Isana Deo Creme Sensitive Dezodorant w kremie do wrażliwej skóry

• 4 listopada 2015 o 14:26
    Smrodek nie ma szans ;)
    Jest to mój pierwszy dezodorant w formie kremu, wcześniej nawet się nie spotkałam z podobnym rozwianiem. Problem, mogłoby się wydawać mało wygodnej, aplikacji kosmetyku został bardzo dobrze rozwiązany. Mamy tu do czynienia ze zwykłą tubką z której wyciskamy odpowiednia ilość produktu na zaokrągloną powierzchnię wylotu tubki którą następnie smarujemy sobie pachy. Sam produkt, jak sama nazwa wskazuje, ma konsystencję zwartego kremu o białej barwie. Zapach jest bardzo delikatny, niedrażniący. Dezodorant wchłania się szybko i nie barwi ubrań. Zgodnie z obietnicami producenta dezodorant nie podrażnia skóry pod pachami, nawet po goleniu lub depilacji, a wręcz nawilża i pielęgnuje. Jeśli chodzi o działanie to na początku należy zaznaczyć, że jest to dezodorant, a nie antyperspirant. Jego podstawowym działaniem ma być ochrona przed nieprzyjemnym zapachem, a nie hamowanie pocenia się. Balsam Isany spełnia swoje zadanie bardzo dobrze. Przez ostatnie kilka miesięcy krem sprawdzał się u mnie rewelacyjnie i "na co dzień" był wystarczający. Balsam nie sprawdzi się podczas intensywnego wysiłku fizycznego oraz, w moim przypadku, w okresie letnim i zimowym. Wtedy moja skóra pod pachami zaczyna wariować i bardzo mocno się poci, dlatego używam wtedy blokera i dezodorantu Alterry, który nie zawiera aluminium. Jednak na wiosnę chętnie wrócę do tego produktu. Skład: Aqua- woda Glyceryl Stearate SE- emulgator Caprylic/Capric Triglyceride- emolient, modyfikator reologii (poprawia konsystencję preparatu) Glycerin- alkohol, humektant, środek nawilżający, zwiększa transport składników aktywnych w głąb skóry Cetyl Alcohol- alkohol, emolient Aluminum Chlorohydrate- działa poprzez zmianę równowagi pH skóry i zmniejsza produkcję potu. Składnik może być drażniący Glyceryl Stearate Citrate- emulgator Isopropyl Myristate- emolient, substancja dopuszczona do stosowania w kosmetykach naturalnych Sucrose Stearate- emulgator Zinc Ricinoleate- składnik dezynfekujący, substancja dezodorująca Phenoxyethanol- konserwant, jego dopuszczalne maksymalne stężenie w gotowym produkcie to 1,0% Ethylhexylglycerin- konserwant pochodzenia naturalnego, humektant, działanie nawilżające Hydroxyethylcellulose- modyfikator reologii (zmienia konsystencję) -zagęstnik Parfum- kompozycja zapachowa Citronellol- substancja zapachowa, może uczulać, imituje zapach róży i geranium Geraniol- składnik olejków eterycznych, imituje zapach pelargonii Hexyl Cinnamal- składnik olejków eterycznych, imituje zapach jaśminu Linalool- substancja zapachowa, może uczulać, imituje zapach konwalii Butylphenyl Methylpropional- substancja zapachowa, może uczulać Alpha-Isomethyl Ionone- substancja zapachowa, może uczulać Używam tego produktu od: ok. 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 10 czerwca 2015 o 19:19
    Szału nie ma.
    Kupiłam zachęcona opiniami na Wizażu. I się zawiodłam, niestety. Z plusów mogę wymienić cenę, dostępność i opakowanie, ogólną formę aplikacji. Dezodorant jest też łagodny, nie podrażnia nawet nałożony świeżo po goleniu pach. Tylko co z tego, skoro ochrona przed poceniem po jego użyciu jest dosłownie żadna? To właśnie było największe rozczarowanie. Więcej nie kupię. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 18 sierpnia 2014 o 13:28
    Znów pozytywne zaskoczenie!
    Sięgnęłam po ten kosmetyk zaciekawiona formą - "dezodorant w kremie". To w ogóle możliwe? A jednak. Opakowanie? Poręczne, zmieści się wszędzie, łatwe w użyciu. Konsystencja? Zbita, bez grudek, nie wycieka przez palce, łatwo się smaruje. Zapach? Czystości, ładny, nie dominuje. Czuje się bardzo świeżo. Szkoda tylko, że nie ma wersji z Aloesem bo ten zapach uwielbiam. Działanie? To nie jest bloker wiec nie będę pisać czy hamuje pocenie czy nie. Na pewno sprawia, że czuje się świeżo nawet w upalne dni. Nie podrażnia - stosuje go często zaraz po depilacji i żądnych krostek czy pieczenia. Nie powoduje tak jak zwykłe dezodoranty w kulce, że gdy sie spocę "ślizga mi się pacha" ;) Szybko sie wchłania i nie zostawia aż takich plam - nawet jeśli - łatwo się się spiera. Bardzo łatwo. Cena? Zdecydowanie kusząca. Pół gwiazdki zabieram za ubogą gamę zapachową. Polecam każdej z Pań spróbować tego produktu. Kto wie może któraś z Was sie przekona ;) Fajna alternatywa dla kulek i sztyftów. Na bank kupie jeszcze nie raz i będę namawiać. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: początek pierwszego
  • 26 kwietnia 2014 o 20:35
    Dobry na codzień
    Kupiłam go, by nosić w torebce niewielki kosmetyk, którym będę mogła \'poprawić\' warstwę ochronną w ciągu dnia. Jest bardzo tani, wydajny, przyjemny w aplikacji. Ładnie pachnie, choć zapach nie jest nachalny, co dla mnie osobiście również jest plusem. Dobry na codzień, kiedy mamy możliwość poprawek, nie czeka nas większy wysiłek ani stresujące sytuacje. Jest delikatny dla skóry i nie podrażnia. Raczej nie poleciłabym go na większe wyjścia. Lekki i poręczny. Stosuję go również na stopy i całkiem nieźle się sprawdza, mam wrażenie, że lepiej, niż pod pachami. Używam tego produktu od: Roku, z przerwami. Ilość zużytych opakowań: 2 w trakcie
  • 15 marca 2014 o 15:01
    ok.
    Kosztował mnie 2 zł, więc postanowiłam go wypróbować. Produkt jest zamknięty w małej, poręcznej tubce, która idealnie sprawdzi się na wyjazdach, gdyż nie zajmuje dużo miejsca. Skład - w porządku, cieszy mnie to, że w składzie nie ma parabenów. Jeśli chodzi o ochronę przed potem, to nie radzi sobie podczas sportu, czy większego wysiłku. Nie podrażnia, nie uczula i ma bardzo przyjemny zapach. Używam tego produktu od: ok. 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego.