasji swoim klejeniem, ale Vichy to jest wyższy poziom lepkości, jakbym klej na siebie wylała, fuj! Nie było ważne, czy założyłam spodnie po 20 minutach czy po 3 godzinach - i tak się przyklejałam :/ DZIAŁANIE: Tu można napisać książkę o tym, jak firma Vichy nabija klientów w butelkę. Nie ukrywam - nie lubię Vichy, omijam ich produkty szerokim łukiem, ale mam ku temu podstawy. Każdy produkt z ich oferty, który wypróbowałam, był mniejszym lub większym bublem, nie wartym nawet 1/5 swojej ceny. Ten specyfik przede wszystkim nie dba o skórę, jak to jest zaznaczone w opisie. Co najwyżej wysusza (alkohol!!!), przez co owszem - skóra jest od razu bardziej napięta, tylko chyba nie o to chodzi, żeby skóra była ściągnięta na maxa? Równie dobrze można skórę przetrzeć mega alkoholowym tonikiem albo czystym spirytusem - też się tak "zdrowo" napnie.. Efekt napięcia utrzymuje się do prysznica, tudzież do wtarcia kosmetyku w spodnie, jeżeli wybierzemy coś bardziej przy ciele :D Utrata centymetrów - bujda, jak w większości takich produktów. Jednakże, np. po Eveline widziałam jakiś efekt, tutaj - istne zero. Tkanki tłuszczowej jako takiej nie mam, za to po tabletkach anty pozostał mi niewielki cellulit na pośladkach i udach, więc liczyłam chociaż na drobną zmianę (żeby nie było - chodziło mi o zmianę wizualną tylko podczas używania specyfiku, na długoterminowe rezultaty trzeba pracować ćwiczeniami ;)). Zmianę zobaczyłam, tylko.. szkoda, że na gorsze. Produkt podkreślił wszelkie niedoskonałości zamiast je zwalczyć, a właściwości wysuszające na pewno nie wpłynęły in plus na kondycję skóry, która miała tendencję do czerwonych kropeczek czy nierównego kolorytu. Ma-sa-kra. Absolutnie odradzam stosowanie na skórę po goleniu, podrażnienie (a przynajmniej okropne pieczenie) murowane. To by było na tyle. Z dziką radością daję pół gwiazdki, jestem absolutnie przekonana, że ten produkt nie jest wart nawet jednej złotówki, już nie wspomnę o cenie jak z kosmosu. PS: Po namyśle - produkt ma jeden, mały plusik: skóra, przez pozostawanie tej niewchłaniającej się powłoczki, jest w dotyku aksamitna i gładka, oczywiście do pierwszego prysznica ;) Używam tego produktu od: kilka lat temu (2-3-4?) Ilość zużytych opakowań: 1 całe (zmęczyłam do samiutkiego końca)
    maocudo
    31 stycznia 2010 o 20:49
    ble
    To zdecydowanie jeden z najgorszych produktów Vichy. Ogólnie uważam ich produkty za przereklamowane choć znalazłam kilka naprawdę przyzwoitych. Ten preparat nie ujędrnia, nie likwiduje cellulitu a jedynie szkodzi skórze wysuszając ją. Ma ogromna zawartość alkoholu a co za tym idzie wstrętny gryzący zapach. Naprawdę odradzam. Używam tego produktu od: używałam latem Ilość zużytych opakowań:1
  • 26 stycznia 2010 o 21:56
    Nie jest dobrze...
    Hmmm... krągłości być może zaatakował, ale... przegrał z kretesem. Łatwo się rozprowadza, szybko się wchłania, ładnie napina skórę, ale cellulitu nie ograniczył. Wysusza skórę, także trzeba dodatkowo nawilżać. Za taką cenę spodziewałam się lepszych efektów, niestety poza napięciem skóry nic nie uległo poprawie. Używam tego produktu od: używałam przez miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 28 września 2008 o 20:10
    byle jaki :(
    można się było spodziewać lepszych rezulatów po firmie , która zajmuje się tego rodzaju kosmetykami od lat... oprocz ładnego zapachu, pewnej łatwości w rozsmarowaniu na skorze nie mogę nic więcej dobrego o nim powiedzieć, nie zaatakował moich krągłości nijak :) ani w ogóle nic nie zmienił, dodatkowo trochę się lepi... nie polecam. Używam tego produktu od:5 miesięcy Ilość zużytych opakowań:2