Gabriela Sabatini Devotion

werka89
    3 lipca 2014 o 13:40
    Moje pierwsze perfumy, czyli dawno, dawno temu...
    Tak, Devotion. Pamiętam tą flaszkę jak dziś. Moje pierwsze prawdziwe markowe perfumy kupione w wieku bodajże - 13 lat - wcześniej miałam Avon z Mimiozą. Drapieżne, z pazurem - od lat mam tendencję do bycia nietuzinkową :sol: Dość słodkie, ale z przyjemną nutką orientu. Ciężkie, ale nie duszące. Nie przesłodzone dzięki owocowej nucie. Z początku lekko kwaskowe, potem słodkie, by na sam koniec być przyjemnie ciepłe i orientalne - ale bez duszenia, przesady. Z lekko drzewną nutką. Flakon nadal mi się podoba. Prosty, elegancki, ale nadal dość pikantny w kolorze - miłość do czerwonego to ja mam od lat (obecnie wygrywa niebieski z czerwonym, ale czerwień nadal jest moim ulubionym kolorem) ;) Obecnie bym ich nie kupiła. Po pierwsze są wycofane - pamiętam jak w 2006 próbowałyśmy kupić je z siostrą w Londynie - nie udało się. Po drugie obecnie gustuję w męskich klasykach i damskich kwiatowych klasykach (ukochany raczył wywrócić mi świat perfum do góry nogami) + nisza (kadzidło, dymy, spalenizna + świeże). Czyli już nie mój gust. Ocena - z sentymentu daję 4,5 gwiazdki. Obecnie byłby pewnie 3 bo mnie już tak nie zachwycają. Trwałość bardzo mocna - spokojnie wytrzymują od rana do wieczora. Perfumy "z ogonem", ale bliskie skórze, czyli nie perfumy z efektem "wszyscy w około mdleją i się duszą, bo czują perfumy".
  • 3 lipca 2014 o 13:10
    Geniusz zapachowy
    Przypomniałam sobie o tych perfumach, pisząc recenzję innego zapachu od Gabrieli Sabatini. Jest to zapach absolutnie genialny, nie jest nachalny, ale jak najbardziej odczuwalny, uwodzicielski, bardzo zmysłowy, wręcz pobudzający. Doskonały. Bardzo żałuję, że został wycofany, czego nie rozumiem i ubolewam nad tym od dłuższego czasu, kupiłabym ponownie z pewnością, jednak w obliczu takiej sytuacji nie wiem czy będzie to możliwe, używam obecnie innych zapachów, z których jestem zadowolona, ale tego chyba nigdy nie zapomnę, co samo w sobie świadczy o jego wartości. Używam tego produktu od: dawno temu Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania, zdaje się 50ml
  • 12 stycznia 2009 o 22:30
    gorąca noc pod palmami...
    ZAPACH JEST PRZECUDNY. Mega-kobiecy, słodki ale i drapieżny, kojarzy mi się z nocą w ciepłym kraju gdzie z dala słychać upojne dyskotekowe kawałki.. Ostatnio trudno go zdobyć bo został wycofany, ale kto szuka ten znajdzie :) Używam tego produktu od:6 lat (z duuużą przerwą) Ilość zużytych opakowań: 2
  • 20 lipca 2008 o 22:38
    sexy sexy sexy...
    czekalam na niego 5 lat zanim znow go mam... przez caly ten czas poprostu marzylam o nim jakby o czyms nieistniejacym, mieszkam za granica i nie latwo bylo mi go zdobyc wiec zamowilam na allegro, zapach oczywiscie taki jak pokochalam, ale przez caly ten czas sworzylam o nim tak niesamowite wrzenie myslac ze w koncu je kupie ze mozna powiedziec zmyslilam sobie troche ten zapach, poniewaz po zakupie przez chwile zwatpialam, ale juz po kilku minutach wiedzialam ze to ten:) to wlasnie niesamowite ze ten zapach ma wiele twarzy. nie jest plaski i dopasowuje sie do ciala jakby byl storzony tylko dla skory- daje wtedy niesamowity efekt. cudowny zakochalam sie w nim na nowo i zawsze bede do niego wracac Używam tego produktu od:5 lat, z przerwa- teraz 3 miesiace Ilość zużytych opakowań:2
    Hisoka
    19 marca 2008 o 19:47
    najukochańszy
    Mój ulubiony zapach-piękny ,ciepły, troszkę namiętny ;) Nie jest ani trochę duszący. Po prostu mój ulubiony :) opakowanie ładne, proste. Czerwony kolor doskonale pasuje do zapachu. Tylko nakrętka może po pewnym czasie się troszkę ozluźnić,ale na pewno nie odejmę za to gwiazdki ;) Używam tego produktu od:dawna Ilość zużytych opakowań:sporo :)