Rival de Loop Revital Q10, Glattende Augencreme Wygładzający krem pod oczy (nowa wersja)

• 12 kwietnia 2019 o 11:44
    Praktycznie same wady
    Kupiłam ten krem z polecenia. Ponoć skład ma w porządku, więc mówię „czemu nie”? Trzeba przyznać, że jego cena nie jest wygórowana i to jest plus. Niestety krem nie robi praktycznie nic (dobrego). Nałożony na noc roluje się, rano odpadając kawałkami (ważna data, oryginalnie zapakowany). Nie nawilża, a wręcz wysusza. Nie rozjaśnia cieni pod oczami, a nawet powiedziałabym, że po pewnym czasie zauważyłam zasinienia w tych okolicach, z czym nigdy nie miałam problemu. Z całego serca nie polecam.
  • 17 września 2018 o 17:48
    ODFAJKOWANY...
    Z pielęgnacją przeciwzmarszczkową jest - niestety - ten podstawowy problem, że hipotetyczne efekty (czy też ich brak) są widoczne po pewnym odstępie czasu. Nikt chyba nie chciałby po paru latach stosowania określonego preparatu stwierdzić, że zakup okazał się całkowitym niewypałem... Względem kosmetyków mam określone wymagania. Jeżeli jakiś produkt ich nie spełnia, trafia w lepsze ręce (jakoś nie mogę się przekonać do wyrzucania niewykorzystanych do końca preparatów). W przypadku kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji okolic oczu kieruję się jedną wskazówką (czy słuszną, to osobna kwestia). Jeśli kondycja skóry wokół oka poprawi się do miesiąca od pierwszej aplikacji, zatrzymuję preparat do dalszego użytkowania. Na razie ta strategia się sprawdza. Krem spod znaku Rossmanna, zdecydowałam się przetestować przy okazji. Byłam ciekawa, czy znajdę w nim wspólny mianownik z produktem Nivea, Q10 Plus pod oczy. ZALETY: + NAWILŻA: głównie, + NIE UCZULA: wspomniany wyżej kosmetyk Nivea powodował u mnie uciążliwe łzawienie oczu, + WYDAJNOŚĆ: jedno opakowanie to około 6 miesięcy "kuracji", + CENA: śmiesznie niska. WADY: - BRAK WPŁYWU NA ZMARSZCZKI: zgodnie z opisem na opakowaniu krem ma "w przypadku regularnego stosowania zmniejszać głębokość zmarszczek"; regularnie stosowałam go przez jakieś 5-6 miesięcy i po takim czasie nie zauważyłam żadnych efektów; - KIEPSKI DUET Z MAKIJAŻEM: podkład i korektor zaczynają się na nim ważyć, - DOSTĘPNOŚĆ: rzecz jasna tylko w sieci Rossmann. REASUMUJĄC: Całkiem przyzwoity pierwszy krem pod oczy dla osób w wieku 20 plus, które nie mają w zwyczaju zarywać nocy (de facto dla niewielkiego grona odbiorców;)). Niestety osoby poszukujące remedium na zmarszczki będą musiały szukać dalej..
    Zalety:
    • NAWILŻA+++NIE UCZULA+++WYDAJNOŚĆ+++CENA
    Wady:
    • BRAK WPŁYWU NA ZMARSZCZKI---KIEPSKI DUET Z MAKIJAŻEM---DOSTĘPNOŚĆ
  • 15 czerwca 2018 o 22:35
    Szkoda czasu
    Krem nie ma żadnego działania poza delikatnym nawilżeniem. Podoba mi się opakowanie tuba z której nie da się wycisnąć za dużo kremu jest tani, szybko się wchłania i dobrze rozprowadza ale ja nie zauważyłam nic specjalnego
    • tani
    • nawilża
    Wady:
    • żadnego działania
  • 15 czerwca 2018 o 20:34
    Ani dobry ani zły - znaki szczególne: brak
    Pewnego razu szukałam w Rossmannie jakiegoś kremu pod oczy - wiadomo wybór jest ogromny i trudno się zdecydować. Moja skóra różnie reaguje na nowe kosmetyki - niekoniecznie korzystnie dlatego bałam się wybrać jakiś droższy kosmetyk z obawy przed stratą pieniędzy. W oczy rzucił mi się ten oto kremik marki Rival de Loop której kosmetyki znam ale obecnie raczej nie często po nie sięgam. Zachęcił mnie skład tego kosmetyku, obecność koenzymu Q10 no i oczywiście niska cena, a dodatkowo był jeszcze w promocji. Stwierdziłam że co mi szkodzi spróbować. W razie czego płakać nie będę. Krem na szczęście nie zrobił mojej skórze nic złego. Jednak rewelacją to on nie jest - skład który wyczytałam na opakowaniu a efekty jego działania pozostawiają pomiędzy sobą sporą przepaść. Ja w zasadzie działania tego kremu nie odczuwam w jakiś większy sposób. Kosmetyk błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia żadnej powłoki i jest niewyczuwalny - niestety tak też jak jego działanie. Poza ładną tubką i jego wydajnością nic mnie w nim nie zachwyciło. Liczyłam na bardziej "zaawansowaną" pielęgnację, ale takowej się nie dopatrzyłam. To taki zwykły podstawowy kremik pod oczy dla młodej i mało wymagającej cery. Być może nawet jako pierwszy krem pod oczy. Kremem regenerującym, odżywczym czy wybitnie wygładzającym to on z całą pewnością nie jest. Zużyłam jedną tubkę i po więcej nie sięgnęłam. Mały plusik za to że nie podrażnił mi oczu ani skóry wokół nich a moja skóra go zaakceptowała - on jednak w żaden sposób jej nie pomógł
    Zalety:
    • ładna zgrabna tubka
    • duża wydajność
    • nie podrażnia i nie wywołuje alergii
    Wady:
    • lekki kremik pod oczy dla mało wymagającej bez dużych potrzeb skóry
  • 30 maja 2018 o 11:24
    Szybko się wchłania
    Krem jest po prostu wyciskany z tubki. Dziurka, przez którą wydobywa się krem jest mała, więc nie ma problemu, że wypadnie za dużo produktu na raz. Krem jest wydajny, tani i łatwo dostępny. Wystarczy nałożyć pod oczy niewielką ilość produktu i dokładnie wklepać, a krem szybko się wchłonie. Krem dość dobrze nawilża, a skóra nie jest po nim spięta. Jednak jednocześnie jest to efekt krótkotrwały.
    • Dostępność
    • Nawilża
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Efekt jest krótkotrwały
    • Skład